INGREDIENTE :
300g carne porc taiata fasii subtiri,
300g ficatei de pui,
250-300 g pesmet,
ulei.
MARINATA :
2oua,
2 linguri sos de soia,
½ lingurita coriandru macinat,
1 lingura ghimbir ras sau coaja rasa de lamaie,
1 lingura de patrunjel taiat marunt,
4 catei de usturoi maruntiti,
2 linguri ulei de masline,
1 lingura amidon ,
sare si piper- daca folositi ghimbir puneti mai putin piper, deoarece gustul lui este putin picant..deasemenea atentie si la sare, sosul de soia este destul de sarat...
GARNITURA :
4 cartofi curatati si taiati feli,
2 morcovi taiati rondele,
2 mere curatate de cotor si taiate felii
2-3 linguri ulei de masline,
sare , piper.
- se poate folosi in plus si un amestec de legume mexican..
PREPARARE :
Intr-un bol amestecam toate ingredientele de la marinata, punem carnea in ea si lasam deoparte , la temperatura camerei aproximativ 30min.
Intre timp, cat sta carnea la marinat , noi ne ocupam de garnitura.
Intr-un vas care merge la cuptor, punem cartofii, morcovii si feliile de mar intercalate printre ele. Punem sare si piper si stropim totul cu ulei de masline- nu adaugam deloc apa.
Acoperim vasul cu capac sau folie alimentara si dam la cuptor la foc potrivit 35-40min....ultimile 10min. descoperim si lasam sa se rumeneasca putin.
Punem pesmetul pe o farfurie mai mare. Scoatem canea din marinata si trecem fiecare bucatica prin pesmet. Le punem pe o tava , si ne ocupam de ficatei.
In marinata ramasa , adaugam toti ficateii si apoi procedam la fel ca si cu carnea.
Incingem uleiul intr-o tigaie incapatoare si punem mai intai carnea sa se rumeneasca pe ambele parti. Scoatem pe servetele absorbante . Procedam la fel si cu ficateii.Intre timp s-a facut si garnitura si deci ne putem aseza la masa.
Este o mancare delicioasa...carnea si ficateii au o aroma deosebita, iar garnitura intregeste gustul extraordinar.
No comments:
Post a Comment