Thursday, October 31, 2013

Paste genoveze

Pentru ca am tot cautat un sos de paste care sa nu contina rosii sau usos de rosii, in sfarsit am gasit o reteta. Mai nou evit alimetele bogate in histamina, prin urmare va trebui sa-mi adaptez retetele ca atare.
Ingrediete pentru 4 partii:
-350 g de paste de preferat fara grau
-4 linguri de ulei de masline
-1 mana de frunze de busuioc proaspat
-1 mana de frunze de patrunjel taiate grosier
-1 mana de frunze de telina taiate
- mozzarella rasa
-1 lingura de seminte de pin sau seminte de floarea soarelui decojite
-100 ml de concentrat de supa de legume
-sare
-putin unt
Frunzele de telina se gasesc in mijlocul tilpinei de telina. Acestea sunt inca tinere si aromate. Se pun pastele in apa clocotita cu putina sare. Se amesteca imediat ca sa nu se lipeasca unele de altele. Se fierb conform intructiunilor de pe ambalaj, de preferat al dente.
In timp ce pastele se fierb,busuiocul, patrunjelul si frunzele de telina, mozzarella, nuci sau seminte. , uleiul, putina sare se pun intr-un blender si se amesteca pana se omogenizeaza. Se amesteca supa de legume cu  putina apa calda pe foc, se adauga unt si mixul de branza si verdeata. Se lasa la foc mic pana cand pastele sunt gata pentru a mentine sosul cald.
Scurgeti pastele si combinati-le cu sosul Genovese si gata.

No comments:

Post a Comment