Saturday, October 19, 2013

Placinta cu carne de pui

Retete Culinare - Placinta cu pui
Este o placinta consistenta si se prepara foarte usor! 

Ingrediente

        Foile de placinta:
  • 200 ml apa
  • o lingura si jumatate ulei de masline
  • o lingurita si jumatate sare
  • 400 g faina
  • o lingurita si jumatate drojdie granulata
        Umplutura:
  • o ceasca de orez
  • un piept de pui
  • 2 cepe verzi maricele
  • o legatura marar
  • sare, piper
  • un ou pentru uns
  • Portii: 8Portii: 8
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

 

 

Mod de preparare reteta Placinta cu pui

 Se pun ingredientele in ordinea de mai sus la programul de framantat si dospit la masina de paine , dureaza 1h25'. Daca nu aveti masina de paine  se poate framanta bine aluatul si se lasa la dospit la loc caldut o ora.
Intre timp pregatim ingredientele pentru umplutura si incingem cuptorul.
Orezul se spala bine si se fierbe, apoi se scurge de apa si se lasa deoparte. Pieptul de pui se toaca si se caleste impreuna cu ceapa tocata si putin ulei de masline. Se adauga o ceasca de apa si se lasa la inabusit, la foc moale, cam 10 minute. Mararul se spala si se toaca marunt.
Se unge o tava cu ulei, apoi aluatul se imparte in doua. Prima foaie se intinde si se imbraca forma (si pe pereti). Se adauga jumatate din orez, se condimenteaza cu sare si piper, apoi jumatate din marar si jumatate din compozitia cu carne. Se mai aseaza inca un strat de orez, marar si carne si se acopera cu a doua foaie de aluat, intinsa cu sucitorul. Se inteapa cu furculita din loc in loc si se unge cu oul batut. Se lasa la cuptor, la foc mic, pe gratarul de sus, pana se rumeneste frumos

No comments:

Post a Comment