Salată de dovleac
Pentru că este sezonul lui, ar trebui să ne bucurăm din plin de dovleac. După rețetele de supă și plăcintă, astăzi îți prezint o rețetă de salată de dovleac.
Iată de ce ai nevoie!
Pentru salată: un dovleac de aproape două kilograme, curățat, ulei de măsline, jumătate de cană de semințe de pin, 200 g spanac.
Pentru dressing: un sfert de cană de miere de albine, două linguri de oțet balsamic, o lingură de ulei de măsline.
Cum se prepară
Încălzește cuptorul la 250 de grade. Taie dovleacul în felii, cam de 2 centimetri. Pune-le într-o tavă, pe hârtie de copt, cu puțin ulei deasupra și bine condimentate. Lasă-le la cuptor timp de 20 de minute. Scoate-le și lasă-le la răcit.
Într-o tigaie care nu se lipește, pune semințele de pin și lasă-le timp de trei minute, amestecând din când în când.
Amestecă mierea de albine, oțetul balsamic și uleiul, până când se omogenizează.
Taie dovleacul cubulețe și pune-l într-un bol, împreună cu spanacul. Adaugă dressing-ul.
Poftă bună!
Iată de ce ai nevoie!
Pentru salată: un dovleac de aproape două kilograme, curățat, ulei de măsline, jumătate de cană de semințe de pin, 200 g spanac.
Pentru dressing: un sfert de cană de miere de albine, două linguri de oțet balsamic, o lingură de ulei de măsline.
Cum se prepară
Încălzește cuptorul la 250 de grade. Taie dovleacul în felii, cam de 2 centimetri. Pune-le într-o tavă, pe hârtie de copt, cu puțin ulei deasupra și bine condimentate. Lasă-le la cuptor timp de 20 de minute. Scoate-le și lasă-le la răcit.
Într-o tigaie care nu se lipește, pune semințele de pin și lasă-le timp de trei minute, amestecând din când în când.
Amestecă mierea de albine, oțetul balsamic și uleiul, până când se omogenizează.
Taie dovleacul cubulețe și pune-l într-un bol, împreună cu spanacul. Adaugă dressing-ul.
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment