Tuesday, October 8, 2013

Dr Oz: Dieta de 7 zile care îţi schimbă metabolismul

 

Slăbeşti mâncând mai mult cu această dietă recomandată de dr. Oz care promite să-ţi pună metabolismul la treabă. Iată ce trebuie să mănânci.
de Erika Chivu, 02 Mai 2012




Nu este nevoie să te înfometezi ca să slăbeşti, spune dr. Oz, care recomandă un truc simplu: „Altenaţi o zi cu multe calorii şi una cu puţine calorii. Când consumaţi mai multe calorii oferiţi corpului nutrienţi pentru a întări muşchii şi a îmbunătăţi metabolismul. Când sonsumaţi puţine calorii vă forţaţi corpul să ardă grăsimi.”

Dr. Oz îţi recomandă ca o zi să consumi aproximativ 2000 de calorii, iar următoarea zi să te limitezi la 1200 de calorii. Astfel, poţi mânca ceea ce îţi place, dar vei scăpa şi de kilogramele în plus. Pentru a nu fi nevoită să numeri calorii şi să ghiceşti ce e bun şi ce nu, dr. Oz s-a gândit şi la un meniu pentru fiecare zi.


Sursa: Dr Oz: Dieta de 7 zile care îţi schimbă metabolismul | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/dieta-cura-slabire-dr-oz-metabolism-7-zile-19388.html#ixzz2h6p5ASf7

Cum se prepară alimentele

Dr. Oz te lasă să alegi cum vrei să prepari alimentele, dar trebuie să eviţi prăjelile. Astfel, carnea se poate face la cuptor, la grătar sau fiertă, iar ouale se pot servi fierte sau sub formă de omletă fără ulei. Legumele se pot găti la aburi, se pot face salată sau dacă îţi place le poţi servi ca atare. În zilele cu 2000 de calorii poţi să iei şi gustări constând într-un fruct sau o legumă.

Ziua 1 – 2000 de calorii

Micul dejun – un ou, un sfert de ceaşcă de brânză, două felii şuncă de curcan, o felie de pâine integrală prăjită, o portocală medie.
Prânz – două felii de pâine integrală, o bucată piept de curcan, o felie de brânză, două felii de roşie, un morcov, o banană, patru pătrăţele de ciocolată neagră.
Cină -  o cească paste integrale, 100 grame piept de pui, o cească broccoli, o ceaşcă dovlecel, o ceaşcă sos de roşii, un iaurt cu fructe.

Ziua 2 – 1200 de calorii

Micul dejun – un iaurt mic simplu, 15 migdale, o linguriţă miere, fructe de pădure.
Prânz – o ceaşcă paste integrale, 30 grame mozzarella, un ardei gras
Cină – 100 grame somon, jumătate de ceaşcă broccoli, un iaurt mic.

Ziua 3 – 2000 de calorii

Micul dejun – 2 ouă, o felie de pâine integrală, o linguriţă gem de fructe, jumătate de ceaşcă fructe de pădure.
Prânz – o pizza din: blat de 50 grame, jumătate de cească spanac, jumătate de ceaşcă cubuleţe din piept de pui, un sfert ceaşcăbrânză telemea, o linguriţă rozmarin, o linguriţă sos de roşii. 
Cină – 80 grame carne de vită slabă, jumătate de ceaşcă cartofi, o linguriţă brânză rasă, 30 grame pâine integrală, un baton de ciocolată mic.

Ziua 4 – 1200 de calorii

Mic dejun – 2 ouă, o portocală
Prânz -  o supă de roşii, o felie de pâine, o felie de brânză telemea, un morcov.
Cină – 80 grame macrou, jumătate de ceaşcă mazăre, jumătate ceaşcă morcov cubuleţe, o lingură iaurt.

Ziua 5 – 2000 de calorii

Mic dejun – o cană suc de portocale, jumătate de cească cartofi, un ou, o felie de pâine, o felie de şuncă slabă.
Prânz – o lipie din făină integrală, o lingură iaurt, jumătate de ceaşcă morcovi, 4 măsline, 50 grame piept de pui cubuleţe, salată verde, un castravete. O portocală.
Cină – 100 grame pangasius, jumătate de ceaşcă orez brun, jumătate de ceaşcă mazăre. 100 grame îngheţată.

Ziua 6 - 1200 calorii

Mic dejun – 2 felii şuncă de curcan, un castravete, o roşie.
Prânz – Salată din: o ceaşcă spanac, 5 nuci, 30 grame brânză feta, o lingură oţet balsamic, jumătate de ceaşcă de castraveţi cubuleţe.
Cină – un piept de pui cât palma, o ceaşcă conopidă, 1 cartof.

Ziua 7 – 2000 calorii

Mic dejun -  2 ouă, 30 grame brânză, un ardei gras, o felie şuncă, o felie pâine integrală.
Prânz – o ceaşcă paste integrale, o ceaşcă dovlecei, 100 grame piept de pui.
Cină – un piept de pui, 2 felii pâine integrală, o felie de roşie, o frunză de salată, 2 inele de ceapă. O ciocolată caldă.
Foto: Thinkstock


No comments:

Post a Comment