Sunday, October 20, 2013

Salata de dovleac

Salată de dovleac

O reteta de al Oana Cuzino

oana cuzino salata de dovleac Pentru că este sezonul lui, ar trebui să ne bucurăm din plin de dovleac. După rețetele de supă și plăcintă, astăzi îți prezint o rețetă de salată de dovleac.
Iată de ce ai nevoie!
Pentru salată: un dovleac de aproape două kilograme, curățat, ulei de măsline, jumătate de cană de semințe de pin, 200 g spanac.
Pentru dressing: un sfert de cană de miere de albine, două linguri de oțet balsamic, o lingură de ulei de măsline.
Cum se prepară
Încălzește cuptorul la 250 de grade. Taie dovleacul în felii, cam de 2 centimetri. Pune-le într-o tavă, pe hârtie de copt, cu puțin ulei deasupra și bine condimentate. Lasă-le la cuptor timp de 20 de minute. Scoate-le și lasă-le la răcit.
Într-o tigaie care nu se lipește, pune semințele de pin și lasă-le timp de trei minute, amestecând din când în când.
Amestecă mierea de albine, oțetul balsamic și uleiul, până când se omogenizează.
Taie dovleacul cubulețe și pune-l într-un bol, împreună cu spanacul. Adaugă dressing-ul.
Poftă bună!

No comments:

Post a Comment