Monday, October 21, 2013

Diaminoxidaza

Suplimentele ce contin DAO (diamine oxydase) sunt utilizate pentru a combate intolerantele la histamina si disfunctiile ce conduc la degradarea mastocitelor (mastocitoza). Foarte multi oameni se confrunta cu tulburari digestive severe din cauza acestor probleme, a incapacitatii organismului de a neutraliza histamina eliberata in procesul de digestie din alimentele ingerate. Multi oameni consuma antihistaminice pentru a controla efectele neplacute ale alergiilor alimentare, in special a celei la histamina.
Exista si remedii naturiste foarte bune, mai ales acum, in anotimpul rece care combat destul de bine efectele eliberarii de histamina in procesul de digestie. Aceste remedii sunt urmatoarele ceaiuri:
- ceaiul verde in varianta decofeinizata mai ales pentru a putea consuma 3-4 cani pe zi;
- ceaiul de frunze de guave;
- ceaiul de tulsi (Holy Basil or Tulsi Tea) un ceai cu-adevarat miraculos utilizat intens in practicile ayuverdice;
- ceaiul de frunze de maslin.
Gasiti pe net multe informatii legate de aceste ceaiuri si beneficiile extraordinare pentru sanatate pe care le aduce consumul lor simplu sau in amestec cu hibiscus, flori de trandafir, iasomie, etc.
Vitamina C, vitamin B6 si cupru pot creste activitatea DAO.

Cupru- mineral
Este un element dynamic, antiinfectios, antiviral, antiiflamator. Organismul il imobilizeaza in cazuri de agresiuni microbiene, in infectii (in gripa, de exemplu, il gasim in cantitate mai mare in sange, decat la un individ sanatos). Constatarea aceasta este concomitenta cu saracirea tesuturilor in cupru. El intareste celelalte tratamente antiinfectioase si intervine in functionarea tiroidei.
Necesarul zilnic de cupru este de 2-3 mg pentru adulti si de 0.05 mg/kilogram-corp pentru copii. In general alimentatia obisnuita asigura necesarul de cupru al organismului. Ingerat in cantitati mari, devine toxic. Asemenea intoxicatii se pot produce si in cazul unui consum mare de struguri nespalati sau de must ori de vin produse din asemenea fructe. Intoxicatiile cu cupru se pot manifesta prin icter, anemii, nevoia unui consum exagerat de apa, etc.
Surse de cupru
Cuprul in gasim in migdale, nuci, alune, grau, sfecla rasie, ceapa, nap, spanac, praz, cirese, mere, portocale, struguri, polen

No comments:

Post a Comment