Sunday, October 20, 2013

Prajitura cu crema de branza si blat de biscuiti

Ingrediente:

Blat
-600 gr biscuiti pisati bine de tot (mai mult sau mai putin)
-150-200 gr unt topit

Mousse de ciocolata
-150 gr ciocolata alba
-150 gr crema de pranza
-60 gr zahar pudra
-80 ml suc de portocala (proaspat stors)
-3 lingurite de gelatina pulbere
-300 ml frisca nebatuta
-2 albusuri de ou batute bine
-coaja rasa de portocale (optional)

Topping
-125 ml suc de portocale proaspat stors
-1 -2 linguri de zahar
-3/4-1 lingurita de gelatina
-1 piersica mare

Preparare:

Biscuitii se pun intr-o punga si se sfarama bine de tot. Se topeste untul si se amesteca cele doua intre ele.

Se ia o tava rotunda, din cea cu pereti detasabili si se captuseste cu hartie alba (pe margini doar). Daca folositi mai multa frisca decat in reteta atunci tortul va fi mai inalt decat marginile tavi si in cazul asta trebuie ca hartia folosita sa fie mai inalta decat marginile. Daca pastrati cantitatea din reteta atunci sariti peste faza cu hartia pusa pe margini. Peste hartie (daca se foloseste) se pune folie de plastic, se acopera de data asta si fundul tavii si se lasa marginile foliei peste peretii tavii. Folia se pune pentru a putea fi manevrata mai bine prajitura dupa ce este gata.

Acum, daca am pregatit tava, punem in ea (doar pe fundul ei) compozitia de biscuiti si presam bine de tot cu palma. Daca vreti ca blatul sa fie mai gros atunci folositi mai multi biscuiti si ceva mai mult unt, iar daca vreti blatul mai subtire atunci micsorati cantitatea de biscuiti si unt.

Acum trecem la pregatirea cremei (mousse). Am luat ciocolata si am topit-o pe baia de aburi, separat am batut cu mixerul (1 minut) creama de btanza cu zaharul. Apoi am turnat deasupra ciocolata topita si putin racorita, precum si coaja de portocala, am amestecat bine. Apoi se incalzeste sucul de portocala, se pune gelatina in el si se amesteca pana se topeste bine dupa care se toarna peste compozitia de branza.

Frisca lichida se bate (se poate folosi frisca gata batuta din comert), apoi se incorporeaza si ea in compozitia de branza, albusurile se bat si ele si se pun deasupra, Se amesteca de sus in jos incet, apoi se toarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se trece la urmatoarea etapa.

Se ia piersica, se spala, se taie felii subtiri si se aranjeaza pe suprafata cremei dupa care se ia sucul de portocale prevazut in reteta la topping, se pune zahar in el si se incalzeste. Se pune apoi gelatina, se amesteca bine, pana la topirea completa a zaharului si gelatinei si sa lasa la racit.

Apoi se toarna peste tort si se da la rece pentru a se inchega.

Mentiuni:

Alte variante:
-ciocolata normala sau amaruie -- zmeura-- sirop de zmeura
-ciocolata alba -- capsuni -- sirop de capsuni
-ciocolata alba -- caise -- sirop de caise
sau ce vreti dvs.

Este o prajitura simpla, rapida de tot, la indemana, si tare buna.
Timp Preparare: 40 '
Complexitate: redusa

No comments:

Post a Comment