Descriere
Unul dintre tipurile de risotto pe care-l savuram cu o deosebita placere este cel cu ficat de pui si salvie. Un gust cremos, fin si plin de parfum.
Ingrediente:
- 200-250 gr orez pt risotto ( arborio, vialone nano, carnaroli, roma, baldo)
- 1 morcov mediu
- 1 tulpina telina
- 1 ceapa mica (1 bucata de 6-7 cm praz)
- 1 l supa vegetala
- 50 gr unt
- 250 gr ficat de pui
- 1 pahar vin alb
- 2-3 frunze salvie
- 3 linguri parmezan ras
- sare
- piper
Preparare:
- Pentru inceput curatam ficatul de eventuala punguta de fiere si il taiem in bucatele potrivite.
- Tocam marunt ceapa/prazul, morcovul si telina.
- Punem untul intr-o tigaie teflonata si calim pentru 1-2 minute frunzele de salvie.
- Adaugam ceapa, morcovul si telina si le calim la foc mic pana se inmoaie.
- Adaugam si bucatelele de ficat, putina sare si piper si lasam pe foc mic pana ce ficatul este complet facut.
- Cand ficatul este complet patruns, stingem focul si acoperim tigaia.
- Intr-o alta tigaie, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cand este incins bine adaugam orezul pe care-l calim pana devine aproape transparent.
- Adaugam vinul alb si lasam pana se evapora complet si dispare mirosul de alcool.
- In acest moment, incepem sa adaugam supa vegetala fierbinte, cate un polonic pe rand. Nu adaugam al doilea polonic decat in momentul in care primul este absorbit complet de orez.
- Dupa ce orezul este facut, bobul trebuie sa se simta cand il mestecam (al dente), si capata o consistenta cremoasa, adaugam ficatul de pui si amestecam bine.
- Il mai lasam pe foc 2-3 minute, dupa care adaugam parmezanul, amestecam si servim.
No comments:
Post a Comment