Thursday, October 24, 2013

Odorizant de camera natural

Cum să-ţi faci un odorizant de cameră sănătos şi ecologic

Pentru ca imi place sa-mi  miroasa frumos in camera, dar in acelasi timp nu support odorizantele
de camera oricat de mult mi-ar place, am cautat o alternativa mai naturala , si am gasit-o.

Cu toate că au parfumuri de-a dreptul impresionante, cele mai multe odorizante de cameră sunt sintetice, conţin subtanţe care în timp îţi afectează sănătatea şi sunt în acelaşi timp dăunatoare pentru mediu.
Un deodorant de camera natural, fără efecte adverse pentru sănătatea ta, dar şi foarte ieftin, poate fi realizat din bicarbonat de sodiu şi uleiuri esenţiale.
Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplăcute, motiv pentru care este folosit de multă vreme ca o metodă la îndemână pentru improspătarea aerului din locuinţe, dar şi pentru curăţenie sau igiena personală….
Ce trebuie să faci este să torni bicarbonat de sodiu într-un borcan cu o formă interesantă, în care să pui apoi câteva picături de ulei esenţial (8 – 10 picături), în funcţie de cât de puternic vrei să miroase.
Găureşte apoi capacul borcanului şi dacă vrei să-i oferi un aspect interesant, lipeşte deasupra hârtie decorativă sau material textil.  Alege uleiurile naturale de lavandă, bergamotă, citrice, trandafir etc.
Mirosul durează câteva luni, iar dacă se estompează, mai poţi adauga câteva picaturi din când în când. Simplu, ieftin şi sănătos!

No comments:

Post a Comment