Saturday, December 28, 2013

Cele 12 LEGI ALE KARMEI

Cele 12 LEGI ALE KARMEI care iti pot schimba viata la 180 de grade daca le stii

Constientizand modul cum functioneaza Universul, nu facem decat sa ne usuram existenta. Cele 12 legi ale Karmei ne ajuta sa Intelegem cum trebuie sa actionam, ce trebuie sa acceptam, pentru a trai in fapt, mai fericiti.

Sursa: Garbo.ro

Ce este Karma? Karma in limba sanscrita inseamna „actiune” si este echivalentul a ceea ce Newton a numit „fiecare actiune trebuie sa aiba o reactie”. Atunci cand gandim, vorbim sau actionam, initiem o forta care va actiona ca atare. Aceasta lege a cauzei si efectului nu actioneaza asupra noastra ca o forma de pedeapsa, dar ne ajuta in parcursul nostru pentru a evolua si a invata.
Constientizand modul cum functioneaza Universul, nu facem decat sa ne usuram existenta. Cele 12 legi ale Karmei ne ajuta sa Intelegem cum trebuie sa actionam, ce trebuie sa acceptam, pentru a trai in fapt, mai fericiti.

Cele 12 LEGI ALE KARMEI


Foto: Shutterstock.com; Buddha, Karma
1. Cea mai importanta lege karmica: „Culegi ceea ce semeni”. Aceasta lege mai este cunoscuta si ca „Legea cauzei si a efectului”. Ceea ce dam Universului, primim inapoi. Daca ceea ce ne dorim este Fericire, Iubire, Pace, Prietenie… Atunci ar trebui sa fim fericiti, iubitori, si adevarati prieteni.
2. Legea creatiei - Viata nu se intampla pur si simplu, suntem coparticipanti - Suntem unul cu Universul, inauntru si in afara. Tot ceea ce ne inconjoara ne da indicii cu privire la interiorul nostru – Fii tu insuti si inconjoara-te de acele lucruri pe care le vei prezente in viata ta!
3. Legea umilintei – Daca vedem intr-o persoana o trasatura pe care o gasim negativa, atunci nu suntem noi insine concentrati la un nivel mai inalt al existentei.
4. Legea evolutiei – „Oriunde ajungi, acolo trebuie sa fii” – Pentru noi, a creste, a evolua in Spirit inseamna schimbarea. Nu trebuie sa ii schimbam pe cei din jurul nostru, sau locurile, ci pe noi insine. Cel mai mare dar care ne este dat este chiar lumea noastra interioara si singurul factor pe care il putem cu adevarat controla. Daca ne schimbam pe noi insine in adancul sufletului, viata va urma cursul pe care noi il imprimam si se schimba de asemenea.
5. Legea responsabilitatii – Ori de cate ori se intampla ceva negativ in viata mea, inseamna ca e ceva rau si in mine – Noi oglindim ceea ce ne inconjoara si ceea ce ne inconjoara ne oglindeste pe noi. Acesta este Adevarul Universal – trebuie sa ne asumama responsabilitatea pentru ceea ce se intampla in viata noastra.
6. Legea conexiunii – Chiar daca ceva ce facem pare irelevant si pare fara sens, de fapt chiar are un sens fiindca in Univers, totul este conectat. Fiecare pas duce catre un alt pas si asa mai departe. Nici primul si nici urmatorul pas nu sunt de importanta mai scazuta, pentru ca de fiecare am avut nevoie ca sa indeplinim un scop. Trecut-prezent-viitor, toate sunt conectate.
7. Legea concentrarii – Nu te poti gandi la doua lucruri in acelasi timp. Atunci cand ne focusam asupra valorilor noastre spirituale, este imposibil sa avem ganduri de joasa factura cum ar fi mania, suferinta sau invidia.
8. Legea generozitatii si a ospitalitatii – Daca tu crezi ca ceva este adevarat, atunci la un moment dat in viata ta vei fi chemat sa demonstrezi acel adevar particular. Este un moment cand trebuie sa punem in practica ceea ce am invatat.
9. Legea lui aici si acum – Daca ne intoarcem mereu in trecut nu reusim sa fim in totalitate in prezent- AICI si ACUM. Ganduri vechi, patternuri vechi de a gandi si de a actiona, visuri vechi… Ne impiedica sa avem visuri noi si sa descoperim lumi si oameni noi.
10. Legea schimbarii – Istoria se repeta pana cand ne invatam lectia si pana cand ne dam seama ce trebuie sa schimbam in drumul nostru.
11. Legea rabdarii si a recompensei – Adevarata bucurie vine dupa ce facem ceea ce trebuie sa facem si avem rabdare, constienti ca ceea ce se ne dorim se va materializa la momentul oportun.
12. Legea semnificarii si inspiratiei - Primesti ceea ce oferi. Adevarata valoare a ceea ce traiesti este rezultatul energiei pe care tu o investesti in acel ceva si ce semnificatie dai chiar tu acelei trairi. Orice contributie personala la viata ta este de asemenea o contributie personala la intreg. Ceea ce aduci in viata ta din iubire, inspira de asemenea Intreg Universul.


Citeste: http://horoscop.kudika.ro/articole/31227/cele-12-legi-ale-karmei-care-iti-pot-schimba-viata-la-180-de-grade-daca-le-stii/pagina-2.html#Scene_1#ixzz2olAu0wxU
Follow us: @Kudika_ro on Twitter | www.kudika.ro on Facebook



Friday, December 27, 2013

Prajitura cu mac

O prajitura  delicioasa si usor de realizat.

BLAT:
- 8 albusuri se bat cu :
-200 g zahar
-100 g mac sau cocos
-4 linguri de faina
-1 plic de praf de copt

CREMA:
-8 galbenusuri la foc mic cu
-200 g zahar
-2-3 plicuri zahar vanilat
-400 ml lapte
-4 linguri de faine
Dupa ce se raceste crema se pune un pachet de unt sau margarina Unirea.

Apoi se pune 1 pachet si jumatate de biscuiti Betit Beure peste crema.Dupa aceea se face o glazura care se pune deasupra biscuitilor.

GLAZURA:
- 5 linguri de zahar
-3 linguri de cacao
-3 linguri apa sau lapte
-2 linguri de unt
Se amesteca toate ingredientele la foc mic apoi se toarna peste biscuiti.
Pofta buna!

Tuesday, December 24, 2013

7 aperitive de Craciun pentru copii

7 aperitive de Craciun pentru copii

Nota: 9.3 / 11 voturi  |  0 reviewuri  |  438 vizualizari | de Qbebe
Craciunul se apropie cu pasi repezi si parca devine din ce in ce mai prezent in tot ceea ce facem: sortam decoratiunile de sarbatoare sau cumparam unele noi, ne gandim la cadourile pe care vrem sa le facem celor dragi, intrebam toti cunoscutii ce planuri au de Craciun si incepem sa stabilim meniul pentru masa de Craciun. Daca ai prichindei mofturosi, Qbebe iti ofera 7 aperitive de Craciun pentru copii, care nu numai ca sunt usor de preparat, dar sunt si foarte delicioase.
Timp preparare: 1 ora
Varsta: 1 - 2 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Aperitive, Finger Food, La cuptor, La foc, Fara foc, Iarna, Lactate, Legume, Oua, 10-30 minute, Craciun, Revelion, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
Ingrediente principale: branza, legume, oua




Trimite articolul pe email
Masa de Craciun reprezinta una dintre cele mai frumoase reuniuni de familie din tot anul, de aceea este foarte important ca meniul ales sa satisfaca toate gusturile, ceea ce poate fi dificil mai ales atunci cand ai copii. Qbebe iti ofera 7 aperitive de Craciun pentru copii care arata superb si sunt delicioase. Chiar daca nu le vei prepara pe toate, merita sa pastrezi retetele pentru urmatorul Craciun.

1. Oameni de zapada din oua de prepelita

 
Pe langa faptul ca ouale de prepelita sunt foarte sanatoase, dimensiunea lor redusa le face perfecte pentru un aperitiv de iarna pentru copii.
Ingrediente (pentru 5 oameni de zapada)
  • 10 oua de prepelita fierte tari;
  • un morcov subtire;
  • 25 boabe de piper;
  • cateva macaroane/ spaghetti nefierte;
  • 5 frunze de patrunjel pe tija subtire;
  • un bat pentru frigarui.
Mod de preparareFierbe ouale de prepelita. Curata-le de coaja cu grija, sa nu rupi albusul oului. Taie un capacel din baza si varful fiecarui ou pentru a le conferi stabilitate atunci cand le vei suprapune. Curata morcovul si taie feliute subtiri: 5 mai mici (de la capete) si 5 mai groase (de la mijloc). Mai taie 5 fasii ascutite, triunghiulare, pentru nasul omului de zapada. Ia batul pentru frigarui si infige-l in fiecare ou pe rand, pentru a realiza cate o gaura/tunel care sa strabata oul de sus pana jos. Gaureste in acelasi fel si rondelele de morcovi. Aseaza un ou pe baza si infige un bat de spaghetti prin el, avand grija ca acesta sa fie destul de lung incat sa infigi in el si al doilea ou, dar si 2 felii de morcov, pe post de palariuta. Taie sau rupe batul care ramane in afara palariutei. Foloseste batul de frigaruie si inteapa oul de jos de 3 ori, in linie, pentru a introduce boabe de piper pe post de nasturi, de 2 ori pentru ochii omului de zapada (tot boabe de piper) si o data pentru nas (si infige fasia de morcov subtire). Fa o gaura si in lateral, pe oul de sus si infige o frunzulita de patrunjel. Omul de zapada este gata!

2. Globulete din branza

 
Nimic nu evoca mai bine Craciunul decat globurile care impodobesc bradul, iar cand acestea sunt si comestibile, copiii vor avea o pofta de mancare extraordinara!
Ingrediente (pentru 18-20 de globuri)
  • 350 grame branza feta;
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui crude, decorticate;
  • 2 linguri de unt moale;
  • 6 linguri marar maruntit fin.
Mod de preparareFaramiteaza branza feta cu furculita si amesteca bine cu untul moale, semintele de floarea soarelui si 4 linguri din mararul tocat fin. Amesteca pana cand crema este consistenta si poti forma globulete din ea. Ia cateva din bilutele de branza si tavaleste-le prin mararul tocat pe care l-ai pastrat. Astfel, ai globulete albe si verzi, delicioase, pentru piticutii tai mofturosi.

3. Saniute cu crema de branza

 
Un aperitiv sanatos, usor de preparat, delicios si viu colorat care va fi cu siguranta pe placul celor mici, dar si al adultilor.
Ingrediente (4-6 portii)
  • 8 teline apio;
  • 300 grame branza de vaci;
  • 100 grame telemea de vaca;
  • 250 grame smantana;
  • ½ dovlecel mic;
  • 1 rosie medie;
  • 1 ardei gras galben;
  • ulei de masline;
  • sare si piper alb.
Mod de preparare
Spala bine toate legumele. Taie cubulete rosia, dovlecelul si ardeiul gras, apoi stropeste-le cu foarte putin ulei, un praf de sare si piper alb proaspat macinat. Amesteca bine branza de vaci scursa de zer cu telemeaua rasa fin si cu smantana. Adauga in compozitie un praf de sare si putin piper alb. Taie tulpinile de telina apio pe lungime si umple-le cu crema de branza, fara sa depasesti prea mult marginile. Presara deasupra cremei de branza legumele stropite cu ulei de masline si lasa-le la rece 10 minute.

4. Cuiburi de cartofi cu spanac

 
  O modalitate foarte simpla de a convinge copiii mofturosi sa aprecieze spanacul, este sa le prepari de sarbatori aceste cuiburi din cartofi umplute cu spanac.
Ingrediente (pentru 6 portii)
  • 4 cartofi mari;
  • 400 grame spanac oparit si tocat marunt;
  • 4 lingurite ulei de masline;
  • 4 lingurite ulei de floarea soarelui;
  • 4 oua mari;
  • praf de usturoi;
  • praf de ceapa;
  • sare si piper.
Mod de preparare
Curata cartofii si spala-i bine, apoi da cartofii pe razatoarea mare. Presara deasupra putina sare, amesteca bine si pune amestecul intr-o strecuratoare pentru 20 de minute. Intre timp, soteaza spanacul in uleiul de masline, presara putina sare si cate o lingurita cu praf de usturoi si ceapa. Amesteca bine si lasa pe foc pana se evapora zeama (aproximativ 6-8 minute). Scurge bine cartofii rasi strangandu-i in maini si pune-i intr-un castron cu putin piper, ulei si cate o lingurita de pudra de usturoi si ceapa, omogenizand bine. Unge cu putina grasime formele de briose si tapeteaza fiecare forma cu amestecul de cartofi rasi. Baga formele cu cartofi in cuptorul incins pentru 15 minute sau pana capata o culoare maronie. Separat, bate ouale, adauga un praf de sare si incorporeaza-le in spanac. Cand cuiburile de cartofi sunt aproape gata, umple-le cu aceasta compozitie si mai baga-le in cuptor timp de 10-15 minute. Dupa ce scoti din cuptor cuiburile de cartofi cu spanac, mai lasa-le in forme cateva minute.

5. Braduti de pita cu legume

 
  Un aperitiv foarte frumos si delicios poate fi preparat in cateva minute si servit celor mici inainte de masa ori la ora gustarii de dupa-amiaza.
Ingrediente (pentru 8 braduti)
  • o pita mare;
  • o punga de sticksuri cu susan; 
  • 200 grame branza de vaci;
  • 2 linguri de unt moale;
  • busuioc proaspat sau marar verde;
  • un ardei gras rosu mare;
  • un praf de sare.
Mod de preparare
Se spala bine verdeata (marar sau busuioc) si se taie foarte marunt, apoi se amesteca bine cu branza de vaci si cu untul moale. Se spala bine ardeiul si se taie cubulete mici. Se taie pita in 8 felii ca de pizza, apoi se infige cate un stick cu susan in partea mai groasa pentru trunchiul bradului. Se unge fiecare felie de pita cu pasta de branza si se presara cubulete de ardei rosu. Bradutii de pita cu crema de branza pot fi presarati si cu verdeata.

6. Pinguini din masline si crema de branza

 
  Copiii tai vor fi cu siguranta incantati de aceste aperitive delicioase in forma de pinguini, insa adultii vor fi uimiti de maiestria ta!
Ingrediente
  • 100 grame masline Jumbo, negre, fara samburi;
  • un morcov; 
  • o cutie de crema de branza;
  • scobitori.
Mod de preparareJumatate din masline (cele mai mari) se despica longitudinal si se umplu cu crema de branza (cel mai simplu este cu un pos). Apoi se umplu si celelalte masline (fie alegi masline mai mici, fie le tai in jumatate, le umpli si le asezi cu sectiunea in jos) tot cu branza. Morcovul se taie feliute, apoi se decupeaza un triunghi din fiecare felie pentru a crea forma picioruselor. Triunghiurile scoase din rondelele pentru picioare se taie pe jumatate pentru a face 2 triunghiuri mai subtiri. Cate o bucatica taiata din acestea va fi ciocul pinguinului.
Scobitoarea se introduce prin capul pinguinului, apoi prin corp si morcov pentru a sustine pinguinul. Ideal este sa folosesti scobitori colorate din plastic.

7. Rosii cherry umplute

 
  Arata ca niste globuri parca desprinse din bradul de Craciun, sunt mici si delicioase, iar copiii le vor adora.
Ingrediente:
  • rosii cherry;
  • pasta de masline;
  • crema de branza;
  • pate de ficat.
Mod de preparare:Spala bine rosiile cherry, apoi taie capacelul si goleste-le de seminte folosind o lingurita mica sau coada unei lingurite. Umple cateva rosii cu pasta de masline, cateva cu o crema de branza la alegere (preparata de tine din branza de vaci, unt si marar sau cumparata) si altele cu pate de ficat. Aseaza-le frumos pe platou si invita copiii sa decida care le place cel mai mult.
Tu ce aperitive festive pregatesti pentru copii de Craciun?
 
Autor: Louise Tanase

Wednesday, December 18, 2013

Dieta cu OREZ. Slăbire rapidă, fără înfometare

Dieta cu OREZ. Slăbire rapidă, fără înfometare


Banalul orez se pare că are proprietăţi cu adevărat miraculoase în curele de slăbire. O dietă pe bază de orez vă ajută să slăbiţi rapid şi să vă detoxifiaţi organismul, potrivit ziarulring.ro
Încă din cele mai vechi timpuri, asiaticii – recunoscuţi pentru faptul că nu sunt supraponderali - au folosit orezul în alimentaţie şi i-au apreciat calităţile. Iată că orezul constituie un aliat în slăbirea rapidă, fără înfometare.

"Orezul este bogat în albumină, substanţă ce are proprietatea de a purifica organismul şi de a reduce nivelul grăsimilor", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. Mai mult, potasiul din orez ajută organismul să elimine lichidele acumulate în exces, toxinele şi, implicit, kilogramele acumulate în plus.
Dieta cu orez presupune totodata eliminarea din dieta zilnica a prajelilor, a carnii si a painii iar lichidul care trebuie consumat este in exclusivitate apa. Totodata, consumul de cafea trebuie eliminat total din dieta cu orez.


Cum se face
Fără a adăuga sare, fierbeţi 250 g de orez în care puteţi adăuga, pentru gust, puţin piper şi pătrunjel tocat sau chiar ceapă şi roşii fierte. Această cantitate de orez se consumă de-a lungul întregii zile. Dacă simţiţi nevoia şi de alte alimente sau senzaţia de foame nu dispare, puteţi mânca şi unu-două mere verzi de-a lungul zilei. "În funcţie de metabolism, dar şi de numărul de kilograme pe care le aveţi în plus faţă de greutatea normală, în 30 de zile puteţi pierde 15 kg", explică dr. Luca.


Dieta cu orez brun

Zilele 1, 2 şi 3
Micul dejun: un pahar cu apă minerală imediat după trezire, o cană de ceai, un măr sau o portocală şi o porţie de 50 de grame de orez brun cu suc de lămâie.
Prânz: o porţie de orez brun cu legume, un bol de supă de legume, salată din legume proaspete.
Cină: o porţie de orez brun cu morcovi, varză sau conopidă înăbuşite, un bol cu supă de legume.
Zilele 4, 5 şi 6
Micul dejun: o porţie de orez brun, o linguriţă de alune măcinate.
Prânz: orez brun cu legume înăbuşite, stropit cu puţin ulei de măsline şi un bol cu supă de legume.
Cină: o porţie de orez brun, supă, o linguriţă de alune măcinate.
Ziua 7
Micul dejun: o porţie de orez brun cu scorţişoară şi câteva picături de suc proaspăt de lămâie, un măr sau o pară, o lingură de miere
Dejun: orez brun cu roşii şi fasole verde înăbuşită, supă, salată verde
Cină: o porţie de orez brun cu dovlecei înăbuşiţi sau supă de morcovi, şase măsline.
Sursa : revistafelicia.ro

Meniu in dieta cu orez
Ziua I
Mic-dejun: 250 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale
Gustare: un ou fiert
Pranz: o portie de orez cu o portie de legume fierte. Poti manca pana te saturi total
Cina: orez cat sa te saturi si 200 ml iaurt degresat
Ziua II
Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat cu 50 g de cereale integrale
Gustare: 2 mere
Pranz: orez cat doresti si 200 g gratar de vita
Cina: orez si legume fierte cat doresti
Ziua III
Mic-dejun: o portocală si 2 oua fierte tari
Gustare: 200 ml iaurt degresat.
Pranz: orez cat doresti si 200 g piept de pui fiert
Cina: orez si legume fierte cat doresti
Ziua IV
Mic-dejun: 250 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale
Gustare: un gref
Pranz: 100 g peste la gratar si orez cu legume fierte cat doresti
Cina: orez cat doresti plus 200 ml iaurt degresat.
Ziua V
Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat cu 50 g de cereale integrale
Gustare: 2 oua fierte tari
Pranz: 200 g vita la gratar si orez cat doresti
Cina: orez cat doresti si doua portocale
Sursa lyla.ro

Cum a devenit celebră dieta
În anul 1939, medicii americani Robert şi Kitty Rosati au introdus o dietă pe bază de orez pentru pacienţi. În timp, ei au descoperit că aceştia slăbeau, iar riscul bolilor cardiovasculare şi al durerilor articulare dispărea. Rezultatele i-au determinat pe soţii Rosati să scrie o carte despre această dietă care a fost, astfel, recunoscută la nivel mondial.
 

Tuesday, December 17, 2013

Colita de putrefactie

 




   Colita de putrefactie este o boala digestiva ce afecteaza ultima portiune a intestinului gros, denumita colonul descendent. Afectiunea este cauzata de consumul excesiv al alimentelor bogate in proteine (carne, fasole), deosebindu-se de colita de fermentatie a carei cauza este alimentatia mult prea bogata in carbohidrati si cruditati.
 
Simptomele in colita de putrefactie
   Sistemul digestiv al bolnavilor cu colita de putrefactie nu reuseste sa asimileze in totalitate proteinele din alimente, rezultatul fiind ca materiile ajunse la nivelul colonului vor putrezi. Cauzele acestei probleme pot fi mestecarea deficitara a alimentelor, digestia insuficienta, insuficienta pancreatica sau insuficienta biliara. De aceea, apar scaune diareice fetide, de culoare maronie, insotite de emisii de gaze foarte urat mirositoare. De remarcat este ca pacientii cu aceasta forma de colita nu prezinta spasme (colici) intestinale.
 
Tratamente naturiste in colita de putrefactie
- Uleiul de dovleac este unul dintre cele mai eficiente remedii in colita de putrefactie. Timp de 2 saptamani consumati inainte de fiecare masa o salata din 2 morcovi cruzi, asezonata cu 2 lingurite de ulei de dovleac si cu sucul de la o jumatate de lamaie. In toata aceasta perioada nu consumati deloc carne sau alta hrana bogata in proteine.
- Verdeturile de primavara vindeca colita de putrefactie si constipatia. Consumati un pahar pe zi de suc de leustean (dimineata), diluat cu putin suc de radacina de morcov, care ajuta la reglarea tulburarilor de tranzit intestinal.
- Diareea si colita se vindeca cu tinctura de plop negru, administrata in cure de 7 zile, cate 50-100 de picaturi de 3 ori pe zi, puse pe o bucata de paine integrala, care si ea previne balonarea si celelalte probleme specifice colitei datorita fibrelor vegetale pe care le contine, care absorb materiile toxice de pe traseu si le transporta pentru a fi eliminate.
- Tinctura de propolis - medicul bulgar S. Nikolov a facut un studiu in care 45 de pacienti cu colita de putrefactie au urmat un tratament cu 50 de picaturi de tinctura intr-o lingura de miere, de 3 ori pe zi, inainte de masa. Dupa 20 de zile durerea abdominala, gazele si scaunele diareice au disparut.
- Ridichea de luna este un antiseptic energic care stimuleaza secretia vezicii biliare, grabind astfel digestia si impiedicand putrefactia materiilor de la nivelul colonului. Se consuma de 2 ori pe zi salata de ridichi amestecate cu putin ulei si otet de mere, in cure de minim 10 zile.
- Consumati inainte si dupa fiecare masa 2-3 frunze de tarhon. De asemenea, mancati multe supe de legume condimentate din belsug cu tarhon.
- Tinctura de soc este utila in constipatia cronica si in colita de putrefactie. Se administreaza dimineata, pe nemancate, 1-3 linguri de tinctura diluata intr-o cana de apa. Tratamentul se face timp de 4 saptamani la rand si se poate relua, la nevoie, dupa o pauza de 5-7 zile.
- Mancati inainte de fiecare masa salate de fructe (de mere, grapefruit sau lamaie) in care puneti 1-2 varfuri de cutit de cuisoare pisate. Faceti astfel de cure vreme de o saptamana.
- Cataplasmele cu argila asezate pe abdomen au o actiune directa asupra intestinului. Persoanele care sufera de enterita, colita, constipatie sau diaree ar trebui sa incerce acest procedeu nu foarte complicat, dar cu efecte puternice si pe termen lung. Puneti peste 6-8 linguri de lut putina apa rece cat sa se formeze o pasta, dupa care lasati 2 ore sa se inmoaie. Apoi, cu ajutorul unei linguri de lemn aplicati pasta direct pe piele, intr-un strat uniform de 2 cm grosime. Deasupra pastei puneti o bucata de nylon pentru a impiedica uscarea argilei, iar apoi acoperiti totul cu hartie si cu un material calduros. Cataplasma se tine 1-2 ore, dupa care lutul se indeparteaza, iar zona se spala cu apa calduta.
- Consumati suc proaspat de catina in amestec cu morcov, cate 5-6 doze pe zi, sau luati cate o lingura rasa de pulbere de catina de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure de 7 zile.
- Pulberea de cimbru este recomandata si ea in colita de putrefactie. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, intre 10 si 21 de zile.
- Murele se indica in cure indelungate pentru tratarea constipatiei cronice si colitei de putrefactie. Aceste fructe normalizeaza defecarea, stimuleaza pancreasul si normalizeaza valorile colesterolului.
- Sucul de orz este un tratament de primavara excelent in gastrita, ulcer, pancreatita si colita. Consumati de 3-4 ori pe zi cate un sfert de pahar de suc de orz diluat cu apa. Clorofila din compozitia acestui suc ajuta la refacerea peretilor gastrici, iar substantele sale alcaline reduc aciditatea.
 
Redactat de Dr. Frunza Alexandru

Dieta

Colita de putrefactie
Alimente permise: paste fainoase, biscuiti, paine alba, supe de legume, ceai, oua moi, fulgi de ovaz, carne slaba, branzeturi nefermentate, branza de vaci, prajituri uscate, sifon, dovlecei, morcovi (trecuti prin sita), suc de legume, suc de fructe
Alimente medicament: suc de varza simplu sau combinat cu suc de morcovi, cate un pahar intre mese, zilnic, timp de cateva luni, cu pauze de cateva zile pe luna
Alimente interzise: lapte, branzeturi fermentate, smantana, carne grasa, vanat, organe, sardele, grasimi, ciuperci, patlagele rosii, ridichi, sfecla, ciocolata, bere, tuica, vin alb

Fitoterapie

Uz intern:
• infuzie de flori de musetel (1 – 2 lingurite la o cana de apa), o cana dupa mese
• infuzie de flori de coada soricelului (doua linguri la jumatate de litru de apa), se va bea intreaga cantitate intr-o zi
• infuzie de sunatoare (o lingura la o cana de apa), doua sau trei cani pe zi
• ceai anticolitic (Plafar)


 

Monday, December 16, 2013

Shake-uri pentru hidratare

Shake 1- pentru lifting din interior se bea de 2 ori pe zi.

Ingrediente:
-lapte cocos
-cacao
-goji


Shake 2-pentru hidratarea pielii.

Ingrediente:
-sofran
-2 lingurite ulei de in
-banane si portocale

Sunday, December 15, 2013

Antidepresive naturale

 Alternative naturale la antidepresive

       
Multi oameni se lupta cu sentimente de depresie, de tristete generala sau amaraciune.
 
Produsele din plante au fost utilizate si consumate din vremuri istorice pentru beneficiile lor nutritive si holistice. Multe materiale vegetale sunt cercetate pentru valoarea lor terapeutica in raport cu sanatatea noastra mentala. Aici sunt 23 de substante naturale care pot ajuta la optimizarea biochimiei noastre, a neurotransmitatorilor si pot rezolva problemele de deficienta nutritiva.
 
1. Kava este sigura si eficienta in tratarea tulburarilor de anxietate si depresie
2. L-triptofanul este un aminoacid la fel de eficient ca si imipramina in tratarea depresiei.
3. Sofranul poate fi un mare beneficiu terapeutic in tratamentul depresiei lejere pana la moderata si are o eficienta similara medicamentului imipramina.
4. Sunatoarea este la fel de eficienta ca si  Inhibitorii Selectivi de Reabsorbtie ai Serotoninei (Selective Serotoin Reuptake Inhibitors – SSRI) in tratamentul tulburarii depresive, cu o rata mai mare de siguranta.
5. Cortizolul din sunatoare are un efect reducator in creier care ar putea contribui la efectul antidepresiv.
6.  Algele albastre-verzi imbunatatesc calitatea vietii, starea sufleteasca, anxietatea si atitudinea deprimata/depresiva la femeile ila menopauza.
7.  Acidul gras omega-3 EPA(eicosapentoic) este la fel de eficient ca si fluoxetina (Prozac) in tratarea tulburarilor majore de depresie.
8.  Goji imbunatateste sentimentul de bunastare si alti indicatorii ai unei bune sanatati.
9.  Medicina homeopatica este la fel de eficienta si mult mai bine tolerata decat Prozac (fluoxetina) in tratamentul depresiei acute.
10. Aroma de lavanda are un efect binefacator in insomnii si depresii.
11. Hericium erinaceus/coama leului – ingerarea acestei ciuperci are ca rezultat reducerea depresiei si anxietatii la cobaii de patru saptamani.
12. Talpa gastei/creasta cocosului imbunatateste simptomele de anxietate si depresie la pacientii cu hipertensiune arteriala.
13.  S-a dovedit ca acizii grasi omega-3 sunt mai eficienti decat substantele placebo in cazul depresiei, atat la adulti cat si la copii in studiile controlate pe loturi mici de pacienti si in studiu deschis l depresiei bipolare.
14.  Rhodiola(radacina de aur) arata o putere antidepresiva la pacientii cu depresie usoara pana la moderata.
15.  Introducerea zincului in dieta este invers asociata cu depresia.depresiei
16.  Curcumina prezinta proprietati antidepresive.
17.  Lobelia are si ea proprietati antidepresive.
18.  Nucsoara demonstreaza actiune antidepresiva.
19.  Pudra de ceapa are un efect similar antidepresivelor la modelul comportamental al depresiei la cobai.
20.  Extractele de Panax ginseng prezinta actiune antidepresiva.
21.  Rozmarinul prezinta actiune antidepresiva, probabil prin sistemul monoaminergic.
22.  Extractul de valeriana are efecte de reducere a anxietatii si depresiei, dar nu este un sedativ si nu interfereaza cu functia musculara.
23.  Acidul folic ar putea avea un rol terapeutic in tratarea simptomelor depresiei.
Surse pentru acest articol cuprind:
www.naturalnews.com – alternative la medicamente impotriva depresiei

Friday, December 13, 2013

Supa de legume cu ghimbir

Supă de legume cu ghimbir

          
Imi place foarte mult ghimbirul. Are atat de multe beneficii. Indigestia poate fi tratată dacă mâncați căteva bucățele de tulpină de ghimbir proaspăt. Este calmant pentru durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele, dă poftă de mâncare, neutralizează toxinele, în vreme ce o cană de suc din aceeași parte a plantei vă poate scăpa de un sughiț rebel, greață sau vomă, ori chiar de o toxiinfecție alimentară. As incerca aceasta reteta si fara rosii.
supa
Ingrediente:

  • 1 ghimbir
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 2 fire de praz
  • 1 ceapa
  • 1 conopida
  • 5 rosii
  • patrunjel
  • 5 cartofi
  • concentrat de legume, cuburi

Mod de preparare:

  1. Se pune o oala cu apa la fiert cu cateva cuburi de concentrat de legume. Prazul se curata de frunze si se taie rondele subtiri. Ceapa se taie pestisori si se pune la calit impreuna cu prazul si un varf de cutit de boia iute de ardei.
  2. Se toarna ceapa si prazul in oala cu apa si se adauga la fiert conopida, radacina de ghimbir si cartofii. Spre sfarsit se pun si rosiile felii.

Pofta buna!
- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/supa-de-legume-cu-ghimbir-561868#sthash.Hd6x05Ed.dpuf

Chec cu Sharon

Un fruct de a carui existenta nu stiam pana de curand, Sharon. L-am luat intr-o zi de curiozitate si mi-a placut la nebunie. E delicious.

Este un fruct bogat in fibre. In aceasta reteta, fructul dulce se combina cu ingredientele sarace in grasimi, incluzand ghimbir, lamaie, si suc de mere neindulcit, rezultand deliciose prajiturele a 200 de calorii.
 
Ingrediente:
 
-1 si 1/4 cana Fuyu Sharon , cubulete
-1 lingura suc de lamaie
-1 linggura ulei de cocos
-2 linguri suc de mere neindulcit
-1/2 cana  nectar de agave
-2 cani faina de grau integrala
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita  bicarbonate de sodiu
-1/2 lingurita  ghimbir
-1/2 lingurita nucsoara proaspat macinata
-1/2 lingurita sare
-1/4 cana stafide
 
Instructiuni:
 
Preincalzeste cuptorul la  350 grade F. Se unge cu ulei o forma pentru chec rotunda. Intr-un castron mic, amesteca fructul Sharon taiat cubulete, zeama de lamiae , uleiul de cocos si  sucul de mar,apoi sucul de agave. Inte-un castron mai mare, combina restul ingredientelor  mai putin  stafidele. Pune  pentre ingredientele uscate, apoi  restul ingredientelor si amesteca pana cand toata faina  e incorporata (nu amesteca prea mult). Adauga si stafidele. Se pune compozitia  in forma pregatita  si se coace pana cand o scobitoare introdusa in centru este scoasa curata, cam 40 - 45 de minute daca folosesti o forma pentru chec rotund . (Nota: daca folosesti o  forma ce contine 6 briose dureaza cam 30 de minute.) Las-o sa se raceasca 10 minute apoi scoate-o din forma. Se lasa sa se raceasca complet inainte de servire.
Ies 6 portii.
Pofta buna !

Placinta de dovleac fara foc

Crusta:
-2 cesti  migdale
-1  si 1/2 cesti curmale inmuiate...

Umplutura:
-4 cani de dovleac cuburi, fara coaja si seminte
-1 si 1/2 cani felii de banane
-3/4 cana miere
-1 lingurita scortisoara
-1/4 lingurita nucsoara
-1/2 lingurita coriandru macinat
-1/4 lingurita  condiment allspice
-1 lingura de suc de lamaie

 
Se maruntesc migdalele. Se adauga curmalele si se mai mixeaza 40 de seconde sau pana cand amestecul este lipicios si ramane pe marginile bolului fara sa cada in centru . Se adauga mierea, cate o lingura si amestecul devine elastic. Se modeleaza mixtura in forma pentru placinta..

Se pun in blender toate ingredientele pentru umplutura si se amesteca la viteza mare pana cand are o consistenta de piureu. Dovleacul se taie cubulete inainte de a se pune in blender. Se toarna umplutura in crusta si se lasa la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.
 
Pofta buna !

Bilute de ciocolata fara foc

Ingrediente:
-100 g cacao sau pudra de roscove
-250 g fulgi de ovaz
-1-2 linguri de miere
-4 smochine uscate
-nuca de cocos proaspat rasa cu tot cu lichidul din interior

Tocati smochinele marunt. Se amesteca toate ingredientele in blender si se mixeaza bine. Se fac mici gramajoare cu o lingurita sau se modeleaza bilute.
Se pun intr-o tava invelita in folie de aluminiu si se dau la frigider pana se intaresc.
Si asa obtii un dulce rapid si sanatos.

Thursday, December 12, 2013

Placinta stea

In cautarea unor idei pentru masa de Craciun am dat peste aceasta reteta minunata.

Ingrediente:
- 450 g faina (+ 100 g extra)
-180 ml lapte (3/4 cana)
-2 galbenusuri (albusurile se folosesc pentru a unge placinta)
-8 g (1,5 linguri) de drojdie uscata
-30 g (2 linguri) unt
-70 g (1/3 cana) zahar
-un praf de sare
-200 de grame de crema de ciiocolata Nutella sau umplutura de mere

Penrtu umplutura de mere avem nevoie de :
-6 mere
-scortisoara
-nuscoara
-zahar

Se spala merele si se dau pe razatoarea mica. Se calesc cateva minute si se lasa la racit apoi se adauga zaharul si condimentele. Daca au pre multa zeama se pun 1-2 linguri de tarate de ovaz sau psylium. Vom avea nevoie de 3 straturi de mere asa ca impartim in 3 cantitatea.

Pregatire:

Se scoate din timp untul din frigider pentru ca trebuie sa fie moale.
Se incalzeste laptele da 30 de grade si se adauga drojdia. Se lasa sa se dizolve 30 de minute
Intre timp se cerne faina si se combina toate ingredientele uscate intr-un bol mai mare : faina, zahar, sare.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se poate folosi o sticla de 0.5 L goala pentru a le separa.
Se adauga galbenusurile peste faina, apoi untul si laptele cu drojdia. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se framanta aproximanitv 7 minute, pana devine moale si putin lipicioasa. Daca e prea moale aluatul si se lipeste de degete, mai adaugam faina.
Se pune coca intr-un bol, se acopera, si se lasa aproximativ 40 de minute la crescut, pana cand isi dubleaza dimensiunea. Cand e aproape gata, se aprinde cuptorul ca sa fie incins.
Borcanul cu crema de ciocolata se pune intr-un bol cu apa fierbinte pentru a fi mai usor de intins, sau, dupa caz, se pregatesc merele.
Se pune coca pe masa tapetata cu faina. Se tine in apropiere un bol cu putina faina pentru presarat.
Se framanta un minut si se taie in 4 parti egale.
Se intande cate o foaie rotunda, groasa de 2-3 mm.
Prima foaie intinsa se pune pe hartie de copt. Cu ajutorul unei cratiti sau tigai rotunde se marcheaza un cerc pe foaie. Zona marcatat se acopera cu crema de ciocolata/ merele cu ajutorul unui cutit pentru unt.
Se intinde foaia urmatoare, se preseaza din nou cu cratita pentru delimitare. Se pune stratul urmator de compozitie. Se repeta procedura.
Dupa ultimul strat se marcheaza marginile si se decupeaza coca in exces.
Cu ajutorul unei cani sau unui pahar se marcheaza centrul placintei.
Incepand de la cercul marcat se taie in sferturi. Tine minte sa lasi centrul intact. Imparte fiecare sfert in 4 partie egale, rezultand 16 parti.
Se ia cate o raza in fiecare mana, se rasuceste delicat in directii opuse, spre exterior. Repeta pana obtii o stea cu 8 brate. Rasuceste colturile spre interior penrtu a o rotunji. Se unge cu albus batut inainte de a o baga la cuptor.
Se coace 20 de minute, primele 10 minute la foc mic, apoi se da focul mai tare. Pofta buna !


Bounty

Sunt topita dupa Bountry si dupa cocos in general . Multumim Valentina pentru aceasta reteta minunata.
Ingrediente
  • - 300 gr nuca de cocos proaspata (aprox. 2 nuci de marime medie)
  • - 100 gr caju crud
  • - 1/2 cana apa
  • - 50 gr ulei de cocos (presat la rece)
  • - 100 gr miere
  • - 30 gr fulgi cocos uscati
  • Invelis de ciocolata
  • - 1/2 cana unt de cacao topit
  • - 4 Lg miere (sau dupa gust)
  • - 5-6 Lg cacao (sau dupa gust)
  • Mod de preparare
    Ador sa imi pun creativitatea la lucru in ceea ce priveste dulciurile raw vegane. Cateodata ma trezesc cu cate o idee, fac diverse combinatii in minte si apoi trec la treaba, ajustand pe parcurs.


    Nu-mi iese intotdeauna din prima exact cum mi-am dorit, insa imi dau seama ce nu am facut bine si pot imbunatati data viitoare.


    Asa s-a intamplat si in cazul retetei de bounty.


    Inca mai este loc de imbunatatire (la metoda de invelire in ciocolata), insa din punct de vedere al gustului este DIVINA!


    Reteta nu este complicata, insa trebuie sa recunosc ca e migaloasa. E bine sa alegi o zi libera cand vrei sa o incerci si sa te gandesti ca e in loc de meditatie.


    Am ales sa folosesc nuca de cocos proaspata, in loc de fulgi, pentru textura, aroma si beneficiile pe care le are asupra sanatatii.


    Nuca de cocos se desface si se curata de coaja subtire si maro, spalati cu apa calduta si apoi dati pe o razatoare cat mai fina. Mainile voastre vor fi foarte bine hidratate dupa ce veti face asta.


    Cand desfaceti nuca incercati sa obtineti bucati cat mai mari pentru a va usura munca cand dati pe razatoare.


    Apoi in blender puneti caju (pe care inainte il puteti lasa la inmuiat in apa timp de o ora) impreuna cu 1/2 cana apa. Procesati pana obtineti o crema fina si consistenta.


    Transferati crema in robotul cu lama S si adaugati si restul ingredientelor:fulgii de cocos razuiti, uleiul de cocos, mierea, fulgii de cocos uscati. Amestecati pana totul este bine omogenizat.


    Daca nu aveti un robot puteti amesteca totul cu mana foarte bine.


    Acum luati din compozitie si formati cu atentie batoane de dimensiunea dorita. Compozitia este destul de moale si nu foarte lipicioasa. Eu am ales sa le pun in forme de silicon si apoi am bagat in congelator timp de aprox 2-3 ore. Am intampinat putine dificultati la taierea batoanelor, deoarece au fost un pic sfarmicioase. Deci data viitoare am sa incerc sa formez batoanele cu mana.


    Dupa ce le-ati lasat sa stea la congelator macar 2 ore, puteti pregati crema de ciocolata. ce trebuie sa faceti este sa topiti untul de cacao pe baie de aburi, il puneti intr-un bol, adaugati mierea si cacao si amestecati cu ajutorul unui tel pana totul este bine omogenizat. Va recomand sa adaugati mierea si cacaoa treptat si sa gustati pentru a obtine aroma preferata.


    Lasati crema sa stea 4-5 minute la temperatura camerei pentru a se intari un pic, apoi scoateti batoanele din congelator si inveliti-le bine in ciocolata.


    Eu le-am pus pe o farfurie, insa daca aveti un de gratar din metal cred ca ar fi mai bine.


    Lasati-le in congelator 30-40 min, apoi pot fi consumate sau puse in frigider, pentru a nu ingheta crema de cocos din interior.


    Cu drag,


    Valentina


    DeliciiSanatoase.ro

Saturday, November 30, 2013

Tort cu fructe de padure

 

  
 

Ingrediente

  • 1 pachet fructe padure (congelate am avut eu)
  • 4 galbenusuri
  • 1 pachet piscoturi pentru sampanie
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 1 cutie branza crema (200 gr)
  • compot zmeura pentru insiropat piscoturile sau lapte
  • esenta vanilie
  • 3 linguri faina
  • Portii: 20Portii: 20
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

 

 

Mod de preparare :
 
Fructele de padure se dezgheata si se fac piure.
Se mixeaza  mascarpone cu crema de branza si 2 linguri de zahar.
Se puna  laptele la fiert, se freaca  gabenusurile cu zahar, se adauga peste lapte, si puna faina treptat si se amesteca  bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa compozitia. La sfarsit se adauga esenta de vanilie.
Se bate frisca bine si se amesteca cu crema de lapte racita, cu compozitia de branza si fructele de padure. Se pastreaza frisca pentru decor.
Se insiropeaza  usor piscoturile si se adauga  un strat de crema, un strat de piscoturi si iar crema pana se termina compozitia. Se orneaza  cu frisca.

Friday, November 29, 2013

Strudel de legume

Ingrediente:

Pentru aluat:
200 g faina integrala de ovaz
2 linguri faina de in
2 linguri faina alba de grau
1 lingurita sare de mare
5 linguri ulei de masline extravirgin

Pentru umplutura:
1 ceapa alba mare alba
250 g morcovi
1 ardei gras rosu
500 g spanac proaspat
2 linguri faina din seminte de dovleac si floarea soarelui crude
250 g branza de vaci
2 galbenusuri
4-5 linguri ulei de masline extravirgin
putina faina pentru prosop
2-3 linguri ulei de masline pentru uns tava de copt
sare
piper
dupa gust

Mod de preparare:


Toate ingredientele pentru aluat se framanta impreuna, pana se obtine un aluat mai tare (in acest scop se poate folosi robotul de bucatarie sau masina de paine). Aluatul se lasa la odihnit 1 ora, intr-un loc ferit de curent si caldut (ca pentru aluatul dospit, desi nu are drojdie)

Se spala spanacul, se curata frunzele si se fierb in abur 3 minute. Se lasa la scurs. Se spala morcovii, se curata, se taie cubulete si se fierb la abur, pana se inmoaie. Se scurg bine. Se spala ardeiul gras, se curata si se taie cubulete. Se pastreaza deoparte intr-un bol. Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile. Se adauga legumele si spanacul, se sareaza, se pipereaza, dupa gust.

Pe planseta pudrata bine cu faina alba, se intinde o foaie subtire de aluat. Se transfera pe un prosop de bucatarie  curat (pentru a fi mai usor la rulat). Peste foaia de aluat se intinde compozitia de mai sus. Se incepe rularea aluatului, cat de strans posibil, cu ajutorul prosopului. La final, se obtine o rulada care se sigileaza cu putina apa, daca e cazul.

Rulada se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Din cand in cand, se poate unge cu uleiul din tava (optional). Se scoate rulada din cuptor si se lasa la racit.
Rulada se portioneaza dupa racirea completa si se serveste, decorata cu putina verdeata si ardei gras (optional).

Strudel de legume pregatit de Adnia.

Tiramisu

PORȚII: 6-8
PREPARARE: 30 min
aşteptare: 2-3 ORE

► Ingrediente
► 28-30 pișcoturi
►500 ml cafea
Pentru cremă:
►4 gălbenușuri
►400 g brânză mascarpone
►3 linguri whisky
►un praf sare
►300 g zahăr pudră
►150 g fulgi de ciocolată
►300 g frișcă
►2-3 picături extract de vanilie

► Preparare:

1. Se freacă gălbenușurile cu zahărul pudră. Se adaugă brânza mascarpone și whisky în crema de gălbenușuri.
2. Se încorporează cele două creme și se mai mixează
5-10 minute, până ce se obține o cremă foarte fină și spumoasă.
3. Se înmoaie pișcoturile în cafea și se aşază într-un strat în formă tapetată cu folie de plastic. Se toarnă un strat de cremă, unul de pișcoturi și tot aşa.
4. Se ornează cu fulgii de ciocolată și se pune la rece.


Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/tiramisu-402896.html#ixzz2m3WQ81a3

Wednesday, November 27, 2013

Conopida la cuptor

Ingrediente:
• conopidă 8-9 buchete
• făină 1 lingură
1 lingura de ulei vegetal
• lapte 1 cana
• Sare
• piper negru
• pentru pus deasupra  50 grame brânză Cheddar
◦ praf de piper rosuSpălați conopida frumos , se pune intr- o cratiță mare . Se amestecă apă și un pic de lapte si se fierbe conopida. După ce s-a fiert se scurge zeama.Separat , se toarnă ulei vegetal într-o cratiță . Adauga faina dupa ce s-a incins . Se toarnă laptele treptat si  se amestecă rapid  până când se ingroasa , amestecand constant pana scade.. În cele din urmă , pune sare și piper si  îndepărtează de pe foc.Se pune conopida intr-un  vas de copt . Se toarnă sosul pregătit peste , se presara cu parmezan ras . Opțional se presara praf de piper roșu , se da la  cuptorul preîncălzit 200 de grade . Se lasa pa cupor  pana se rumenesc . Poate fi servit fierbinte sau caldut.


Budinca de banane si cocos

Ma bucur ca am gasit aceasta budinca, are ingredientele mele preferate, mai ales cocosul.
320 calorii/portie
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de coacere: 25-30 minute
Ingrediente pentru 6 portii :
 25g unt sau margarina, inmuiata la temperatura camerei 125g zahar tos 2 oua 125g faina 1 praf de copt 50g fulgi de cocos, prajiti 50g nuci si alune, tocate 1 lingura lapte 2 banane 2 lingurite suc de lamaie 6 linguri miere
Mod de preparare:
1 – Frecati untul cu zaharul, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos. Incorporati treptat ouale, faina, praful de copt stins cu cateva picaturi de lamaie, un praf de sare, fulgii de cocos (pastrati 1 lingura pentru ornat) si nucile, alunele si laptele.
2 – Zdrobiti 1 banana pana devine pasta, amestecati cu 1 lingurita suc de lamaie si incorporati in compozitie. Taiati felii banana ramasa si opriti cateva pentru ornat. Ungeti-le cu restul de suc lamaie pentu a nu se innegri. Asezati feliile de banane pe fundul bolurilor de copt. Turnati cate o lingura de miere in fiecare bol, peste feliile de banane.
3 – Preincalziti cuptorul la semnul 5/190 grd C. Portionati compozitia in cele sase boluri, neteziti suprafata si coaceti timp de 25-30 minute. Serviti budinca imediat, ornata cu felii de banana si fulgi de cocos. Pofta buna!
 - See more at: http://www.avantaje.ro/articol/budinca-de-banane-si-cocos-563647#sthash.kPuaZz7T.dpuf

Saturday, November 16, 2013

Prajitura Krantz

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 300 gr miez nuca
  • 6 linguri faina
  • pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr unt
  • pentru krantz:
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr miez nuca
  • Portii: 24Portii: 24
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute
 

Mod de preparare reteta Prajitura Krantz

Batem albusurile spuma tare.
Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Macinam miezul de nuca si il punem peste albusurile batute.
Omogenizam cu ajutorul unei spatule.
Adaugam faina, putin cate putin si incorporam.
Tapetam tava cu hartie de copt ( atentie, obligatoriu veti folosi hartie de copt!) Impartim aluatul in trei parti egale si intindem o parte in tava pe hartie de copt, dupa care il nivelam cu o spatula.
Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe margine. Coacem toate trei blaturile si le lasam deoparte sa se raceasca pe hartie.
Batem galbenusurile cu zaharul  pana compozitia devine cremoasa.
Punem galbenusurile pe foc si amestecam continuu pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Batem spuma untul si incorporam crema de galbenusuri rece, putin cate putin pana obtinem o crema consistenta.
Desprindem hartia de copt de pe blat. Ca sa fie mai usor le puteti intoarce cu fata in jos.
Asezam primul blat pe o tava.
Crema o impartim in trei parti egale. Intindem o parte peste primul blat in strat uniform.
Continuam astfel si ultimul strat de crema il vom pune deasupra, peste ultimul blat.
Caramelizam zaharul tos intr-o craticioara. Atentie sa nu il ardeti fiindca va deveni amar. Cand zaharul este caramelizat adaugam nucile si mai lasam 1 minut pe foc amestecand astfel incat toate nucile sa fie trecute prin caramel.
Intindem in strat subtire pe o hartie de copt nucile caramelizate si le lasam sa se raceasca. Le rupem bucati.
Le macinam apoi la robot si presaram deasupra prajiturii, acoperind in intregime stratul de crema.
Dam la frigider pentru cel putin cateva ore, apoi le taiem cu un cutit bine ascutit.

Monday, November 11, 2013

Piure de broccoli

Ingrediente necesare piure de broccoli:

  • 1 kg broccoli
  • 4 linguri cu unt
  • 2 căţei de usturoi
  • sare,  piper
  • Preparare piure de broccoli:
  • 1. Se desface broccoli în bucăţele şi se spală. Se fierbe în apă cu sare 15 minute. Broccoli fierbe repede şi se verifică cu o furculiţă când este gata.
    2. Se înlătură apa şi se adaugă untul şi usturoiul zdrobit prin presa de usturoi. Se asezonează cu un praf de sare şi unul de piper. Se pasează broccoli sau se mixează până se obţine un piure cremos.
  •  Dacă îl doriţi mai dulce şi cremos adăugaţi smântână De asemenea, se combină bine cu iaurtul sau brânza dulce. Dacă se înlătură toate lactatele este foarte ok pentru post, cu pâine prăjită.

Tuesday, November 5, 2013

chec cu mere

Ingrediente:
10 mere, 4 portocale,2 cesti zahar tos,2 cesti miez nuca, 3 cesti ulei de floarea-soarelui,3 cesti de faina de grau,2 lingurite de zeama lamaie, 1 lingurita scortisoara, 2 plicuri de praf de copt, 3 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita de bicarbonat.
Preparare:
Se amesteca bine zaharul cu uleiul cateva minute.

Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare, iar portocalele se curata de coaja si se toaca marunt, apoi se adauga ambele la amestecul de zahar si ulei. Se poate pune si in blender cateva secunde, pentru omogenizare.

Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt, in ploaie, pana se obtine o compozitie mai groasa, care nu curge usor.

Se adauga amestecand incet bicarbonatul stins in zeama de lamaie, praful de scortisoara, zaharul vanilat si miezul de nuca.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna incet in ea compozitia, doar pana la jumatatea tavii (se umfla la coacere) apoi tava se coace la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.


Tips:
Din compozitie ies cam 5 tavi potrivite de chec.

Friday, November 1, 2013

Sandwichuri cu oua si curry

 

Sandwichuri cu oua si curry

Prima data cand am mancat ceva de genul asta a fost in Africa unde, stand la un hotel cu mic-dejun inclus, ne-au fost aduse pe la ora 11, dupa ce am asteptat vre-o ora sa-mi fiarba 1 cana de apa sa imi fac o cafea. Cred ca Nigeria este una din tarile care nu a fost inca lovita de notiunea seculul vitezei pentru ca nimeni nu se grabeste si nimeni nu prea lucreaza cu notiuni fixe de timp. Dupa o ora de asteptare m-am dus singura la bucataria hotelului si mi-am luat apa pentru cafea. Acolo am vazut sandwichmaker-ul presat  cu ajutorul unui ceaun imens . Am aflat mai tarziu ca faceau sandwich -urile cu ou si paine dulce ca un cozonac. Mi-au placut. Pacat ca nu gasesc aici genul Acela de paine si nu am , inca, masina de paine sa fac una in genul acela. Am gasit azi pe elle.ro aceasta reteta de sandwich-uri si cred ca trebuie incercata. Ma rog eu as pune paine integrala cu unt.Damn....am uitat sa iau cornuri delicoase cu un de le lidl. Imi plac la nebunie. Ar merge un corn din acela cu ou , dar nu mai pun maioneza, ca  deja e prea mult.

 
Sandwichurile cu ou si curry sunt perfecte atunci cand ai nevoie de niste aperitive de efect dar usor de reparat. Pot fi servite ca aperitiv atunci cand ai invitati sau pot face parte din mic dejunul tau de zi cu zi.
 
Specific :
Timp de preparare :
Status :
Numar portii :
Evenimente:
zile de nastere, onomastica, valentine`s day, Single, ziua copilului, paste, halloween, dragobete, revelion
Diete:
Regim lactovegetarian, Regim natural
Ingrediente:
ou
maioneza
curry
patrunjel verde
ceapa verdecastravete acru
cimbru
sare
piper
paine

Preparare:
Ouale se fierb tari apoi se taie marunt. Se amesteca cu maioneza, curry, patrunjel tocat, ceapa tocata si se condimenteaza cu cinbru, sare si piper dupa gust.
Pasta obtinuta se intinde pe feliile de paine (preferabil fara coaza) iar apoi se pune o alta felie deasupra, se decoreaza cu rondele de castravete.

Thursday, October 31, 2013

Racitura de pui

Racitura de pui

Cautand tips -uri pentru slabit am gasit o postare in care cineva zicea sa mananci o lingura de gelatina pulbere seara ca sa nu ti se mai faca foame noaptea. Mie nu mi-e foame noaptea dar mi s-a parut interesanta ideea. Spunea ca gelatina se poate cosuma ca atare sau amestecat intr-un lichid, de preferinta ceai. Eu am amestecat 1/2 de plic de gelatina dr. Oetker cu o cana cu apa si am baut-o in seara asta. Si, sincer, chiar ma simt satula. A mers. Bun sfat. Persoana care a postat ideea de a consuma gelatina spunea ca este buna si pentru piele, unghii, etc, deci are si beneficii. Asta m-a facut curioasa si dornica sa aflu mai multe despre consumul de gelatina si daca beneficiile sunt reale. In concluzie se poate spune ca importanta gelatinei pentru organism este foarte mare ea, consumul acesteia aducand beneficii in : alergii alimentare, indigestii, colici, proasta digestie a leguminoaselor, carnii, cerealelor, hiperaciditate (reflux gastrointestinal, gastrita, ulcer, hernie hiatala), boli inflamatorii intestinale (boala Crohn  si colite ulcerative), sindromul colonului iritabil, sindromul intestinului permeabil subnutritie, pierdere de greutate, pierdere musculara, cancer, osteoporoza, deficienta de calciu si anemie.
Acum autoarea articolului in care ne spune care sunt beneficiile gelatinei, ne recomanda sa nu folosim gelatina la plic ci cea adevarata, home made. Asta m-a facut sa descopar aceasta reteta de piftie de pui,asa-zis-ul aspic pe care il gaseam prin cartile pe care le citeam, pe care trebuie sa o fac si eu cat de curand. Dar sincer, voi cosuma in continuare si gelatina la plic pentru senzatia  de satietate. Sper ca nu are E-uri , prea multe.
Si acum minunatat reteta:
Racitura (sau piftia) e una dintre cele mai agreate retete de aperitive romanesti. Pentru ca se apropie incet sezonul sarbatorilor, cand fiecare ar dori sa pregateasca racitura pentru oaspeti, impreuna cu Deliciosul de Vaslui ne-am gandit sa va oferim o alternativa mai sanatoasa, mai usoara dar la fel de gustoasa ca si racitura clasica de porc: racitura de pui, cu grasimi mai putine dar cu un gust minunat.
racitura de pui

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Pentru lista ingredientelor si modul de preparare o sa va invit sa urmariti videoul de mai jos (setati calitatea 720p HD, pentru a viziona filmul la calitate maxima).


Sumarul retetei: Ingrediente: 1 pui intreg, 2 morcovi, telina (radacina) cat un ou mic, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de boabe de piper, 3-4 foi de dafin, usturoi dupa gust, 20 de grame de gelatina granulata. Puiul se portioneaza si se pune intr-o oala. Se acopera cu apa rece, se adauga telina, morcovii, sarea si piperul boabe cat si foile de dafin. Se pune pe foc mic si deindata ce incepe sa se adune spuma se indeparteaza cu grija. Racitura se fierbe foarte incet, fara clocot, timp de 2 ore, timp in care se spumeaza de cateva ori. Deindata ce legumele (morcovii si telina) sunt fierte dar inca isi pastreaza fermitatea se scot din zeama, continuand fierberea pana ce puiul este bine fiert (cand carnea cade de pe oase). Puiul bine fiert se scoate din zeama iar zeama se trece prin sita si se degreseaza (daca se va raci complet zeama va fi foarte usor de degresat, dupa care se reincalzeste si se continua reteta). Gelatina se pune la inmuiat cu 4-5 linguri de apa rece intr-un castronel. Se zdrobeste usturoiul (dupa gust) si se adauga in zeama. Se gusta zeama si se potriveste de sarata si picanta, apoi se strecoara din nou, sa se retina si bucatelele de usturoi. In zeama calda (50-60 de grade maximum) se dizolva gelatina. Carnea se curata de piele si os. Din morcovi se pot realiza decoruri. Se aseaza in forme in ordinea: decor din morcov (daca se foloseste), carnea dezosata taiata bucatele si se acopera cu zeama. Se da la rece racitura pana gelifica. Pentru a scoate racitura din forme se scufunda forma pentru scurt timp (10-20 secunde) in apa fierbinte apoi se rastoarna.