Cu oua (4),
cu ciuperci (4),
cu cascaval (~100g),
cu el sparanghel (400g),
cu sare,
cu piper,
cu ulei,
Ingrediente: oua, ciupreci, sparanghel, cascaval, sare, piper, ulei de masline
Apoi sparanghelul asta trebuie, cel mai bine, fiert. Intr-o cratita cu putina apa si cu capacul acoperit.
castron cu apa
Cand e proaspat si frumos, trebuie numaidecat retezat de cozile lemnoase, ca strica dintii. Asa, cam unu-doi centimetri.
sparanghel
Cum incepe a clocoti apa, bagati steblele acolo cam pentru 5 minute. Zice lumea ca trebuie gatit pe aburi, eu n-am avut timp pentru asta si pot sa va spun ca a iesit minunat.
sparanghel
Am dat o chelfaneala buna oualelor,
oua
cu sare si piper, cu ce altceva.
oua batute cu sare si piper
Pe urma am tocat tot ce se putea toca, cu exceptia ciupercutelor, clar lucru, pe care le-am taiat felii.
ingrediente tocate
Sub tigaie am aprins focul, in tigaie am pus ulei, l-am infierbantat oleaca si am turnat ouale batute.
oua batute
Cand turta s-a intarit putin, am asezat ciupercile,
tigaie cu oua si ciuperci
peste un minut, sparanghelul si cascavalul.
tigaie cu sparanghel
Inca peste 2 minute am indoit turta in doua, cu o spatula lata, ca sa nu se strice, si am pus capacul. Toata scamatoria asta a fost facuta nu numai pentru frumusete, dar si pentru el cascaval. Sa se topeasca bine.
tigaie cu capac
Cam asta a fost.
omleta cu sparanghel
Cine a mancat a spus multumesc si a mai cerut. Sa aveti si voi pofta.
omleta cu sparanghel
P.S. Tre sa mai cumpar degraba. Bun e tare. Zice lumea ca mai bine e sa le amesteci pe toate in ou si dupa sa le dai drumul in tigaie. Daca incearca careva, sa se laude, sa stie si altii.
No comments:
Post a Comment