Wednesday, October 9, 2013

Cum să îți faci singură fondul de ten

Cum să îți faci singură fondul de ten

O idee interesanta de la Oana Cuzino pentru cine are talent si rabdarea de a incerca pana iese nuanta dorita. Sunt curioasa daca a incercat cineva si daca a avut rezultate satisfacatoare.  Pntru cei interesati de a folosi nu numai alimente naturale, ci si cosmetic, avem o " reteta" de fond de ten.
 

oana cuzino fond de ten homemade Dacă tot v-am vorbit despre modalită de a vă prepara acasă măști pentru ten, scrub-uri, balsam de buze sau măști de păr, astăzi vorbim despre ceva mai puțin obișnuit în peisajul „do it yourself”: fondul de ten. Da, ați citit bine. Ne putem face singure și fondul de ten, ce-i drept, după mai multe încercări.
Nu vă așteptați să aibă aceeași textură sau putere sa fondurile de ten cumpărate, mai ales pentru că vom folosi doar ingrediente naturale. De asemenea, recomandat este ca, la început, să faceți o cantitate mai mică, pe care să o testați pe o suprafață redusă, pentru a vă asigura că nu aveți alergii la vreunul dintre ingrediente.
Ingredientul principal al fondului de ten home made va fi pudra de rădăcină de marantă, pe care o veți combina cu cacao sau scorțișoară măcinată sau o combinație între cele două, în funcție de culoarea pielii. Pentru a obține o pastă omogenă, puteți alege între ulei de măsline, ulei de migdale sau ulei de jojoba.
Modalitate de preparare:
Pune într-un bol curat o lingură de pudră de rădăcină de marantă, dacă ai pielea închisă la culoare și o linguriță dacă ai pielea mai deschisă. Presară ușor scorțișoara sau cacaua, sau amestecul din cele două, până când obții nuanța dorită.
Adăuga apoi în picături uleiul (începe cu 5) și continuă să adaugi până când obții textura dorită.
Așadar, vei avea nevoie de câteva încercări până când vei obține nuanța și textura dorite. Odată ce o obții, aplică cu ajutorul unei pensule.

No comments:

Post a Comment