Thursday, September 19, 2013

Placinta de mere cu crema de vanilie

Se foloseste aluat foietaj.
Umplutura:
-mere taiate cuburi
-zahar brun extrafin
-unt

Se calesc merele in unt. se adauga zaharul.

Intr-o tava rotunda se pune intai foaia de jos in asa fel incat sa treaca peste margini si se coace putin . Se scoate din cuptor.  Se adauga apoi compozitia. Marginile prajiturii se ung cu ou, se adauga si foaia de deasupra si se lipeste cu ou , apoi se da si pe deasupra cu ou. Se fac gauri cu furculita, se pudreaza cu zahar si se da 20 de minute la cuptor.

Crema :
-500 ml lapte
-500 ml smantana
-vanilie pastaie
-cimbru
-zahar

Se bat ouala, se adauga zaharul, laptele si smantana si se pune la foc mic pentru omogenizare.Dupa ce se ia de pe foc se adauga vanilia si cimbru.

Placinta se serveste cu crema de vanilie pe deasupra.


No comments:

Post a Comment