Piept de pui cu smantana si ciuperci
Tipul retetei: Felul principal
Numarul de portii: 4
Timpul de preparare: 1 Ora(e)
Timpul de gatire: 1 Ora(e)
Dificultate: Usor
Ingrediente:
Ingrediente necesare:
1 piept de pui mai mare (fara piele)
300 grame smantana
1 cutie de ciuperci (400 grame)
2 linguri de faina
1 ceapa
2 linguri ulei
cimbru, 2 foi de dafin, patrunjel
sare, piper
1 piept de pui mai mare (fara piele)
300 grame smantana
1 cutie de ciuperci (400 grame)
2 linguri de faina
1 ceapa
2 linguri ulei
cimbru, 2 foi de dafin, patrunjel
sare, piper
Preparare:
Am taiat pieptul de pui in bucati potrivite, pe care le-am presarat pe ambele parti cu sare, piper si cimbru si le-am lasat intr-un vas in frigider aproximativ 30 de minute pentru a se patrunde cu aromele. Dupa aceea am pus bucatile de piept la rumenit in putin ulei, pana au prins o culoare aurie. Cand au fost gata, le-am scos pe un servetel de hartie pentru a se scurge de ulei.
Intre timp, am tocat ceapa marunt, si am pus-o la calit impreuna cu ciupercile , doua linguri de ulei, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat bucatile de pui si apa cat sa acopere totul (2-3 cani).
Am lasat sa fiarba 15 minute, dupa care am adaugat 300 de grame de smantana, amestecate in prealabil cu cele 2 linguri de faina. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute pentru a capata consistenta, dupa care am oprit focul.
La final am adaugat patrunjelul tocat. Pofta buna!
Intre timp, am tocat ceapa marunt, si am pus-o la calit impreuna cu ciupercile , doua linguri de ulei, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat bucatile de pui si apa cat sa acopere totul (2-3 cani).
Am lasat sa fiarba 15 minute, dupa care am adaugat 300 de grame de smantana, amestecate in prealabil cu cele 2 linguri de faina. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute pentru a capata consistenta, dupa care am oprit focul.
La final am adaugat patrunjelul tocat. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment