Foaia:
-21 linguri apa minerala
-12 linguri ulei (+alte
-450 g faina +_ 100 g (225 g faina alba +225 g faina integral de secara)
-4 linguri de ulei amestecate cu 4 linguri de faina care se adauga dupa ce se framanta aluatul
-1 praf sare
-1 varf de cutit de praf de copt
-optional 1 lingura de tarate de psylium
Compozitia:
-1.5-2 kg de mere
-scortisoara
Intr-un bol se pune apa mineral si uleiul, se incorporeaza treptat faina mestecand cu o furculita pana devine mai consistent aluatul.Apoi se pune cate putina paina si se framanta cu mana. Amestacat cu o lingura de faina si adauga si praful de copt si putina sare. Daca aluatul este prea moale se mai adauga faina alba.
Dupa framantarea aluatului se face un amestec din 4 linguri de ulei si 4 linguri de faina , se intainde tot aluatul ca o foaie si se adauga amestecul , apoi se framanda inca putin ca se se omogenizeze. La final se adauga tarata de psylium si se framanta din nou.
Separat se dau merele pe razatoarea mare si se calesc intr-o oala mare. Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga zeama si se lasa sa se mai raceasca.Cand s-au racit se pune si un plic de scortisoara.
Aluatul se imparte in 5-6 bucati si se intind foile . In tava se pune hartie de copt. Dupa ce am facut o foaie o punem in tava de copt, se umple cu mere rase si se ruleaza. La fel si cu urmatoarele foi deoarece foile sunt fragile si se pot rupe.. Se da la cuptor 30-45 de minute. Dupa ce se scoate platinta din cuptor se stropeste cu apa rece si se acopera cu un prosop curat sa se mai inmoaie. Se poate servi cu miere pe deasupra.
No comments:
Post a Comment