Mancare de linte cu pui


Mancare de linte cu pui



INGREDIENTE :

-500 g linte verde
-2 buc. piept de pui
-5+5 catei de usturoi
-2+1 buc ceapa
-1 buc ceapa rosie
-2 conserve mici de rosii decojite maruntite
-fulgi de ardei iute (optional) 
-sare,piper
-2 legaturi de marar tocat
-1 foaie de dafin
-1 Lg cimbru uscat

MOD DE PREPARARE :

-se spala lintea in mai multe ape,pana ramane apa curata ,apoi se lasa in castron ,acoperita de apa,timp de 3 ore,pentru hidratare
-carnea se lasa la scurs,in frigider,pana se usuca,apoi se taie fasii si se rumeste usor in ulei incins,la foc iute,apoi se scoate si se pune de-o parte
-in tigaia in care am rumenit carnea ,mai adaugam ulei daca e cazul si calim 2 dintre cepe, tocate,la sfarsit adaugam 5 catei de usturoi zdrobiti si inchidem focul.Amestecam ceapa cu lintea hidratata,rosiile tocate , o foaie de dafin si cimbrul.

-intr-o cratita ,stropim fundul ei cu putin ulei,repartizam carnea de pui,apoi adaugam amestecul de linte si deasupra asezam ultima ceapa galbena si cea rosii taiate rondele si ceilati 5 catei de usturoi,acestia din urma necuratati de coaja.
-punem cratita in cuptorul incins cam la 200*C pentru aprximativ 45-50 de minute,pana lintea e gata si ceapa rumenita frumos.Presaram cu marar tocat 
Pofta buna!

No comments:

Post a Comment