Omleta cu sparanghel

Omleta cu sparanghel
Cu oua (4),

cu ciuperci (4),

cu cascaval (~100g),

cu el sparanghel (400g),

cu sare,

cu piper,

cu ulei,


Omleta cu sparabghel: ingrediente
Ingrediente: oua, ciupreci, sparanghel, cascaval, sare, piper, ulei de masline

Apoi sparanghelul asta trebuie, cel mai bine, fiert. Intr-o cratita cu putina apa si cu capacul acoperit.

castron cu apa
castron cu apa


Cand e proaspat si frumos, trebuie numaidecat retezat de cozile lemnoase, ca strica dintii. Asa, cam unu-doi centimetri.

sparanghel
sparanghel


Cum incepe a clocoti apa, bagati steblele acolo cam pentru 5 minute. Zice lumea ca trebuie gatit pe aburi, eu n-am avut timp pentru asta si pot sa va spun ca a iesit minunat.

sparanghel
sparanghel


Am dat o chelfaneala buna oualelor,

oua
oua


cu sare si piper, cu ce altceva.

oua batute cu sare si piper
oua batute cu sare si piper


Pe urma am tocat tot ce se putea toca, cu exceptia ciupercutelor, clar lucru, pe care le-am taiat felii.

ingrediente tocate
ingrediente tocate


Sub tigaie am aprins focul, in tigaie am pus ulei, l-am infierbantat oleaca si am turnat ouale batute.

oua batute
oua batute


Cand turta s-a intarit putin, am asezat ciupercile,

tigaie cu oua si ciuperci
tigaie cu oua si ciuperci


peste un minut, sparanghelul si cascavalul.

tigaie cu sparanghel
tigaie cu sparanghel


Inca peste 2 minute am indoit turta in doua, cu o spatula lata, ca sa nu se strice, si am pus capacul. Toata scamatoria asta a fost facuta nu numai pentru frumusete, dar si pentru el cascaval. Sa se topeasca bine.

tigaie cu capac
tigaie cu capac


Cam asta a fost.

omleta cu sparanghel
omleta cu sparanghel


Cine a mancat a spus multumesc si a mai cerut. Sa aveti si voi pofta.

omleta cu sparanghel
omleta cu sparanghel


P.S. Tre sa mai cumpar degraba. Bun e tare. Zice lumea ca mai bine e sa le amesteci pe toate in ou si dupa sa le dai drumul in tigaie. Daca incearca careva, sa se laude, sa stie si altii.


No comments:

Post a Comment