Avem nevoie de 1 foaie de aluat frantuzesc .
Crema:
-2 cesti de lapte
-coaja de la 1 lamiae
-8 galbenusuri
-1/2 cana de zahar
-4 linguri de faina
Cele 2 cani de lapte se pun la foc mic alaturi de coaja de la 1 lamiae. Cele 8 galbenusuri se mixeaza cu 1/2 cana de zahar si 4 linguri de faina. Se toarna compozitia peste lapte . Se adauga 2 lingurite de unt. Se ia ed pe foc si se amesteca in continuare. Se pune la frigider sa se raceasca.
1 foaie de placinta de cumparat de pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Se gaureste cu furculita ca sa nu se umfle si se unge cu putin unt topit pe toata suprafata. Se presara putin zahar si se coace 8-12 m inute pana se rumeneste.
Se taie aluatul in patratele. Crema racita se pune in punga pentru ornat. Se pune o bucata de aluat, se orneaza cu crema, apoi o alta bucata de aluat, iar crema si la final o alta foaie. Se serveste cu fructe de padure proaspete.
No comments:
Post a Comment