Ingrediente
Mod de preparare reteta Lapte de pasăre
Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura " bulgări" din albuşurile bătute adăugându-se în laptele fierbinte. Se lasă 4-5 minute întorcandu-se pe ambele parţi. Se scot într-o strecurătoare.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul ramas şi amidonul şi se adaugă în lapte. Se pune din nou la fiert amestecându-se până la îngroşare.
Se repartizează bulgăraşii în boluri, se toarna sos (dupa ce s-a răcit, bineînteles ) şi se decoreaza cu frişcă.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul ramas şi amidonul şi se adaugă în lapte. Se pune din nou la fiert amestecându-se până la îngroşare.
Se repartizează bulgăraşii în boluri, se toarna sos (dupa ce s-a răcit, bineînteles ) şi se decoreaza cu frişcă.
No comments:
Post a Comment