Thursday, January 30, 2014

Dieta Rina

Dieta Rina va schimba metabolismul in doar 90 de zile

      
  

dieta rina
Daca ati depasit cu mult greutatea corporala recomandata sau daca nu va simtiti bine in corpul dumneavoastra, atunci puteti incerca Dieta Rina, regimul alimentar care va promite o slabire sanatoasa si eficienta, dar si o reglare a metabolismului.
Ideala pentru persoanele care au depasit cu aproximativ 20 de kilograme greutatea recomandata, Dieta Rina ne ajuta sa slabim fara sa ne infometam si sa ne echilibram metabolismul. In acest fel dupa cele 90 de zile, perioada in care trebuie sa urmam acest regim alimentar disociat, reusim sa slabim intre 15 si 20 de kilograme si sa dobandim astfel silueta mult dorita.
Dieta Rina se urmeaza cu usurinta datorita faptului ca nu este restrictiva, putem manca orice tip de alimente dorim in aceste 90 de zile, fiind astfel flexibila. Trebuie insa sa nu combinam anumite tipuri de alimente, acesta fiind si principiul de baza al dietei, principiu care aminteste de celebrul si apreciatul regim disociat.
Creata de un medic sportiv de origine americana (Brenda Hrobat si Mojca Poljansek), Dieta Rina a reusit sa devina extrem de apreciata si laudata de catre numeroase persoane din intreaga lume, tocmai datorita faptului ca este eficienta, echilibrata (bogata in fibre si vitamine) si usor de urmat. Pe langa scaderea in greutate persoanele care au urmat Dieta Rina au observat si o modificare a metabolismului (in acest fel efectul de yo-yo nu va exista), dar si o scadere a tensiunii (pentru persoanele care sufera de hipertensiune).
Pentru a intelege mai bine cum functioneaza Dieta Rina trebuie sa stim ca aceasta se imparte in mai multe etape de cate 4 zile fiecare, astfel in cadrul acestor etape trebuie sa respectam cu strictete un anumit plan alimentar.
Dieta Rina este axata pe disociere asadar digestia este usurata deoarece stomacul primeste un singur tip de mancare odata, iar astfel procesul de slabire este ajutat. Trebuie doar sa se respecte ordinea zilelor, sa incepem cu ziua proteinelor, sa continuam cu cea a amidonului si carbohidratilor si sa terminam etapa cu cea a fructelor.
Extrem de importanta este cea de XXIX-a zi (29), cunoscuta sub numele de ziua de detoxifiere. In aceasta zi trebuie sa consumam doar apa plata (nu va ingrijorati deoarece aceasta zi urmeaza dupa ziua in care consumati vitamine si astfel nu se creeaza carente in organism). In perioada celor 90 de zile ale dietei vom urma 3 zile de detoxifiere, tot a 29-a zi, iar dupa aceasta zi trebuie sa urmam o noua etapa care incepe cu ziua in care consumam proteine.
In fiecare zi Micul dejun va fi acelasi, poate fi format din: cateva fructe (2 mere sau pere, piersici, un pumn de fructe marunte) sau un suc natural (fara adaos de zahar). Puteti consuma si cafea sau ceai, neindulcite, insa ideal ar fi sa consumati doar apa pentru detoxifiere.
Fructele pot fi consumate si ca si gustari intre mese, in fiecare zi a dietei, insa niciodata cu o ora inainte de masa de pranz.

Ziua Proteinelor sau Prima Zi a Dietei Rina

proteine
In aceasta zi puteti consuma proteine (adica carne sau produse lactate), legume si o felie mica de paine.
Masa de pranz poate fi formata din orice tip de carne (pui, curcan, vita, porc, iepure, etc.), aceasta trebuie sa fie fiarta sau facuta pe gratar. In cazul in care nu doriti sa consumati carne, puteti sa o inlocuiti cu:
- 3 oua (fierte sau prajite);
- branzeturi, iaurt (maxim 200 grame) sau cascaval si o felie de paine integrala (puteti exclude painea daca doriti);
- peste sau fructe de mare.
Aceste alimente pot fi consumate alaturi de o salata, daca doriti, in orice cantitate, iar un pahar cu suc proaspat de rosii este recomandat. Daca simtiti ca inca va este foame puteti consuma si un bol cu supa simpla.
La masa de seara, adica la cina, puteti consuma aceleasi tipuri de alimente ca si la pranz, insa in cantitati mai mici, dar acum excludeti supa si painea!
Aveti insa grija sa evitati legumele care contin amidon, cum ar fi cartofii!

Ziua Amidonului sau a Doua Zi a Dietei Rina

ziua amidonului
In aceasta zi trebuie sa consumati carbohidrati complecsi, cum ar fi cerealele si radacinoasele, dar si legume. Alimente recomandate: orice tip de legume si verdeturi (cartofi, mazare, fasole, linte, naut, soia), neaparat gatite fara ulei (puteti insa sa le combinati cu diverse sosuri naturale).
Puteti consuma si orez, arpacas, hrisca sau alte tipuri de cereale, dar si supa de zarzavat.
Masa de pranz trebuie sa fie compusa, pe langa aceste alimente, si dintr-o felie de paine integrala, iar la cina puteti consuma aceleasi alimente insa in cantitati mai mici.
Atunci cand gatiti legumele puteti folosi, daca doriti, si condimente, sare, suc de rosii sau ketchup.

Ziua Carbohidratilor sau Ziua a Treia a Dietei Rina

carbohidrati
In aceasta zi a dietei puteti consuma produse de patiserie, prajituri, iar la cina inghetata, ciocolata neagra sau dulciuri.
Dulciurile in general, dar in mod special ciocolata neagra, ajuta la imbunatatirea functionarii inimii, iar un consum in cantitati mici de ciocolata neagra ajuta chiar si la scaderea colesterolului.
In aceasta zi la masa de pranz puteti consuma produse din faina (cum ar fi: pizza, paste fierte cu diverse condimente sau sosuri: ketchup, bulion, rosii sau sosuri pentru pizza), dar si cereale sau legume, iar la cina puteti consuma: o felie mica de tort, o prajitura sau 2-3 bucati de cozonac. Daca nu va plac aceste optiuni puteti consuma 3 cupe de inghetata si o bucata de ciocolata neagra (aceasta este obligatorie).

Ziua Vitaminelor sau Ziua a Patra a Dietei Rina

fructe
In aceasta zi a dietei puteti consuma in orice cantitate fructe (de orice tip, proaspete sau uscate), nuci si seminte, pe care daca doriti le puteti combina cu legume (ideale sunt cele proaspete). Puteti opta si pentru sucuri naturale de fructe sau legume, sau pentru nuci si seminte in portii de cate 25 grame.
Bine de stiut!
- Daca suferiti de diferite afectiuni ale stomacului sau de diabet nu trebuie sa urmati Dieta Rina!
- Fiecare aliment care este recomandat in timpul acestei diete are un rol important in buna functionare a organismului (si pentru propria sanatate), din acest motiv nu omiteti alimentele recomandate!
- Consumul de ceai si de cafea este permis, in orice cantitate, trebuie insa sa nu folositi zahar sau alti indulcitori!
- In zilele in care consumati proteine pastrati un interval de circa 4 ore intre pranz si cina, in zilele in care consumati amidonuri si carbohidrati un interval de minim 3 ore intre pranz si cina, iar in zilele in care consumati vitamine puteti manca din 2 in 2 ore.
- Dupa ce finalizati dieta puteti trece la o alimentatie normala, insa timp de inca 90 de zile micul dejun trebuie sa fie compus doar din fructe (in aceasta perioada puteti sa mai slabiti inca 3 kilograme si astfel veti realiza ca metabolismul vostru s-a schimbat!
Consultati un medic de specialitate pentru a evita orice tip de neplacere care poate urma de fiecare data cand ne modificam stilul de viata!

Cozonac facut fara framantare

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg faina + cca 100 g
500 ml lapte
350 g zahar
50 g drojdie proaspata
15 linguri ulei
15 linguri unt topit caldut
3 linguri smantana
4 galbenusuri
1 lingurita sare
coaja de la o portocala
esenta de vanilie

Pentru umplutura:
4 albusuri
200 g zahar
40 g cacao
200 g nuca macinata
100 g stafide
sare
cateva picaturi suc de portocale
esenta de rom
1 ou + 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:


Faina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de doua ori. Stafidele le-am pus in apa calduta cu esenta de rom. Intr-un bol am sfaramat drojdia, am amestecat-o cu zaharul, 4 linguri de lapte caldut si 2 linguri faina, si am lasat sa creasca vreo 15 minute.

Am pus la incalzit pe foc restul de lapte, zaharul, sarea, coaja de la portocala (din lipsa de lamaie) si esenta de vanilie, si am lasat pana s-a topit zaharul. Am lasat la racit, cat sa devina caldut. Peste faina am pus laptele caldut, galbenusurile, drojdia crescuta si smantana, si am framantat un aluat bine legat. In cazul meu am mai adaugat cca 50-70 g faina. Treptat am incorporat uleiul si untul topit, framantand aluatul pana a devenit elastic. La final am presarat un praf de faina, am acoperit vasul cu folie alimentara si un prosop curat, si am pus vasul la crescut pentru cca 1 ora, intr-un loc caldut, ferit de curent.

Intre timp am pregatit umplutura: am mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute, am pus cateva picaturi de zeama la portocala si zaharul, continuand mixarea pana la topirea zaharului. Cu o paleta am incorporat cacaoa si nucile macinate.

Aluatul crescut l-am pus pe planseta, l-am impartit – in cazul meu in 3, folosind 3 tavi de marimi diferite.
Am intins fiecare bucata de aluat, pe care am intins din compozitia de umplutura, am presarat stafidele scurse bine, si am rulat.
Am procedat la fel si cu celelalte bucati, si am asezat cozonacii in tavile unse cu ulei si tapetate cu faina.
Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi i-am uns cu ou batut si amestecat cu 1 plic de zahar vanilat, apoi i-am dat la copt in cuptorul preincalzit, pentru cca 45 minute, intorcand cozonacii de cel putin odata.

Cozonac facut fara framantare, recomandat de Simona.

Prajitura cu smantana si cacao

Ingrediente:

Pentru aluat:
400 g faina
1 ou
250 g margarina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
100 g zahar
2 linguri de cacao
1 lingura smantana

Pentru crema:
500 ml lapte
2 pachete de budinca de vanilie
200 g zahar
1 pliculet de zahar vanilat
1 pahar mare de smantana (375 g)

Mod de preparare:

Preparam crema, fierbem cele doua budinci in lapte, cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit, adaugam smantana si omogenizam cu mixerul.
Amestecam bicarbonatul in faina, faramitam margarina si adaugam si celelalte componente, framantam bine aluatul. Impartim aluatul in doua parti egale si intindem la marimea unei tavi. Eu am uns tava cu putin ulei peste care am presarat faina inainte sa asez una din paturile obtinute.

Peste intindem crema intr-un strat uniform la urma asezand cealalta patura, In functie de cuptor la 180 grade se coace intre 2025 minute. Dupa ce s-a racit, se taie foarte usor. Deasupra am ornat cu ciocolata alba topita.

Prajitura cu smantana recomandata de Gabriela Szabo Ciordas.

Friday, January 24, 2014

Supă rece: Gazpacho Andaluz

Cand e foarte cald afară şi am mânca numai rece de la antreu, pâna la desert. Iata o reţeta gustoasa pentru primul fel.





Ingrediente:

un kg roşii bine coapte,  un castravete,  un ardei gras roşu,  o ceapă. 200 g miez de pâine.  250 ml supă din concentrat de vită, 3 căţei usturoi,  2 linguri oţet,  100 ml ulei,  un vârf de cuţit boia,  sare,  piper

Mod de preparare:

1. Se opresc 2 roşii, jumatate de castravete si jumătate de ardei gras pentru servit. Restul roşiilor se cufundă în apa clocotită, se curaţă de coajă şi de seminţe şi se taie.
2. Se taie felii castravetele şi fâşii ardeiul, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
3. Într-un vas se pun rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa si usturoiul se stropesc cu ulei, se presara cu boia, sare si piper si se lasa la macerat pentru doua ore. Apoi, pentru servit, legumele macerate si pâinea înmuiata în supa concentrata, amestecata cu oţet, se mixeaza.
4. Se aduce supa rece la masa cu roşii, castraveţi si ardei tăiate cuburi mici.


Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/supa-rece-gazpacho-andaluz-460754.html#ixzz2rItHVbqa

Risotto cu ficat de pui si salvie

Descriere

Unul dintre tipurile de risotto pe care-l savuram cu o deosebita placere este cel cu ficat de pui si salvie. Un gust cremos, fin si plin de parfum.

Ingrediente:

  • 200-250 gr orez pt risotto ( arborio, vialone nano, carnaroli, roma, baldo)
  • 1 morcov mediu
  • 1 tulpina telina
  • 1 ceapa mica (1 bucata de 6-7 cm praz)
  • 1 l supa vegetala
  • 50 gr unt
  • 250 gr ficat de pui
  • 1 pahar vin alb
  • 2-3 frunze salvie
  • 3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper

Preparare:

  • Pentru inceput curatam ficatul de eventuala punguta de fiere si il taiem in bucatele potrivite.
  • Tocam marunt ceapa/prazul, morcovul si telina.
  • Punem untul intr-o tigaie teflonata si calim pentru 1-2 minute frunzele de salvie.
  • Adaugam ceapa, morcovul si telina si le calim la foc mic pana se inmoaie.
  • Adaugam si bucatelele de ficat, putina sare si piper si lasam pe foc mic pana ce ficatul este complet facut.
  • Cand ficatul este complet patruns, stingem focul si acoperim tigaia.
  • Intr-o alta tigaie, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cand este incins bine adaugam orezul pe care-l calim pana devine aproape transparent.
  • Adaugam vinul alb si lasam pana se evapora complet si dispare mirosul de alcool.
  • In acest moment, incepem sa adaugam supa vegetala fierbinte, cate un polonic pe rand. Nu adaugam al doilea polonic decat in momentul in care primul este absorbit complet de orez.
  • Dupa ce orezul este facut, bobul trebuie sa se simta cand il mestecam (al dente), si capata o consistenta cremoasa, adaugam ficatul de pui si amestecam bine.
  • Il mai lasam pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam parmezanul, amestecam si servim.

Supă cremă de broccoli

Ingrediente

-5 linguri de ulei de masline

-1 ceapă, tocată fin

-1/4 de ţelină

-3 ceşti de apă

-8 bucheţele de broccoli

-2 ceşti lapte cu 0,1 % grasime

-1 linguriţă de făină

-piper negru după gust

Mod de preparare

  • 1. Se incing două linguri de ulei într-o oală medie. Ceapa şi ţelina se călesc puţin, nu mai mult de 5 minute, până devin moi. Se adaugă bucheţelele de broccoli şi cele trei ceşti de apă şi se lasă la foc mic timp de 10 minute.
  • 2. Când ingredientele supei sunt fierte, se pun legumele în blender (nu umple blenderul mai mult de jumătate) şi se mixează bine.
  • 3. Separat, într-o oală mică, la foc mic, se incing trei linguri de ulei de masline. Se adaugă o linguriţă de făină şi cele 2 ceşti de lapte. Se amestecă uşor până când capătă consistenţă. Se adaugă lichidul în crema de legume mixată mai devreme, puţin câte puţin, până când ajungi la supa pe care o doreşti. Se asezonează cu sare şi piper după gust. Se serveşte imediat. Este delicioasă cu crutoane!

Tarta cu banane

Craving something sweet? How about a Banana Berry Pie:

Crust:
1/4 cup dates
3/4 cup almonds (soaked and dried)...

Filling:
2 Bananas
4 cups fresh or frozen berries (Strawberries and Blueberries are great)
1 cup soft dates

Combine Dates and Nuts in food processor and process to desired consistency. Press into 9" pie plate.

Thinly slice bananas and place over nut crust to cover bottom.
Reserve any left over banana for filling.

Combine the 1 cup dates and 1 1/2 cup fruit and any remaining banana in processor and process until well blended.

Add remaining fruit and pulse in to mix well. Turn into pie plate and smooth over the top. Top with a few berries and enjoy!
See More

Wednesday, January 22, 2014

Atasamentele psihologice: de ce facem ce nu ar trebui sa facem

Ce este un atasament psihologic si cum atasamentele te incurajeaza sa faci ceea ce stii ca nu ar trebui sa faci?
Un atasament psihologic este o tendinta patrunzatoare, in mare masura subconstienta, de a cauta partea negativa sau a face lucruri care iti aduc nefericire.
Cand te comporti involuntar si consistent in moduri care te fac sa fii nefericit sau nesanatos, se poate spune ca esti atasat psihologic de ceva negativ. Atasamentele de cele mai multe ori sunt experimentate pasiv – chiar daca ele sunt un proces activ.
Cand ai un atasament, nu simti ca ai posibilitate de alegere sau control asupra propriilor sentimente si comportamentului propriu. Te simti la mila a ceva mai puternic decat tine, chiar daca s-ar putea sa fii fortat sa admiti ca acel lucru isi are originea in propria ta minte.

Atasamentele sunt radacinile autosabotarii.

Intr-adevar, poti sa fii atasat de orice, dar este de ajutor sa incadrezi atasamentele in categorii. Trei categorii de ajutor sunt controlul, privarea si respingerea.
Control: esti atasat de sentimentul de a fi controlat.
Cand ai un atasament de control, iti traiesti viata simtindu-te in afara controlului (anxietate, ingrijorare, neajutorare), sau ca altcineva incearca sa te controleze (chestiuni de autoritate, rebeliune, sentimentul de a fi oprimat, lupte pentru putere).
Privare: esti atasat de sentimentul de a fi privat de ceva.
Cand ai un atasament de privare, duci o viata neimplinita, simtindu-te gol si neiubit, sau amortit emotional. S-ar putea sa simti un gol inlauntrul tau, pe care poti incerca sa il umpli cu substante datatoare de dependenta si relatii care de fapt in cele din urma nu umplu vidul, ci doar sustin atasamentul. Atasamentul de privare cauta sa evite satisfacerea nevoilor reale.
Respingere: esti atasat de sentimentul de a fi respins.
Cand ai un atasament de respingere, adesea te simti dat la o parte, trecut cu vederea si ranit. Anticipezi faptul de a fi criticat de ceilalti si te simti obligat sa cauti aprobarea (anxietate sociala), adesea in moduri care duc doar la a te simti si mai mult respins (cautarea aprobarii din partea cuiva care nu te va aproba niciodata, cum ar fi un parinte critic). Atasamentul de respingere adesea ilustreaza un aspru critic launtric ce solicita perfectiunea sau altfel nu va inceta niciodata sa judece.

De unde provin atasamentele?

Ele isi au originea in copilarie, prin perspectiva copilului. Pentru a creste si a se dezvolta intr-un adult functional, indiferent de familia de origine, un copil trebuie sa indure ceea ce copilul percepe ca un sentiment chinuitor de a fi controlat, privat si respins.
Nu, nu poti face asta.atasamentele psihologice
Nu, nu poti avea asta.
Nu, nu iti pot da acum de mancare.
Nu, acum nu poti sa stai in brate.
Dat fiind de unde vine copilul (pantecele mamei) aceste situatii comune sunt experimentate negativ, de aici supararea si toanele copilului.
Cresterea intr-o familie disfunctionala, cu parinti care nu sunt deloc iubitori si atenti, nu face decat sa exacerbeze problema copilului (adesea extensiv). Variatele forme de abuz comun, parentajul autoritar, neglijarea si parentajul oribil doar intensifica situatia copilului.
Dispari din fata mea!
Nu esti bun de nimic.
De ce as face ceva pentru tine?
Faci ce iti spun sau…!
Nu am timp pentru tine.
Nu exista scapare. Singura optiune pe care un copil o are este sa invete sa tolereze controlul, privarea si respingerea percepute. Pentru a functiona, copilul trebuie sa se familiarizeze – sau chiar sa invete sa gaseasca o stranie satisfactie – in control, privare si respingere.
Suprimam faptul ca am transformat neplacerea in placere si familiaritate, si ajungem in mod inconstient sa cautam in moduri subtile sau mai putin subtile acele lucruri cu care noi am devenit obisnuiti – a fi controlati, privati sau respinsi.

Atasamentul a devenit “camin” sau o stare implicita catre care vrei sa te reintorci din nou si din nou, in parte fiindca nu cunosti altceva.

Viata devine o batalie intre dorinta ta constienta de a fi fericit si dorinta ta inconstienta de a mentine starea de lucruri. Esti intr-o batalie intre doua atasamente. De aceea viata este asa dificila.

Oricine este afectat de atasamente?

Da, este un fenomen universal. Daca esti o fiinta umana, esti afectat de atasament intr-un anumit grad sau in altul.

Cum stiu daca am un atasament?

Ai un glas critic launtric care te face sa te simti prost.
Ai sentimente si comportamente negative pe care nu le poti controla constient.
Te sabotezi singur.
Faci lucruri despre care stii ca nu sunt bune pentru tine.
Atragi oameni nesanatosi in viata ta si ii tii acolo.
Stii ce ai nevoie, dar nu poti sa te hotarasti sa faci asta.
Rezisti schimbarii.
Iti gasesti scuze sa ramai in felul in care esti, chiar daca esti nefericit.
Ai tendinte autodistructive.
Esti bolnav si obosit sa traiesti in modul in care traiesti, dar continui sa traiesti asa.
Involuntar te pregatesti de esec.
Si asa mai departe…

Cum de n-am auzit niciodata de atasamente?

Psihologia moderna nu a imbratisat idea de baza ca noi cautam involuntar ceea ce nu este bine pentru noi.
Acesta este un concept radical are intoarce pe dos cele mai personale eforturi de dezvoltare.
Esential, atasamentele sugereaza ca tu sa cauti ceea ce nu vrei in viata si sa o faci din nou si din nou, apoi sa ascunzi acest fapt de tine insuti.
Majoritatea oamenilor nu vor sa auda asta, chiar daca exista potentialul de a se elibera de constrangerea lor auto-aplicata.

Cine a adus acest concept?

Edmund Bergler, doctor in medicina. Bergler a fost un coleg al lui Freud, si care a publicat peste 300 de documente stiintifice cuprinzand cercetari in jurnalele medicale si a scris 25 de carti. Ai auzit vreodata de Edmund Bergler?

De ce ar trebui sa imi pese de atasamentele psihologice?

Deoarece atasamentele tale contribuie mai mult decat orice altceva la nefericirea ta. Imagineaza-ti, cauti inconstient insasi lucrurile din viata pe care le urasti in mod constient. Faci asta deoarece, cu mult timp in urma, ai devenit atasat de acele sentimente vechi, neplacute, dar familiare.

Pot sa trec dincolo de atasamentele mele?

Da. Asta cere o reeducare despre modul cum lucreaza psihicul tau. Educatia este simpla si directa, dar foarte diferita de orice altceva ai auzit inainte.  Pentru a face asta insa in primul rand trebuie sa fii sincer cu tine insuti si sa recunosti aceste atasamente iar apoi sa le expui ca ceea ce ele sunt cu adevarat!
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.naturalnews.com/041315_psychological_attachments_mental_health_happiness.html - atasamentele

17 motive pentru care nu poti slabi

1. Mananci la televizor Privitul la TV in timp ce mananci e daunator siluetei. Si asta pentru ca incurajeaza „inghititul absent“, fara sa fii atenta la mancare. Un studiu realizat recent la Chicago a descoperit ca persoanele care mancau urmarind programele TV ingerau cu 44% mai multe chipsuri decat atunci cand televizorul era inchis. Televizorul iti distrage atentia asupra gustului preparatelor si a ceea ce mananci, intrerupind mesajele de satietate trimise de creier. 2 Iei cina la lumina lumanarilor Daca mananci in penumbra sau la lumina lumanarilor esti mai predispusa relaxarii si consumului exagerat de calorii decat atunci cand mananci intr-o camera bine luminata sau intr-un restaurant, cand esti mai constienta de faptul ca mananci sub privirea celorlalti. In restaurant, cina clientilor care mananca la lumina lumanarilor are o durata cu 11 minute mai mare decat a celor care mananca intr-un cadru mai putin relaxat, pe terasa, la lumina zilei, de exemplu. 3. Nu mananci suficiente calorii Pare o contradictie de termeni, dar si aportul prea mic de calorii este daunator greutatii, pentru ca incurajeaza organismul sa-si incetineasca metabolismul si sa se multumeasca cu putin. Regimurile prea dure obliga organismul sa treaca in „starea de inanitie“, in care depoziteaza grasimi „pentru vremurile grele“ pe care crede ca i le pregatesti… Mananca putin si des, adica o portie mica la fiecare doua-trei ore (o mana de nuci, un biscuit de ovaz cu humus, un iaurt) si absolut nimic dupa ora 8 seara. 4. Mananci mai mult decat crezi Participantii la un studiu american au slabit de doua ori mai mult atunci cand tineau un jurnal a ceea ce mancau decat atunci cand nu aveau vreo evidenta. Scrie negru pe alb tot ceea ce mananci, si constientizeaza aportul de hrana. Poti sa tii si un jurnal online pe Tweet What You Eat, unde poti sa impartasesti din experienta ta si celorlalti forumisti: „Ce zici ca ai mancat?… Si cat ai slabit? In cat timp?” 5. Bauturile „dietetice”, nu chiar asa de bune… Ai impresia ca bauturile Diet sunt mai inofensive decat alternativele lor „clasice”? Ei bine, nutritionistii te sfatuiesc sa renunti la ele, definitiv. Eticheta cu zero calorii indica de cele mai multe ori un lichid indulcit artificial, de exemplu cu aspartam, care stimuleaza productia de insulina, iar aceasta, la randul ei, duce la acumularea de grasime in tesuturi. Asadar, de evitat! Mai bine un suc cu zahar, in cantitati rezonabile… 6. Esti constipata Nu poti slabi daca esti constipata, sustin specialistii. Pentru a pierde in greutate, trebuie sa elimini toxinele, lucru pe care nu il poti face eficient daca nu ai scaun zilnic. Pentru asta, mananca alimente bogate in fibre, probiotice si vegetale, seminte de in. Si redu consumul de paine alba, lapte, branza si fast food, care blocheaza sistemul digestiv. 7. Esti stresata Cortizolul, supranumit hormonul stresului, este cel care iti stimu-leaza apetitul si incurajeaza organismul sa depoziteze grasimea, in special in zona abdomenului, sustin specialistii. Pe langa stresul de fiecare zi (serviciul, banii, copiii), alimentatia haotica poate fi o sursa de stres interna, care creeaza confuzie in echilibrul delicat al organismului. Mesele neregulate, cu pauze lungi intre ele si „trucuri” rapide de adormit foamea, de tipul ciocolatei sau al chipsurilor si cafelei, pot arunca nivelul glicemiei intr-un carusel periculos pentru sanatate. Straduieste-te sa-ti mentii un program echilibrat al mese-lor si nu manca dulciuri cand ti-e foame, ci mananca o mana de stafide sau nuci… 8. Nu ti-ai stabilit o tinta realista Scrie pe o hartie ceea ce iti doresti sa realizezi, motivul pentru care vrei asta si ce beneficii vei avea din atingerea scopului pe care ti l-ai propus. Nu te concentra prea mult pe cantar si indreapta-ti atentia asupra masurii hainelor la care vrei sa ajungi, o piesa de imbracaminte in care ai vrea sa intri si n-ai reusit pana acum pentru ca ti-e prea mica in talie sau pe solduri… Formele zvelte sunt percepute mai usor decat pierderea in greutate. 9. Esti plictisita Daca nu schimbi periodic rutina exer-citiilor, corpul lucreaza mai eficient si nu mai arde atat de multe calorii ca la inceput. Introdu putina varietate in programul zilnic, pentru ca pastrarea lui ar putea in plus sa te demotiveze. Incearca ceva nou si distractiv, cum este un curs de Zumba (Cara Dans 0734 010203) 10. Esti prea optimista Prea multa incredere in regimul pe care il tii ar putea sa-ti saboteze succesul, sustin cercetatorii japonezi. Ei au descoperit ca optimistii subestimeaza dificultatea dietei si isi supra-apreciaza propriile forte, astfel ca renunta usor atunci cand aceasta nu le aduce rezultatele asteptate. In timp ce pesimistii care isi ating tintele (mai realiste) sunt incurajati sa continue. 11. Ai un ficat lenes Ficatul este cel care te ajuta sa arzi grasime, dar daca acesta nu functioneaza normal, te poti trezi cu colacei de grasime pe talie, ne avertizeaza nutritionistii. Pentru a ajuta functia ficatului, inlocuieste carbohidratii rafinati (paine, orez) de la micul dejun cu proteine (oua) si inlocuieste sandvisurile de la pranz cu supa de legume si salate de cruditati, conopida sau broccoli. 12. Nu dormi destul Cercetatorii de la Universi-tatea din Columbia au ajuns la concluzia ca privarea de somn duce la scaderea nivelurilurilor de leptina, un hormon care controleaza apetitul si da senzatia de satietate, crescand in acelasi timp nivelul de grelina, hormonul care stimuleaza apetitul, determinandu-te sa mananci mai mult. Asadar, mananci in loc sa dormi? Asigura-te ca te odihnesti intre 7 si 8 ore pe noapte… 13. Ti-e sete, nu foame! Data viitoare cand ai pofta de o prajitura, intreaba-te daca nu cumva ti-e sete si bea un pahar de apa. Persoanele care nu reusesc sa slabeasca sunt adesea deshidratate, sustin specialistii. Corpul nostru este format in proportie de 70% din apa, asadar avem nevoie sa bem suficiente lichide pentru a inlocui pierderea ei. Asa ca, ori de cate ori crezi ca ai manca ceva dulce, incearca sa bei un pahar de apa sau o cana de ceai. 14. Ai hipotiroidie Aceasta este una dintre cel mai des intalnite afectiuni care pot sta in calea pierderii kilogramelor suplimentare, spun nutritionistii. O tiroida insuficient de activa incetineste metabolismul si poate duce la crestere in greutate, oboseala, depresie, extremitati (maini si picioare) reci. Fa-ti analizele pentru tiroida, hipotiroidia se trateaza foarte simplu, cu o pastila. 15. Mananci prea putine lactate Desi cele multe regimuri de slabit presupun renuntarea la lactate, studii recente sugereaza ca lactatele degre-sate nu ingrasa! Un studiu realizat la Universitatea din Tennessee sustine ca cei care au inclus un iaurt degresat in dieta cu putine calorii au slabit cu 22% mai mult decat ceilalti. 16. Nu e momentul potrivit al anului Suntem mult mai „conectati“ la schimbarea anotimpurilor decat credem, spun cercetatorii. In timpul iernii, cand zilele sunt scurte si noptile lungi, metabolismul nostru incetineste si ne este mult mai dificil sa slabim. Ne este mai usor sa facem asta primavara si vara, cand functionam la un nivel mai ridicat datorita raspunsului natural al organismului la lumina si schimbarea anotimpurilor. 17. Nu ridici greutati Expertii in fitness spun ca trebuie sa ne crestem masa musculara pentru a ne activa metabolismul si a pierde mai multe calorii. Asadar, antrenamentele de fitness, cum sunt cele de ridicare a greutatilor, au un loc important in orice plan de slabire. Acestea pot arde peste 500 de calorii pe ora si cresc viteza metabolica in stare de repaus, asta insemnand ca arzi calorii mult timp dupa ce ai plecat de la sala de gimnastica. Si nu-ti face griji ca vei avea bicepsii lui Schwarzenegger, pentru ca femeile au mult mai putin testosteron si nu isi umfla muschii intr-un program rezonabil de fitness.
Mihaela Doina Radulescu
Foto: © shutterstock -

Suc pentru detoxifierea ficatului

Excesele de tot felul isi spun in cele din urma cuvantul, ficatul avand poate cel mai mult de suferit. In plin post, poate n-ar fi rau sa incerci sa-ti detoxifici si acest organ. O poti face simplu, invatand sa-ti prepari singur sucurile benefice in casa.
Inainte de toate, asigura-te, in masura in care este posibil, ca fructele si legumele pe care le folosesti sunt organice si ca nu arunci nimic; fibrele ramase in urma sunt benefice organismului si le poti folosi in mancare. Nu include foarte mult morcov, sfecla sau ananas, daca nu suporti ca sucurile sa fie excesiv de dulci.

Ideal este folosesti legume verzi (care contin multa clorofila, benefica sangelui si sistemului imunitar), morcovi, lamaie, sfecla si grepfrut, conform Suite101.com. O astfel de reteta include o cescuta de spanac, jumatate de castravete, putina telina (cu tot cu frunze), 3 morcovi, jumatate de mar. Mentiune: castravetii trebuie folositi cu tot cu coaja.

O alta reteta contine 2 mere, 4-5 morcovi, sfecla, dupa gust, telina, 1 castravete si ghimbir. Bautura este ideala dimineata, la micul dejun, fiind extrem de eficienta.

O alta reteta la fel de buna contine 2 mere, un sfert de grepfrut (fara coaja), un sfert de lamaie (fara coaja), ghimbir, dupa gust, 1 morcov. Bautura rezultata are avantajul de a fi si foarte racoritoare, reconfortanta.

35 secrete de frumusete

PAR
1. Te-a luat valul si ai cam exagerat cu bigudiurile? Nici o problema. E suficient sa pulveri­ze­zi putina apa de toaleta pe un prosop mic si sa-ti tam­ponezi usor parul. Alcoolul din apa de toale­ta va „desface” buclele si vei obtine un look foarte natural.
2. Imi place atit de mult sa am parul intins si ma­tasos incit, uneori, fac febra musculara de la „an­trenamentele“ cu uscatorul intr-o mina si peria rotunda in cealalta. Din fericire, am aflat ca Ja­mes Mooney (hairstylist-ul Helenei Christensen) re­co­manda „sa iti usuci parul intii spre interior, apoi spre exterior, pentru a intinde buc­lele dezordonate si nedorite“. Evrika! Am scapat de corvoa­da! Pentru a-l proteja de caldura uscatorului, aplica pe parul umed mas­ca fara clatire Okara Concentrat Nutritive de la Re­né Furterer.
3. Geta Voinea (nu cred ca are nevoie de pre­zentare) are un truc imbatabil: „Dupa fiecare spalare, clateste-ti parul cu apa minerala. Va fi mai stralucitor si plin de vitalitate”.
4. Intotdeauna alege o coafura care sa se po­triveasca fizionomiei tale. Sfatul meu e sa ceri ajutorul unui expert. Lui Massimilliano, de exemplu, Di­rector Creativ la Miko Beauty Center. Iti va re­co­manda o coafura (in trepte, carare pe o parte sau breton) in functie de forma fetei, a capului si de insertia firelor de par in scalp. (Pun pariu ca nu te-ai gindit vreodata la asa ceva.)
5. Sa dezvoltam aceasta idee: cu o coafura po­tri­vita iti poti pune in valoare anumite trasaturi (vezi mai sus) sau iti poti corecta anumite (mici) defecte. „De exemplu, daca ai ochii prea departati, un breton lung, peste linia sprincenelor, va da echilibru fetei. Iar daca ai un nas proeminent, ar trebui sa il «maschezi» cu o coafura cu mult volum”, spune Cristina Trohani.
6. Daca dimineata te trezesti cu o coafura de savant excentric (se intimpla si la case mai mari), schimba-ti asternuturile. Serios. Fetele de perna din satin sau matase au un efect electrostatic, de ti se ridica parul in cap (la propriu). Alege asternuturi din bumbac. Sint mai ieftine si mai ecologice.
7. „Cele care vor sa le creasca parul mai re­pede trebuie sa isi maseze scalpul in fiecare sea­ra, pentru a accelera circulatia sanguina“, spune Geta Voinea. „Astfel, firul de par e mai bine hranit si creste de parca l-ai uda la radacina.“
8. Stii prea bine cit de ingrozitor iti arata parul dupa o noapte de petrecere, cind ai transpirat, ai fumat, ai baut si ti-ai trecut mina murdara prin el, de sute de ori. Pentru a-l scapa de „mahmureala“, dizolva o tableta de Aspirina C in apa si pulveri­zeaza solutia pe par. Acidul salicilic va elimina surplusul de sebum si-i va da stralucire si volum.
9. „Dupa ce ti-ai vopsit parul, clateste-l cu apa re­ce, pentru a inchide cuticulele si a fixa culoarea mai bine”, spune Geta Voinea. Efectul e uluitor, mai ales pentru nuantele inchise.
10. Nu iesi din casa cu parul ud fara sa stii cite grade sint afara. Daca temperatura e sub zero, ai toate sansele sa inghete si sa se rupa (despre raceala ce te paste nici nu mai vorbesc!). La polul opus, daca afara e canicula, parul ud se des­hidrateaza, se usuca si… din nou se rupe. Asa spune Mark Hayes, expert in ingrijirea parului la Vidal Sasoon.
11. Daca ai parul gras si nu ai timp sa il speli, inmoaie o discheta demachianta in apa de hamamelis (gasesti la orice magazin de produse naturiste) si tamponeaza radacina firului de par. Hamamelisul este astringent si ab­soarbe rapid excesul de sebum.
MAKE-UP
12. „Aplica fondul de ten cu degetele umezite. Se fixeaza mai bine si are un aspect foarte foarte natural”, spune Alexandru Abagiu, make-up artist L’Oréal.
13. Renunta la prostul obicei de a aplica fond de ten si pe git. (Nu faci decit sa iti murdaresti inutil hainele.) Mitul acesta a ramas de pe vremea mamelor noastre. Fondurile de ten au acum o textura transparenta si pigmenti naturali. Daca ai ales nuanta potrivita (in acord perfect cu cea a tenului) si il intinzi bine bine pe fata, nu se va ve­dea nici o linie inestetica de demarcatie.
14. „Fondurile de ten sub forma de stick, cre­­ma sau fluid sint pot­rivite pentru tenul us­cat, iar pentru te­­nu­­rile grase sint indicate for­­mulele oil-fre­­e”, spu­ne Bo­b­­bi Brown, celebrul make-up artist de la Holl­y­wood.
15. Pentru a crea impresia unei priviri intense si stralucitoare (à la Betty Boop) foloseste un creion bej in interio­rul pleoapei inferioare.
16. „Pentru a-ti sculpta obrajii, precum Marlene Dietrich, aplica putin fard maroniu imediat sub pometi”, recomanda Dana Argesan. Incearca Powder Blush de la Clarins.
17. Iata un truc genial, furat din culisele Holly­wood-ului (mai exact, din cabina de machiaj a fru­moasei Lucy Liu): incalzeste cu ajutorul unei brichete virful creionului khol, asteapta sa se raceasca si contureaza-ti ochii. Nuanta va fi mai intensa, iar machiajul va rezista mai mult. Incearca Soft Khol Kajal Eye Pencil de la Rimmel sau Sephora.
18. Daca vrei ca rujul sa reziste… nu bea cafea, nu bea apa si nu minca nimic toata ziua. Glumesc, desigur. Tamponeaza primul strat cu un servetel uscat (pentru a indeparta surplusul), apoi aplica al doilea strat, obligatoriu cu pensula. Fixeaza totul cu un „val” de pudra translucida.


UNGHII
19. „Inainte de aplicare, roteste lacul de unghii in palme, pentru a-l incalzi si a-l omogeniza. In felul acesta se va intinde perfect pe unghie si va rezista de doua ori mai mult”, ne sfatuieste Nico­leta Ber­bec, manichiurist si stilist Peggy Sage.
20. E adevarat, buffer-ul da un luciu splendid un­ghiei si o culoarea roz uluitoare, dar, daca il fo­lo­sesti exagerat de mult, o subtiaza si o distruge”, spune Andrea Fullerton, tehnician manichiurist. In schimb, un buffing usor, de doua minute, o data pe saptamina, va intensifica circulatia sanguina la nivelul unghiei, oxigenind-o si facind-o mai rezistenta. Morala: ce-i prea mult strica!
21. Pigmentii puternici din oja iti pateaza unghii­le. Foloseste intotdeauna o baza protectoare, pentru a le pastra culoarea trandafirie, sana­toa­sa. Daca raul a fost deja produs, sterge-ti unghiile timp de o saptamina, seara de seara, cu suc de lamiie. E un truc vechi, dar functioneaza.
22. Punctele albe de pe unghie nu se da­to­rea­za carentei de calciu (cum spune ma­ma), ci unor accidente minore (lovituri, presiuni etc.) care au determinat formarea unor bule de aer sub unghie. Din pacate, nu le poti sterge. Cel mult le poti ascunde cu un lac de unghii colorat. De exemplu, Le Vernis Nail Colour Allegoria de la Chanel.
23. Daca nu ai timp sa mergi la manichiura, dar vrei ca unghiile sa arate cum nu se poate mai ingrijit, dupa ce le-ai retusat forma cu o pila (preferabil de hirtie), maseaza-le cu ulei de corp. Efectul e miraculos.
CORP
24. Punctele negre sau cosurile care apar pe spate sau omoplati se pot datora faptului ca iti speli parul in dus. Balsamurile pentru par si serurile capilare contin silicon care, odata ajuns pe piele, blocheaza porii si provoaca inflamatii.
25. Cel mai bun tratament anticelulitic este periajul uscat. Conditia este sa folosesti numai produse naturale (lufa, par natural, un prosop aspru de in sau cinepa) si sa iti masezi corpul (usor, cu miscari circulare, de jos in sus, de la talpi pina in crestetul capului) in fiecare dimineata si seara inainte de dus, cel putin 10 minute. Daca suporti apoi un dus rece, e cu atit mai bine. Periajul uscat intensifica circulatia sanguina la nivelul zonei a­fectate, favorizeaza drenajul limfatic si exfoliaza pielea, permitind ingredientelor active din cre­me­le anticelulitice sa actioneze mai eficient, iar dusul rece tonifica pielea si tesutul muscular.
26. Pentru a-ti hidrata pielea rapid, aplica ime­diat dupa dus, cind pielea este inca umeda (si porii deschisi), un ulei hid­ratant, apoi tapoteaza-ti corpul cu un prosop moale. Daca alegi un ulei aromat (favoritul nostru este Angel’s Spa Sugar Oil) nu mai ai nevoie de alt parfum. Impusti doi iepuri dintr-o lovitura.
TEN
27. Majoritatea femeilor se pling toamna ca au buzele crapate. Remediul e foarte simplu: amesteca un balsam pentru buze cu o masca intens hidratanta, apoi aplica-l pe buze si lasa-l peste noapte. Este un tratament foarte eficient, dar daca esti mai comoda incearca balsamul de buze Soothing Skin & Lip Therapy de la Dr. Murad.
28. „Daca te-ai trezit peste noapte cu un cos (ca­re apare intotdeauna in cel mai nepotrivit loc si moment), dizolva o tableta de aspirina intr-o lingurita cu apa si aplic-o pe zona du­re­roasa. Aspirina e un antiinflamator puternic, care va reusi sa opreasca infectia si sa reduca roseata”, spune celebrul dermatolog american Patrick Bowler.
29. Pastreaza gelul pentru conturul ochilor in frigider. Racoarea gelului (si actiunea lui vasoconstrictoare) te va scapa urgent de cearcane.
30. Cind ai tenul lipsit de vitalitate si luminozitate, ai nevoie de un masaj facial. „Daca nu ai timp de asa ceva, ciupeste-ti obrajii si trage-ti singura doua palme”, spune esteticianul lui Kate Moss, Anastasia Achilleos. (Ma intreb daca ea aplica metoda pe obrazul lui Kate.) Serios. Activeaza circulatia sanguina, iar efectul dureaza aproape jumatate de ora.
31. Spala-te pe fata cu apa minerala rece ca gheata. E un truc ce a ajutat-o pe Ava Gardner sa arate splendid pina la adinci batrineti, fara botox si fara lifting facial. Apa rece activeaza circulatia sanguina si tonifica pielea si musculatura fetei. Nu se recomanda tenurilor cuperotice.
32. Iata cel mai rapid tratament cosmetic pentru revitalizarea tenului: aplica pe fata un prosop inmuiat in apa cu uleiuri esentiale (de lavanda sau bergamota), pe care l-ai incalzit 30 de secunde la microunde. Il lasi sa actioneze 3 minute (timp in care nu vorbesti la telefon si nu asculti stirile, ci incerci sa te relaxezi), iar cind incepe sa se raceasca, iti clatesti fata cu apa rece, de la frigider. Caldura prosopului deschide porii si permite uleiurilor esentiale sa patrunda in piele, iar apa rece inchide porii si activeaza circulatia sanguina. Vei arata odihnita si proaspata, ca un nou-nascut.
PARFUM
33.Nu te parfuma niciodata dupa ce ai iesit din dus sau din baie. Asteapta 15 minute, pentru a ti se inchide porii (altfel te ustura de te urci pe pereti) si pentru ca esentele din gelul de corp sa se evapore (altminteri vor interfera cu cele ale parfumului pe care il folosesti si cine stie ce combinatie devastatoare iti iese)”, spune Roja Dove, de la departamentul Haute Perfumerie, Harrods.
34. „Daca vrei ca parfumul sa reziste mai mult, pune in dulapul cu haine o batista parfumata. Aceasta va lasa doar o bruma de aroma pe haine”, spune Roja Dove.
35. Parfumurile care contin esenta de parfum in proportie de cel putin 50% rezista toata ziua, incomparabil mai mult decit parfumurile cu o concentratie de 30% sau apele de toaleta care au doar 20% esenta de parfum. (Parfumul care a iesit numarul 1 in testul nostru de rezistenta este Kenzo Flower, urmat de Paco Rabanne Pour Elle, Thierry Mugler Angel, Calvin Klein Eternity si Burrberry Weekend).
Arhiva Revistei ELLE
VN:D [1.9.22_1171]

Pastă de avocado cu iaurt și gălbenuș

Ouăle conțin foarte multe substanțe nutritive: proteine, calciu, vitamine și minerale. În primul an de viață, după începerea diversificării, este recomandat ca cei mici să mănânce doar gălbenușul, pentru că albușul poate provoca alergie. Dacă fierbi bine ouăle, poți separa ușor gălbenușul – culoarea verde-gri din jurul acestuia este doar un indiciu că ai fiert prea mult, dar nu dăunează cu nimic bebelușului.
Avocado este considerat un aliment-minune. Foarte bogat în proteine, acizi grași esențiali, carotenide și antioxidanți (vitaminele C, E), avodado mai conține și potasiu (cu 60% mai mult decât banana) și luteină, importantă pentru sănătatea ochilor și buna dezvoltare a vederii bebelușilor.
Uite o rețetă ușor de preparat, plină de nutrienți pentru bebeluș, dar și gustoasă:

Pastă de avocado cu iaurt și gălbenuș

Ingrediente pentru 4 linguri de pastă:
  • 2 gălbenușuri de ou (fiert tare)
  • o lingură de iaurt
  • o jumătate de avocado
Timp de preparare: 5 minute

Lapte de pasare cu mac

Ingrediente:
-4 oua
-1 L lapte
-1 baton de vanilie
-1 lingura de faine
-20 g seminte de mac
-200 g zahar (indulcitor pudra)

Cum se prepare:
1. Frecam galbenusurile cu zaharul si faine. Turnam putin lapte si amestecam bine pentru a obtine consistenta unei smantani.
2. Punem la fiert laptele cu batonul de vanilie.
2. Batem albusurile spuma. Luam cu lingura din albus si punem in laptele clocotit. Fierbem 1 minut pe fiecare parte. Scoatem bulgarii de zapada pe un platou/
4. Scoatem batonul de vanilie din lapte si adaugam amestecul de galbenusuri si semintele de mac. Fierbem 3-4 minute, amestecand incontinuu.
5. Turnam in cupe si adaugam bulgarii de zapada.

5 pasi sa scapi de emotiile negative

Dupa 2 decenii de lucrat cu vedete de televiziune, de cinema si din sport, politicieni dar si cu oameni de rand, Patrick McNally, psiholog si unul dintre cei mai apreciati specialisti din lume, a ajuns la concluzia, simpla dar foarte importanta si anume, ca oamenii au nevoie de o tehnica ca sa scape cat mai repede de energia negativa… pentru ca daca nu reusesc sa scape de frica, de indoieli, anxietate si depresie au sanse foarte slabe sau chiar deloc sa duca o viata uimitoare.

Aceasta metoda este revolutionara asa ca incepe acum:

Pasul 1:
Gandeste-te la orice te deranjeaza, te ingrijoreaza, te intristeaza sau inspaimanta: alege cele mai rele lucruri prin care treci acum.
Pasul 2:
In timp ce te tot gandesti la aceste lucruri, vezi unde anume in corp detectezi aceste emotii. Unii oameni au simtit aceste emotii in piept, maini, stomac, gat, intre sani (la femei), sau deasupra stomacului (barbatii simt mereu in zona asa). Fii constient unde se regasesc aceste simtiri in corpul tau.
Pasul 3:
Observa in ce directie se misca aceste emotii. Trebuie sa se miste – toate emotiile se misca tot timpul. De exemplu, vreau sa te gandesti la starea de neliniste. Cand o persoana este nelinistita, de obicei afirma ca are fluturi in stomac.
Pasul 4:
Pana acum ar trebui sa te fi gandit la acest lucru, sa il simti si sa stii directia in care se misca emotia. Acum vreau sa te uiti la ceea ce vezi in mintea ta. Este o imagine sau un film? Citeste paragraful (a) daca este o imagine sau citeste paragraful (b) daca este un film.emotiile negative
(a) Daca este o imagine ceea ce vezi, inarmeaz-o si indeparteaz-o din mintea ta, micsorand imaginea pana ajunge la dimensiunile unei vederi. Indeparteaz-o din nou pana ajunge la dimensiunile unui timbru postal. Cand a ajuns la cea mai mica dimensiune, inspira adanc si sufla pana cand imaginea dispare.
In timp ce faci asta, vreau sa iti pui mainile in zona corpului unde sunt emotiile. Apoi impinge emotiile din corp in directia opusa. Asa ca de exemplu, daca simti ca emotiile se aflau in zona de jos a stomacului deplasandu-se in sus, vei folosi mainile ca sa misti emotiile in zona de mai jos. In timp ce sufli ca sa indepartezi imaginea vei descoperi ca ai indepartat emotiile din corp.
(b) Daca in mintea ta vezi un filmulet, alege cea mai neplacuta parte din acesta si ingheata-l. Acum ai obtinut o imagine si poti sa folosesti aceeasi modalitate de indepartare a emotiilor ca cea din paragraful de mai sus (a).
Pasul 5:
Testeaza-ti rezultatele. Incerca sa te gandesti din nou la acelasi lucru care te ingrijora si vei simti cat de uimitor de diferita este experienta acum.
Nici o alta tehnica nu a reusit sa indeparteze emotiile negative ca tehnica aceasta si ti-o recomand sa o incerci cu drag pentru o viata uimitoare. Nu iti mai lasa niciodata corpul sa te pacaleasca, tu esti cel care creeaza gandurile ce controleaza emotiile… acum poti sa schimbi orice emotie din viata ta.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://inspiremetoday.com/brilliance/5-steps-getting-rid-negative-emotions/ –  emotiile

Sunday, January 19, 2014

Lapte de pasăre

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 1 l lapte
  • 3-4 plicuri zahăr vanilat
  • 10 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon alimentar
  • frişcă pentru décor
  • Mod de preparare reteta Lapte de pasăre

    Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura " bulgări" din albuşurile bătute adăugându-se în laptele fierbinte. Se lasă 4-5 minute întorcandu-se pe ambele parţi. Se scot într-o strecurătoare.
    Gălbenuşurile se mixează cu zahărul ramas şi  amidonul şi se adaugă în lapte. Se pune din nou la fiert amestecându-se până la îngroşare.
    Se repartizează bulgăraşii în boluri, se toarna sos (dupa ce s-a răcit, bineînteles ) şi se decoreaza cu frişcă.

     

    Saturday, January 18, 2014

    Chec cu sfeclă roşie

    Chec „Catifea roşie“ din sfeclă roşie

     
    chec
    • chec
           
    -+
    Dacă coloranţii artificiali sunt destul de toxici pentru alimentaţia noastră şi dorim să dăm efecte nebănuite prăjiturilor noastre fără a-i folosi o sugestie este reţeta checului cu sfeclă roşie. Reţeta poate fi pregătită şi pentru blatul tortului făcut special pentru seara dintre ani. Ce se poate spune este că: gustul este foarte bun şi nu se simte deloc sfecla din compozişie; este moale, aromat, fraged şi puţin umed; are o culoare roşu închis foarte frumoasă şi nu în ultimul rând este bun şi cald şi rece. Recomadarea specială este aceea să lăsaţi să se răcească foarte bine înainte de a-l servi. Gustul şi textura sunt complet diferite decât dacă îl consumaţi cald.
    Ingrediente:
    - ulei de floarea soarelui 125 ml,
    - zahăr o jumătate de cană,
    - piure din trei sfecle roşii de mărime medie,
    - ciocolată neagră amăruie 50 g,
    - esenţă vanilie 1 linguriţă,-
    - praf de copt în plic,
    - bicarbonat de sodiu - un sfert de linguriţă,
    - cacao pudră două linguri,
    - sare o jumătate de linguriţă,
    - făină două căni.
    Sfecla roşie o fierbem sau coacem şi apoi o curăţăm de coajă. O trecem prin blender până se obţine o pastă foarte fină, ca un piure. Amestecăm într-un bol zahărul cu uleiul şi sfecla roşie, apoi adăugăm vanilia şi ciocolata rasă sau tăiată bucăţele mici. Într-un alt bol se amestecă restul de ingrediente care se adaugă peste pasta obţinută mai înainte şi se mixează totul foarte bine.
    Compoziţia se toarnă într-o formă cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru trei sferturi de oră. Se face testul cu scobitoarea pentru a şti dacă e gata: înfigeţi o scobitoare în chec şi verificaţi dacă a ieşit curată atunci puteţi scoate prăjitura din cuptor. Lăsaţi checul în tavă să se răcească complet apoi îl puteţi savura cu întreaga familie! (M.A.)

    ce trebuie sa mananci dimineata ca sa slabesti

    VEZI ce trebuie sa mananci dimineata ca sa slabesti cinci kilograme in sapte zile

    mic dejun, dieta
    • mic dejun, dieta
           
    -+
    Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, mai ales daca vrei sa slabesti.
    De altfel, saritul peste prima masa a zilei este una dintre greselile majore care duc la acumularea kilogramelor. Daca te numeri printre cei care iau micul dejun la cateva ore bune dupa trezire, lasa-te de acest obicei caci sunt sanse mici sa reusesti sa slabesti si cu atat mai mici sanse sa reusesti sa tii excesul de grasime departe de tine.
    Asadar, ia micul dejun! Daca mananci chibzuit si dimineata, atunci isi sporesti semnificativ sansele de a slabi, reusind chiar sa dau jos pana la cinci kilograme in doar sapte zile. Inceaca aceste ponturi de slabit care vizeaza tocmai prima masa a zilei.
    LUNI
    Incepe saptamana cu o mica detoxifiere. Cand te trezesti, bea un pahar de apa calduta cu putina lamaie stoarsa in ea. Apoi mananca trei grefe. Acesta este un mic dejun care detoxifica, dar iti si pune metabolismul in miscare. Daca este genul de persoana care nu poate manca grepfrut fara zahar, atunci opteaza pentru pomelo sau chiar si pentru trei-patru portocale. Incepandu-ti astfel dimineata iti pui metabolismul in miscare si il determini ca, pana a doua zi, sa elimine resturile de mancare depozitate in intestine, dar si o parte din toxinele din piele.
    MARTI
    Daca spui cuiva ca ai mancat dimineata ciorba, o sa se gandeasca cu siguranta la ciorba de potroace care se mananca in dimineata de dupa petrecere de nunta. Insa ciorbele inseamna mai mult decat atat: sunt arme eficiente in a lupta cu excesul de kilograme, mai ales daca sunt preparate cu putin ulei si abunda in legume. Asadar, incepeti dimineata cu o ciorba de legume, de pui sau de vacuta, atata timp cat, la prepararea acestora, nu ai adaugat ulei. Orice fel de carne isi lasa grasime, dar daca o bagi la frigider si o lasi o noapte, a doua zi poti lua grasimea intarita de deasupra, facand-o si mai usoara. Asadar, incepeti dimineata cu o ciorba usoara fiebinte. Nu ezita sa mananci si ardei iute la ea, daca este o fana a picantului, dar stai departe de paine. Ciorba merge si fara. Totul tine de obisnuinta!

    MIERCURI
    Mananca doua felii de paine prajita si bea 500 de mililitri de ceai neindulcit, cu putina lamaie stoarsa in el. Este indicat sa bei ceaiul in cel mult o ora dupa trezire.
    JOI
    Mananca doua oua fierte cu o felie de paine integrala si bea o cana mare de ceai neindulcit.
    VINERI
    Mananca 500 de mililitri de iaurt natural, simplu.
    SAMBATA
    Prepara-ti o salata de rosii, cu putina ceapa rosie (daca iti place) si cu branza presarata pe deasupra.
    DUMINICA
    Prepara-ti un bol cu cereale integrale si iaurt. Dar alege cereale naturale, neindulcite, cu toate soiurile de seminte. Pune trei linguri de cereale si 300 de mililitri de iaurt natural.

    Fiecare dintre aceste produse sunt recomandate dimineata mai ales daca vrei sa slabesti. Principele atuuri pe care le au tin de faptul ca pun metabolismul in miscare, cu alte cuvinte nu-i permit sa lancezeasca si-l determina sa arda calorii, dar si de faptul ca detoxifica trupul, scapandu-l de resturile de toxine ramase la nivel intestinal (si nu numai). Ca sa te asiguri ca vei slabi intr-o saptamana, fa tot posibilul sa nu mai mananci seara. Daca te culci in jurul ore 12.00 noaptea, dupa ora 8 seara nu mai manca nimic. De regula, lasa sa treaca aproximativ patru ore intre ultima masa si momentul in care te bag in pat. Totodata, opteaza la masa de pranz pentru produse proteice, acompaniate cu salata, spre exemplu. Acestea asigura o senzatie de satietate prelungita. Daca nu stii ce sa mananci la masa de seara, poti opta pentru aceleasi alimente pe care le mananci intr-un din cele sapte dimineti, in afara de oua. Acestea pot pica greu.

    Friday, January 17, 2014

    Pinacolada

    Pinacolada

      

    Reteta cu poze

    •  

    Ingrediente:

    un blender
    60 ml rom Bacardi (2 oz)
    30 ml crema de nuca de cocos (1 oz. coconat cream)
    30 ml. frisca nebatuta (1 oz.)
    180 ml. suc de ananas (din conserva) (6 oz)
    120 gr gheata (4 oz)
    cirese si cubulete de ananas pentru ornat
    pahare Hurricane
    2 paie.

    Preparare:

    In blender se pune gheata si toate lichidele, se pune capacul si se apasa butonul crush sau pulse, pentru cateva secunde (pana se sparge gheata). Se pune in paharele speciale pentru pinacolada, se decoreaza cu cirese si ananas infipte in bat mai lung, sau in scobitoare. Se bea cu paiul.
    Timp Preparare: 10 '
    Complexitate: redusa

    Monday, January 13, 2014

    Ratatouille de pui

    Ingrediente
    • • 1 piept de pui
    • • 1 vânătă
    • • 1-2 dovlecei
    • • 1 ceapă mare
    • • 3 căței de usturoi
    • • 1 ardei
    • • 1 morcov
    • • 2 roșii mari și zemoase
    • • ulei
    • • busuioc și cimbru
    • • sare și piper
    Rețeta tradiționala conține vinete, dovlecei, ceapa, ardei, roșii, usturoi, busuioc și cimbru, dar se pot adauga și alte ingrediente dupa cum va place. Daca o gatiți fara carne devine o delicioasa mancare vegetariana sau de post. Merita incercata!! 
    Vanata și dovleceii se spala bine și se taie bucați (cu coaja, dar daca nu va place puteți sa o curațați). Bucațile de vanata se sareaza și dupa 1 minut se tamponeaza  cu prosop de hartie pentru a indeparta sucul amar. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei și se  pun bucațile de vinete la calit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.
    Dupa ce au prins o culoare maronie și se inmoaie, se scot pe o farfurie și intr-o alta lingura de ulei se  pun la calit dovleceii și rondelele de morcov.  
    Acestea se calesc pana devin aurii de toate parțile, apoi se scot pe o farfurie.
    Pieptul de pui se dezoseaza  și se taie bucați, apoi se caleste impreuna cu ceapa, ardeiul și usturoiul tocate. Se asezoneaza cu de busuioc și  cimbru.


    Intr-un vas rezistent la caldura se pun legumele și carnea calite, roșiile taiate bucați, sare, piper și verdețurile tocate. Daca roșiile nu sunt destul de zemoase se  adauga puțin bulion diluat cu apa (puțina pentru ca iși mai lasa și legumele zeama). Se  acopera vasul cu folie de aluminiu și se da la cuptor pentru o ora sau chiar mai puțin (legumele trebuie sa fie bine patrunse, dar nu terciuite). Dupa ce se scoate de la cuptor se  mai presara verdeața tocata și usturoi pisat, pentru mai multa savoare.

    Friday, January 10, 2014

    Salată de sfeclă roşie

    Salată de sfeclă roşie

    Ingrediente:

    -2 bucati sfecla rosie
    -1-2 linguri zeama de lamaie sau o lingura de otet
    -2 linguri ulei
    -sare dupa gust
    -1 ceapa alba
    -1 lingurita miere

    Decor: patrunjel verde tocat marunt
    Mod de preparare:

    Se aleg sfecle de marime mijlocie, de culoare cat mai inchisa, se spala de pamant, se asaza intr-o oala si se toarna peste ele apa fierbinte (cat sa acopere).
      
    Se fierb pana se patrund usor cu furculita, in functie de preferinta texturii.
      
    Se lasa sa se racesca, se curata de coaja si se taie in felii potrivite cu un cutit de aperitive (cu lama ondulata).
      
    Se asaza in salatiera si se asezoneaza cu sos din: ulei, zeama de lamaie sau otet, miere si sare dupa gust. Se decoreaza cu patrunjel verde proaspat tocat marunt.
      
    Daca se pregateste in cantitate mai mare, salata se pune in borcan si se pastreaza maxim 1 saptamana la frigider.

    Se serveste alaturi de friptura.
    Vezi mai multe reţete pe Bucataria Romaneasca


    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/reteta-zilei-salata-de-sfecla-rosie_1354314.html#ixzz2pyVXH500
    Follow us: @realitatea on Twitter

    Thursday, January 9, 2014

    Cele mai bune 10 salate


     Acum, ca perioada sarbatorilor a trecut, e vremea sa avem ceva mai multa grija la regimul alimentar pe care il adoptam. Pasim in anul 2014 cu multa incredere, cu ganduri bune si cu dorinta de a avea o silueta de invidiat.
     
    Pentru a obtine corpul sanatos si frumos la care visam, ne-am propus ca anul acesta sa bem mai multa apa, sa uitam de prajeli si sa mancam multe salate, bogate in legume si pline de nutrienti.
     
    Asadar, astazi am selectat pentru voi 10 retete de salate delicioase. Cu ele vom inlocui cartofii prajiti, salata de boeuf, carnatii si sarmalele pentru o perioada lunga de timp. Speram sa va fie pe plac si sa
    va ajute si pe voi in lupta cu kilogramele.
     
     
    Ingrediente:
    • 1 salata iceberg
    • 1 castravete lung
    • 250 g rosii cherry
    • telemea de vaca,scursa
    • o mana de masline fara samburi
    • 1 ardei rosu gras
    • Dressing:
    • Amestecam 150 g iaurt slab cu o lingura de mustar bun,o lingura cu zeama de lamaie, lingura ulei de masline si marar tocat fin.
    • Mod de preparare
      Spalam bine legumele si le taiem in fasii lungi,subtiri.Le presaram cu sare(putina),adaugam maslinele si telemeaua de vaca taiata in cubulete.



     
     
    Ingrediente
    • 1/2 cana orez negru integral (il gasiti in magazinele naturiste)
    • 2 cani apa
    • 1/2 ardei verde
    • 1/2 ardei rosu
    • 1/2 avocado
    • 3/4 cana porumb
    • 1 ceapa rosie
    • 1 buchetel de broccoli
    • 1 lingura ulei presat la rece
    • coriandru
    • piper sau alte condimente
    • 1/2 lingura fulgi de drojdie inactive
    • Mod de preparare
      De curand am descoperit orezul negru. Mi se pare minunat. Foarte interesant si faptul ca de fapt atunci se pune la fiert isi schimba culoare si devine mov inchis.
      Asta se datoreaza faptului ca este bogat in antocianine, antioxidanti naturali care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra precum afinele, coacazele negre sau murele.
      Are un gust deosebit.
      In China antica era interzis oamenilor simpli sa consume orezul negru, fiind consumat doar de catre nobili.
      Este interesant sa cititi un pic despre istoria sa.
      Si sa va impartasesc o reteta simpla.
      Orezul se pune la fiert cu cele doua cani de apa. Am citit ca se recomanda si hidratarea in apa inainte de a fi gatit.
      Se fierbe la foc mic timp de 20-30 minute.
      Dupa ce a fiert eu l-am pus intr-o sita si l-am spalat cu apa calduta. Nu devine lipicios. Apoi l-am pus in bol,am adaugat legumele crude taiate, uleiul si condimentele, le-am amestecat bine si apoi e gata de servit.
      E delicios si foarte satios.
      Cu siguranta va urma in curand si o reteta dulce cu orezul negru.
      Pofta buna!



  •  
     
    Ingrediente
    • Hai sa preparam o masa usoara,sanatoasa si plina de arome.Combinam proteinele din ton cu vitaminele din legume si savuram un preparat echilibrat.
    • O idee proaspata pentru o cina in familie!
    • Iubesc salatele,pornesc de la cateva ingrediente si apoi las imaginatia sa-si faca datoria!:)
    • Rezultatul este irezistibil!
    • Ingrediente pentru 4 portii :
    • 2 conserve de ton,bucati,in suc propriu
    • 1-2 avocado copti
    • 2 rosii mari
    • 1 ardei gras rosu
    • 300 g fasole rosie fiarta
    • 300 g boabe de porumb dulce
    • zeama de la o lamaie/lime
    • patrunjel
    • sare si piper
    • cativa stropi de ulei de masline
    • Mod de preparare
       Intr-un bol mare adaugam rosiile,ardeiul spalate si taiate cuburi.
      Avocado se curata, se taie fasii lungi si se stropeste cu zeama de lamaie; adauga in bol.
      Amestecam ingredientele din bol cu fasolea.porumbul,patrunjel tocat marunt si tonul scurs de zeama.
      Asezonam cu sare, piper si zeama de lamaie.Daca folositi lime,razuiti coaja si presarati peste salata,la sfarsit.
      Stropim putin ulei de masline si servim.
      Pofta buna!

    •  
       
      Ingrediente
      • 1 conserva (800 gr) piersici
      • scurse
      •  150 gr ruccola
      • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
      •  1 lingurita miere
      •  4 felii subtiri de prosciutto
      • rupte in bucati
      • 2 linguri samburi de pin
      • usor prajiti
      •  50 gr Grana Padano
      • ras
      • Mod de preparare
        1.Se incinge o tigaie tip gratar la foc potrivit.
        Se aseaza caisele in tigaie si se prajesc cateva minute pana cand s-au rumenit uosr.
        2. Intr-un vas, se pun frunzele de ruccola.
        Se adauga caisele prajite apoi feliate gros.
        Se amesteca usor.
        Se stropeste totul cu 1 lingura ulei de masline si 1 lingurita miere.
        Se amesteca si se rastoarna intr-o farfurie de servire.
        Se aseaza deasupra feliile de prosciutto.
        Se amesteca usor iar in final se presara salata cu samburii de pin, 1 lingura ulei de masline ramas si Grana Padano

    •  
       
      Ingrediente
      • 250 g piept de pui dezosat
      • 1 salata iceberg taiata fasii
      • 4 rosii taiate felii
      • 1 castravete taiat cuburi
      • 1 ardei rosu taiat fasii
      • 1 ceapa rosie taiata rondele
      • crutoane de paine
      • masline verzi (optional)
      • Pentru dressing:
      • 300 g iaurt grecesc
      • 3 catei de usturoi
      • 2 lingurite de marar (uscat sau verde)
      • 2 linguri patrunjel
      • 2 linguri ulei de masline
      • zeama de lamaie
      • Mod de preparare
        Crocante, proaspete si satioase,in aceasta primavara salatele colorate sunt meniul meu preferat.
        Va propun o salata ce contine diferite substante minerale, proteine si vitamine care nu incarca excesiv stomacul.
        1. Pieptul de pui asezonat cu sare si piper se frige in tigaia incinsa stropita cu putin ulei de masline. Se taie cubulete.
        2. Ceapa rosie taiata se amesteca cu putina zeama de lamaie si patrunjel,pentru a scapa de mirosul puternic.
        3. Intr-un bol mare se adauga toate ingredientele si le asezonam(daca mai este nevoie).
        4. Iaurtul se amesteca cu usturoiul pisat,verdeturile,uleiul de masline,piperul si zeama de lamaie, dupa gust. Se obtine un dressing aromat si delicios care se toarna peste salata.
        Servim cu crutoane.
        Salata este spectaculoasa! :)


    •  
        Ingrediente
        • 2 - 3 cartofi dulci
        • 4 linguri ulei de masline
        • sare
        • piper
        • 150 gr branza de capra
        • 1 legatura ceapa verde
        • 1 lingura otet
        • Mod de preparare
          Curatam cartofii si ii taiem in cuburi marisoare. Asezonam cartofii cu sare, piper si ulei de masline si ii introducem la cuptor pentriu 30-35 de minute. Lasam cartofii sa se raceasca la tempertaura camerei apoi adaugam branza sfaramata, ceapa verde taiata marunt.si otetul.O servim rece.

         
         
        Ingrediente
        • • salată verde
        • • o cană de năut din conservă
        • • o conservă de ton
        • • 2-3 castraveți murați
        • • un ardei capia sau gogoșar murat
        • sare
        • piper
        • Mod de preparare
          Castraveții și ardeiul capia se toaca marunt, se amesteca cu tonul și nautul (le-am scurs in prealabil), se sareaza și se pipereaza dupa gust și se servește cu salata verde.


        •  
           
          Ingrediente
          • - 300-400 g alge wakame de la Sea-Way.ro
          • - 200 g rosii cherry
          • - jumatate de castravete mare
          • - 150 tofu natur
          • Mod de preparare
            Nu va trebuie dacat un bol mare, unde turnati algele, adaugati rosiile cherry taiate pe jumatate si castravetele taiat feliute subtiri. Peste salata noastra adaugati cubulete de tofu.


            Algele marine Wakame si tofu sunt nu numai importante in supa miso, dar sunt, de asemenea, intalnite intr-un numar mare si in alte preparate japoneze, de la supe, salate sau alte preparate calde. Sarace in grasimi si calorii, dar bogate in vitamine si proteine, algele wakame sunt excelente pentru o alimentatie echilibrata si de a te mentine in forma.


            Eu am folosit la salata mea, aceste alge Wakame, pe care le puteti si voi cumpara de pe site-ul Sea-Way.ro. Vin congelate, intr-o punga transparenta si au 1 kg. Ce mi-a placut, e ca vin deja marinate, tu doar trebuie sa te gandesti ce sa mai pui pe langa ele.


            Eu am facut un bol mare de tot de salata cu tofu, rosii cherry si castravete. Extrem de buna si satioasa. In perioada asta, premergatoare Craciunului, cand organismul nostru trebuie sa fie cat mai curat de toxine si alte nebunii, salata asta e numai buna! Dar daca nu vreti combinatia mea, o puteti manca ca atare, pe langa sushi.



          •  
             
            Ingrediente
            • 300 gr ton in ulei
            • 1 legatura salata verde
            • 2 cepe verzi
            • 1/2 ardei rosu
            • 100 gr masline fara samburi
            • 1/2 ardei galben
            • zeama de lamaie
            • 1 lingurita otet balsamic
            • ulei de masline cu trufe
            • sare
            • piper alb
            • Mod de preparare
              Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele.
              Salata o spalam bine sub jetul de apa, o punem intr-o sita la scurs apoi o rupem bucatele mici.
              Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem patratele mici.
              Maslinele le facem rondele.
              Ceapa o curatam, o spalam si o facem tot rondele.
              Toate legumele impreuna cu tonul le punem intr-un bol.
              Intr-un castronel amestecam otetul balsamic, zeama de lamaie, ulei de masline cu trufe, sare, piper si amestecam bine.
              Acest dressing il turnam peste salata, dar nu tot o data, ci treptat pana are gustul dorit de noi si amestecam usor cu o paleta.
              Pofta buna!


          •   
             
            Ingrediente
            • Pentru 3 portii:
            • 100 grame orez cu bob lung fiert,obtinut din orez prefiert sau normal,depinde cit timp aveti la dispozitie,important ca orezul sa fie"bob cu bob",
            • 1/2 castravete,taiat felii fine,
            • 1 ardei gras rosu,taiat cuburi,
            • 1 cutie de boabe dulci de porumb,din conserva,
            • 1 lingura de capere murate,desarate intr-un pahar cu apa rece cu 10 minute inainte si clatite,scurse,
            • 1 buchet mic de patrunjel,tocat,
            • 1 lingura de mustar boabe,
            • 2 linguri ulei de masline,
            • 1 ceapa mica,taiata julien,
            • sare,piper,dupa gust.
            • Mod de preparare
              Mai intii amestecam bine mustarul boabe cu uleiul de masline,obtinem o pasta precum maioneza. Amestecam legumele taiate si boabele cu orezul, adaugam aceasta pasta, omogenizam, asezonam cu sare, piper, adaugam si patrunjelul tocat. Lasam aromele sa se intrepatrunda circa 15 minute si servim.


              Nota: la asezonarea cu sare vom tine seama si de sarea restanta in capere!