Pentru aluat:
400 g faina
1 ou
250 g margarina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
100 g zahar
2 linguri de cacao
1 lingura smantana
Pentru crema:
500 ml lapte
2 pachete de budinca de vanilie
200 g zahar
1 pliculet de zahar vanilat
1 pahar mare de smantana (375 g)
Mod de preparare:
Preparam crema, fierbem cele doua budinci in lapte, cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit, adaugam smantana si omogenizam cu mixerul.
Amestecam bicarbonatul in faina, faramitam margarina si adaugam si celelalte componente, framantam bine aluatul. Impartim aluatul in doua parti egale si intindem la marimea unei tavi. Eu am uns tava cu putin ulei peste care am presarat faina inainte sa asez una din paturile obtinute.
Peste intindem crema intr-un strat uniform la urma asezand cealalta patura, In functie de cuptor la 180 grade se coace intre 2025 minute. Dupa ce s-a racit, se taie foarte usor. Deasupra am ornat cu ciocolata alba topita.
Prajitura cu smantana recomandata de Gabriela Szabo Ciordas.
No comments:
Post a Comment