Excesele de tot felul isi spun in cele din urma cuvantul, ficatul avand poate cel mai mult de suferit. In plin post, poate n-ar fi rau sa incerci sa-ti detoxifici si acest organ. O poti face simplu, invatand sa-ti prepari singur sucurile benefice in casa.
Inainte de toate, asigura-te, in masura in care este posibil, ca fructele si legumele pe care le folosesti sunt organice si ca nu arunci nimic; fibrele ramase in urma sunt benefice organismului si le poti folosi in mancare. Nu include foarte mult morcov, sfecla sau ananas, daca nu suporti ca sucurile sa fie excesiv de dulci.
Ideal este folosesti legume verzi (care contin multa clorofila, benefica sangelui si sistemului imunitar), morcovi, lamaie, sfecla si grepfrut, conform Suite101.com. O astfel de reteta include o cescuta de spanac, jumatate de castravete, putina telina (cu tot cu frunze), 3 morcovi, jumatate de mar. Mentiune: castravetii trebuie folositi cu tot cu coaja.
O alta reteta contine 2 mere, 4-5 morcovi, sfecla, dupa gust, telina, 1 castravete si ghimbir. Bautura este ideala dimineata, la micul dejun, fiind extrem de eficienta.
O alta reteta la fel de buna contine 2 mere, un sfert de grepfrut (fara coaja), un sfert de lamaie (fara coaja), ghimbir, dupa gust, 1 morcov. Bautura rezultata are avantajul de a fi si foarte racoritoare, reconfortanta.
No comments:
Post a Comment