Ingrediente
- • 1 piept de pui
- • 1 vânătă
- • 1-2 dovlecei
- • 1 ceapă mare
- • 3 căței de usturoi
- • 1 ardei
- • 1 morcov
- • 2 roșii mari și zemoase
- • ulei
- • busuioc și cimbru
- • sare și piper
Rețeta tradiționala conține vinete, dovlecei, ceapa, ardei, roșii, usturoi, busuioc și cimbru, dar se pot adauga și alte ingrediente dupa cum va place. Daca o gatiți fara carne devine o delicioasa mancare vegetariana sau de post. Merita incercata!!
Vanata și dovleceii se spala bine și se taie bucați (cu coaja, dar daca nu va place puteți sa o curațați). Bucațile de vanata se sareaza și dupa 1 minut se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a indeparta sucul amar. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei și se pun bucațile de vinete la calit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.
Dupa ce au prins o culoare maronie și se inmoaie, se scot pe o farfurie și intr-o alta lingura de ulei se pun la calit dovleceii și rondelele de morcov.
Acestea se calesc pana devin aurii de toate parțile, apoi se scot pe o farfurie.
Pieptul de pui se dezoseaza și se taie bucați, apoi se caleste impreuna cu ceapa, ardeiul și usturoiul tocate. Se asezoneaza cu de busuioc și cimbru.
Intr-un vas rezistent la caldura se pun legumele și carnea calite, roșiile taiate bucați, sare, piper și verdețurile tocate. Daca roșiile nu sunt destul de zemoase se adauga puțin bulion diluat cu apa (puțina pentru ca iși mai lasa și legumele zeama). Se acopera vasul cu folie de aluminiu și se da la cuptor pentru o ora sau chiar mai puțin (legumele trebuie sa fie bine patrunse, dar nu terciuite). Dupa ce se scoate de la cuptor se mai presara verdeața tocata și usturoi pisat, pentru mai multa savoare.
Vanata și dovleceii se spala bine și se taie bucați (cu coaja, dar daca nu va place puteți sa o curațați). Bucațile de vanata se sareaza și dupa 1 minut se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a indeparta sucul amar. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei și se pun bucațile de vinete la calit, la foc potrivit, pe fiecare parte timp de 5 minute.
Dupa ce au prins o culoare maronie și se inmoaie, se scot pe o farfurie și intr-o alta lingura de ulei se pun la calit dovleceii și rondelele de morcov.
Acestea se calesc pana devin aurii de toate parțile, apoi se scot pe o farfurie.
Pieptul de pui se dezoseaza și se taie bucați, apoi se caleste impreuna cu ceapa, ardeiul și usturoiul tocate. Se asezoneaza cu de busuioc și cimbru.
Intr-un vas rezistent la caldura se pun legumele și carnea calite, roșiile taiate bucați, sare, piper și verdețurile tocate. Daca roșiile nu sunt destul de zemoase se adauga puțin bulion diluat cu apa (puțina pentru ca iși mai lasa și legumele zeama). Se acopera vasul cu folie de aluminiu și se da la cuptor pentru o ora sau chiar mai puțin (legumele trebuie sa fie bine patrunse, dar nu terciuite). Dupa ce se scoate de la cuptor se mai presara verdeața tocata și usturoi pisat, pentru mai multa savoare.
No comments:
Post a Comment