-4 linguri de parmesan ras
-4 cesti supa de legume
-vin alb 60 ml
-2 lingurite de ulei de masline
-1/4 lingurita nucsoara
-1 cana dovleac (de placinta) cuburi
-1 catel de usturoi tocat
-1 ceasca frunze de sfecla elvetiana
-1 ceasca varza neagra tocata
-orez Arborio 3/4 ceasca
-5 fire de praz tocat
Informatii nutritionale:
Carbohidrati 22g
Calorii 148
Proteine 4.5 g
Mod de praparare:
Se incalzeste supa de legume. Se incinge cuptorul, Se caleste dovleacul intr-o lingura de ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si usturoi.
Se prajeste aprofimativ 20 de minute pana se inmoaie. Se da deoparte.
Se fierbe putina apa si se pun varza si sfecla pentru 4 minute. Se scurge apa, se lasa sa se raceasca si se taie marunt.
Se incalzeste 1 lingura de ulei si se soteaza prazul cateva minute pana se inmoaie.Se adauga orezul si se lasa pe foc cateva minute, amestecand in continuu. Se adauga vinul si se lasa pana orezul il absoarbe. Se adauga 2 cani de supa, putin cate putin, lasand orezul sa o absoarba.
Se adauga dovleacul si restul legumelor. Se reduce focul si se adauga restul de zeama cate jumatate de cana o data pana cand orezul se inmoaie.
Se amesteca putina nuscoara cu parmezanul. Se adauga peste orez. Se serveste imediat.
Portii: 4
No comments:
Post a Comment