Thursday, October 10, 2013

Beneficiile dusului cu apa rece

As da orice sa consum niste calorii in plus. Dusul cu apa rece este o varianta  ieftina si la indemana oricui. Oricum trebuie sa faci dus zilnic. De ce sa nu si arzi niste calorii in plus in loc sa acumulezi caldura de la apa fierbinte iar corpul tau sa nu mai consume nimic ca sa mentina temperatura corpului. Ideea de a face dus cu apa rece am luat-o din cartea lui Dukan,care, pe langa dusuri cu apa rece, recomanda si sa bem apa de la frigider si sa punem cuburi de gheata in bauturi. Am fost curioasa sa aflu ce spun cercetatorii despre dusurile reci si ce beneficii au. Eu ador sa fac baie cu apa fierbinte, cat mai fierbinte. Daca nu e apa insuportabil de calda parca nici nu simt ca m-am spalat. Dar as vrea ca macar de 3 ori pe saptamana sa fac si dusuri cu apa rece si poate cu timpul sa renunt la placerea de a face bai fierbinti. Eu totusi cred ca ar trebui evitat sa dam cu apa rece pe spate si pe cap. Am citit ca dusurile alternative cald- rece ajuta la detoxifiere si sunt foarte benefice si la tonifierea pielii. Tresbuies incercate si acestea.
Avem aici 10 beneficii de retinut despre dusurile cu apa rece
1. Întăreşte imunitatea
Duşurile reci sunt  perfecte împotriva infecţiilor virale şi bacteriene cu care corpul nostru este ameninţat frecvent. Cercetătorii  au studiat efectul duşurilor reci asupra sănătăţii pe sportivii de performanţă. Timp de două luni, de trei ori pe săptămână, aceştia au făcut baie în apa rece, de 14 grade Celsius. Aceştia au descoperit că nivelul celulelor albe din sânge este considerabil mai crescut. Celulele albe sunt luptă împotriva bacteriilor şi infecţiilor.Data urmatoare o sa-mi iau termometrul Sunt curioasa ce temperature are apa mea rece.
2. Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină
Efectul imediat al duşului cu apă rece este îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Dacă ai probleme cu circulaţia, duşurile reci sunt soluţia. Una dintre cele mai bune variante sunt aşa numitele „duşuri scoţiene”. Alternează apa rece cu apa caldă în timpul duşului. Eu am tot timpul picioarele rece si imi este asa de greu sa ma incalzesc o data ce s-au racit, Dupa un dus rece stau in papuci fara sosete si ma simt excellent.
3. Reglează temperatura corpului
Dacă aveţi extremităţile reci în general sau dacă transpiraţi abundent încercaţi un duş rece.
4. Stimulează scăderea în greutate
Cercetătorii ştiinţifici au descoperit că prin expunerea la frig, în cazul nostru duşurile reci, grăsimea rea este transformată în grăsime bună. De asemenea, metabolismul devine mai rapid şi mai eficient.Organismul consuma energie pentru a mentine temperature corpului si astfel se ard calorii fara efort.
5. Ameliorează depresia
Studii rececente au demonstrat că duşurile reci combat depresia. Ele ajută la stimularea producţiei de noradrenalină, un neurotransmiţător care luptă împotriva depresiei. Dau o stare de bine generala,
6.  Îmbunătăţeşte circulaţia limfatică
Spre deosebire de sistemul cardio-vascular, sistemul limfatic nu are o inimă, acesta depinde de mişcarea muşchilor şi articulaţiilor. Duşurile reci au efect asupra contractării muscular, în consecinţă asupra sistemului limfatic.
7. Respiraţie profundă
Ca efect al duşurilor cu apă rece, veţi observa că respiraţia devine foarte profundă, se adânceşte. Acest efect este asemănător cu un exerciţiu intens asupra plămânilor tăi, aceştia hrănindu-se cu oxigenul de care au nevoie. Este bine cunoscut faptul că nu ne folosim plămânii la capacitate maximă în viaţa de zi cu zi. Respiratia este foarte importanta. Noi avem tendinta de a respire superficial si astfel organelle nu functioneaza la capacitate optima iar metabolismul este incetinit. Ceea ce dorim este sa crestem rata metabolismului pentru a intensifica arderile.
8. Păstrează părul şi pielea sănătoase
Este bine cunoscut faptul că apa fierbinte usucă pielea şi scalpul. Apa rece are un efect total opus, oferind strălucire părului şi pielii. Aici presupun ca trebuie sa fie calie nu rece de tot
9. Creşte energia şi buna dispoziţie
Un duş rece foarte rapid te energizează pentru întreaga zi. Apa rece îmbunătăţeşte circulaţia şi are efecte incredibile asupra stării de spirit.Chiar functioneaza.
10. Stimulează producţia de hormoni
Studii desfăşurate în diferite ţări au demonstrat efectul pozitiv al apei reci asupra testiculelor. Ca rezultat, producţia de testosteron este mărită, cresc libidoul şi fertilitatea. Foarte benefic pentru cei care vor sa devina tatici

No comments:

Post a Comment