Ingrediente
-5 linguri de ulei de masline-1 ceapă, tocată fin
-1/4 de ţelină
-3 ceşti de apă
-8 bucheţele de broccoli
-2 ceşti lapte cu 0,1 % grasime
-1 linguriţă de făină
-piper negru după gust
Mod de preparare
- 1. Se incing două linguri de ulei într-o oală medie. Ceapa şi ţelina se călesc puţin, nu mai mult de 5 minute, până devin moi. Se adaugă bucheţelele de broccoli şi cele trei ceşti de apă şi se lasă la foc mic timp de 10 minute.
- 2. Când ingredientele supei sunt fierte, se pun legumele în blender (nu umple blenderul mai mult de jumătate) şi se mixează bine.
- 3. Separat, într-o oală mică, la foc mic, se incing trei linguri de ulei de masline. Se adaugă o linguriţă de făină şi cele 2 ceşti de lapte. Se amestecă uşor până când capătă consistenţă. Se adaugă lichidul în crema de legume mixată mai devreme, puţin câte puţin, până când ajungi la supa pe care o doreşti. Se asezonează cu sare şi piper după gust. Se serveşte imediat. Este delicioasă cu crutoane!
No comments:
Post a Comment