Friday, January 24, 2014

Supă rece: Gazpacho Andaluz

Cand e foarte cald afară şi am mânca numai rece de la antreu, pâna la desert. Iata o reţeta gustoasa pentru primul fel.





Ingrediente:

un kg roşii bine coapte,  un castravete,  un ardei gras roşu,  o ceapă. 200 g miez de pâine.  250 ml supă din concentrat de vită, 3 căţei usturoi,  2 linguri oţet,  100 ml ulei,  un vârf de cuţit boia,  sare,  piper

Mod de preparare:

1. Se opresc 2 roşii, jumatate de castravete si jumătate de ardei gras pentru servit. Restul roşiilor se cufundă în apa clocotită, se curaţă de coajă şi de seminţe şi se taie.
2. Se taie felii castravetele şi fâşii ardeiul, iar ceapa si usturoiul se taie marunt.
3. Într-un vas se pun rosiile, ardeiul, castravetele, ceapa si usturoiul se stropesc cu ulei, se presara cu boia, sare si piper si se lasa la macerat pentru doua ore. Apoi, pentru servit, legumele macerate si pâinea înmuiata în supa concentrata, amestecata cu oţet, se mixeaza.
4. Se aduce supa rece la masa cu roşii, castraveţi si ardei tăiate cuburi mici.


Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/supa-rece-gazpacho-andaluz-460754.html#ixzz2rItHVbqa

No comments:

Post a Comment