Friday, October 11, 2013

Cheesecake cu crema de vanilie si topping de fructe de padure

Ingrediente

Blat de cheesecake
  • 250 g biscuiti
  • 1 pachet unt
  • 2 cutii crema de branza Philadelphia
  • 2 cutii mascarpone
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 esenta vanilie
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • crema de vanilie pt cremsnit dr Oetker
Topping:
  • 400 g fructe de padure cu 100g zahar+3 lg amidon,
  • 1 pliculet gelatina
  • Portii: 10Portii: 10
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 90 minute

 

Mod de preparare reteta Cheesecake cu crema de vanilie si topping de fructe de padure

Preparare: Se maruntesc biscuitii, se framanta cu untul topit si se formeaza un blat care se coace 10 minute in forma de tort in cuptorul preancalzit.
Pt cheesecake se mixeaza crema de branza cu mascarpone si zaharul, apoi se adauga ouale unul cate unul mixand dupa fiecare, la final esenta, zeama si coaja rasa de lamaie. Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti si se pune forma intr-o tava cu apa la cuptor pana cand crema de branza formeaza o crusta aurie deasupra. Dupa ce s-a racit se toarna crema de cremsnit preparata dupa indicatiile de pe pachet. Topping-ul se prepara astfel: fructele de padure congelate se pun intr-un vas pe foc pana se decongeleaza. Cand incep sa fiarba se adauga zaharul amestecat cu amidonul, se lasa 2-3 minute sa se topeasca, apoi se adauga gelatina.
Topping-ul se lasa sa se raceasca putin si apoi se toarna peste cheesecake. 

No comments:

Post a Comment