-2 cesti fulgi de cocos
-2 cesti fulgi de ovaz
-1/2 ceasca tarate de psyllium
-1/2 ceasca faina de migdale/ nuca macinata
-1/2 ceasca faina de orez (optional)
-1/2 ceasca miere
-arome (optional)
-lapte de cocos 1 cutie de 330 ml
Se amesteca toate ingredientele in robot pana omogenizeaza,
apoi se scoate si se lasa la odihnit 15 min ca sa se absoarba lichidele.Se pot amesteca ingredientele si manual.
Apoi se mai framanta putin cu faina de orez sau de migdale,se formeaza bilutele, apoi se dau la cuptor aproximativ 10 min. In tava se pune hartie de copt. Se poate folosi si folie de aluminiu dar e posibil sa se lipeasca. Se pozitioneaza cat mai sus in cuptor ca sa nu se arda.
In loc de tarate de psyllium se poate folosi si tarata de ovaz sau chiar fulgi de ovaz (sau alte cereale si combinatii). Daca nu aveti lapte de cocos puneti lapte de vaca dar vor fi mai putin aromate , de asemenea faina de migdale sa poate inlocui cu miez de nuca macinat. Iar daca aluatul e prea sfaramiscios se mai adauga lapte si daca e prea "zemos" se mai adauga tarate. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment