De retinut si de adaugat in lista de cumparaturi alimentele de mai jos. Mie imi plac foarte mult migdalele dar tot timpul le evit pentru au multe calorii. O sa incep sa lel cosnum din nou.
Gustările dintre mese sunt foarte importante atunci când eşti la dietă pentru că te pot ajuta să faci faţă mai uşor poftelor care te bântuie la fiecare colţ de stradă.
Să vedem cum se prezintă topul celor mai bune alimente care scad apetitul:
1. Merele, indiferent de culoare sau soi, sunt excelente pentru a reduce senzaţia de foame datorită fibrelor solubile pe care le conţin, inclusiv pectina, care ajută la completarea sentimentului de plenitudine. În plus, s-a demonstrt ştiinţific faptul că un consum regulat de mere ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, împiedicând instalarea diabetului, şi la creşterea nivelului de energie.
2. Ardeiul iute accelerează metabolismul şi procesul de ardere a caloriilor, dar te poate împiedica să „îţi pui frână” atunci când iei masa, scăzând astfel şansele de supraalimentare şi obezitate.
3.Ghimbirul stimulează digestia, calmează cramepele stomacale şi reduce senzaţia de foame.
4. Migdalele sunt pline de antioxidanţi, vitamina E şi magneziu, elemente esenţiale pentru menţinerea stării de sănătate şi care suprimă pofta de mâncare, devenind astfel aliaţi în curele de slăbire..
5. Ceaiul verde reduce pofta de dulce sau sărat iar catehinele din frunze împiedică dezvoltarea celulelor grase din ţesuturi, reducând astfel depozitele de grăsime. De asemenea, reglează nivelul de zahăr din sânge şi „înfrânează” senzaţia de foame.
6. Ovăzul conţine carbohidraţi cu eliberare treptată în organism şi te face să te simţi sătulă chiar şi la câteva ore după ce l-ai consumat la micul dejun, de exemplu. Pe lângă asta, ovăzul este bogat în fibre care ajută la un tranzit intestinal sănătos şi favorizează eliminarea toxinelor, împiedicând în acest mod apariţia bolilor cardiovasculare şi a depunerilor de colesterol „rău” pe arterele de sânge.
7. Sucul de legume cum ar fi morcovii, ţelina, castraveţii, roşiile etc. este foarte sănătos şi pline de vitamine, antioxidanţi şi minerale, care ajută la energizarea, tonifierea şi detoxifierea organismului.
8. Legumele verzi au mare valoare nutritivă, puţine calorii şi ţin de foame, aşa că nu le evitaţi sub nicio formă.
9. Seminţele de in reprezintă o combinaţie perfectă de acizi graşi şi fibre solubile, care ajută la controlarea senzaţiei de foame. Le poţi adăuga în iaurturi, salate, ciorbe etc.
Şi nu în ultimul rând nu uitaţi să vă hidrataţi cu apă din belşug: un studiu recent arată că persoanele care beau 2 pahare cu apă înainte să ia masa, consumă alimente mai slab calorice, cam cu 90 de calorii mai puţin decât în mod normal. În plus, pe perioada verii, apa este cea mai bună cale să te menţii hidratată.
Autor: Rotaru
Să vedem cum se prezintă topul celor mai bune alimente care scad apetitul:
1. Merele, indiferent de culoare sau soi, sunt excelente pentru a reduce senzaţia de foame datorită fibrelor solubile pe care le conţin, inclusiv pectina, care ajută la completarea sentimentului de plenitudine. În plus, s-a demonstrt ştiinţific faptul că un consum regulat de mere ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge, împiedicând instalarea diabetului, şi la creşterea nivelului de energie.
2. Ardeiul iute accelerează metabolismul şi procesul de ardere a caloriilor, dar te poate împiedica să „îţi pui frână” atunci când iei masa, scăzând astfel şansele de supraalimentare şi obezitate.
3.Ghimbirul stimulează digestia, calmează cramepele stomacale şi reduce senzaţia de foame.
4. Migdalele sunt pline de antioxidanţi, vitamina E şi magneziu, elemente esenţiale pentru menţinerea stării de sănătate şi care suprimă pofta de mâncare, devenind astfel aliaţi în curele de slăbire..
5. Ceaiul verde reduce pofta de dulce sau sărat iar catehinele din frunze împiedică dezvoltarea celulelor grase din ţesuturi, reducând astfel depozitele de grăsime. De asemenea, reglează nivelul de zahăr din sânge şi „înfrânează” senzaţia de foame.
6. Ovăzul conţine carbohidraţi cu eliberare treptată în organism şi te face să te simţi sătulă chiar şi la câteva ore după ce l-ai consumat la micul dejun, de exemplu. Pe lângă asta, ovăzul este bogat în fibre care ajută la un tranzit intestinal sănătos şi favorizează eliminarea toxinelor, împiedicând în acest mod apariţia bolilor cardiovasculare şi a depunerilor de colesterol „rău” pe arterele de sânge.
7. Sucul de legume cum ar fi morcovii, ţelina, castraveţii, roşiile etc. este foarte sănătos şi pline de vitamine, antioxidanţi şi minerale, care ajută la energizarea, tonifierea şi detoxifierea organismului.
8. Legumele verzi au mare valoare nutritivă, puţine calorii şi ţin de foame, aşa că nu le evitaţi sub nicio formă.
9. Seminţele de in reprezintă o combinaţie perfectă de acizi graşi şi fibre solubile, care ajută la controlarea senzaţiei de foame. Le poţi adăuga în iaurturi, salate, ciorbe etc.
Şi nu în ultimul rând nu uitaţi să vă hidrataţi cu apă din belşug: un studiu recent arată că persoanele care beau 2 pahare cu apă înainte să ia masa, consumă alimente mai slab calorice, cam cu 90 de calorii mai puţin decât în mod normal. În plus, pe perioada verii, apa este cea mai bună cale să te menţii hidratată.
Autor: Rotaru
No comments:
Post a Comment