Monday, October 14, 2013

Supa de dovleac si mere

Am aici o reteta luata de pe sparkpeople. Trebuie sa o traduc in romana deoarece nu cunosc toate ingredientele in engleza. Pentru ca e sezonul devlecilor mi s-a parut interesanta ideea de supa de dovleac.

Numar de portii:12
135 calorii/portie

Ingrediente:
-2 linguri de unt nesarat
-1 ceapa medie tocata
-1 dovleac de aproximativ 3 kg decojit si taiat cubulete
-6 cani de supa de pui fara sare
-4 mere medii decojite si taiate bucati
-1/4 lingurita de nucsoara proaspat macinata
-1 lingurita de sofran sau de curry
-2 cesti de lapte(in reteta originala e un coffee creamer denumit jumate-jumate)
-sare si piper proaspat macinat dupa gust


Instructiuni:
Intr-o oala mare de supa se topeste untul si se caleste ceapa la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie. Adauga dovleacul si supa de pui, se aduce la fierbere si se reduce focul la mediu-scazut. Fierbeti la foc mic amestecand din cand in cand pana ce dovleacul se poate zdrobi cu furculita.
Adaugati merele tocate, sofran sau curry si nucsoara. Fierbeti la foc mic pana ce se inmoaie merele, amestecand ocazional. Supa se da prin blender, se pune din nou in oala si se adauga laptele (sau coffee creamer jumate-jumate daca aveti). Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. O reteta minunata  ca si prim fel de mancare pentru vacantele de iarna spune cea care a postat reteta pe sparkpeople. Pofta buna !

Reteta originala aici

No comments:

Post a Comment