7 aperitive de Craciun pentru copii
Nota: 9.3 / 11 voturi | 0 reviewuri | 438 vizualizari | de Qbebe
Craciunul se apropie cu pasi repezi si parca devine din ce in ce mai prezent in tot ceea ce facem: sortam decoratiunile de sarbatoare sau cumparam unele noi, ne gandim la cadourile pe care vrem sa le facem celor dragi, intrebam toti cunoscutii ce planuri au de Craciun si incepem sa stabilim meniul pentru masa de Craciun. Daca ai prichindei mofturosi, Qbebe iti ofera 7 aperitive de Craciun pentru copii, care nu numai ca sunt usor de preparat, dar sunt si foarte delicioase.
Timp preparare: 1 ora | |
Varsta: 1 - 2 ani | |
Nivel dificultate: mediu | |
Prezent in categoriile: Aperitive, Finger Food, La cuptor, La foc, Fara foc, Iarna, Lactate, Legume, Oua, 10-30 minute, Craciun, Revelion, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite | |
Ingrediente principale: branza, legume, oua |
1. Oameni de zapada din oua de prepelita
Ingrediente (pentru 5 oameni de zapada)
- 10 oua de prepelita fierte tari;
- un morcov subtire;
- 25 boabe de piper;
- cateva macaroane/ spaghetti nefierte;
- 5 frunze de patrunjel pe tija subtire;
- un bat pentru frigarui.
2. Globulete din branza
Ingrediente (pentru 18-20 de globuri)
- 350 grame branza feta;
- 2 linguri seminte de floarea soarelui crude, decorticate;
- 2 linguri de unt moale;
- 6 linguri marar maruntit fin.
3. Saniute cu crema de branza
Ingrediente (4-6 portii)
- 8 teline apio;
- 300 grame branza de vaci;
- 100 grame telemea de vaca;
- 250 grame smantana;
- ½ dovlecel mic;
- 1 rosie medie;
- 1 ardei gras galben;
- ulei de masline;
- sare si piper alb.
Spala bine toate legumele. Taie cubulete rosia, dovlecelul si ardeiul gras, apoi stropeste-le cu foarte putin ulei, un praf de sare si piper alb proaspat macinat. Amesteca bine branza de vaci scursa de zer cu telemeaua rasa fin si cu smantana. Adauga in compozitie un praf de sare si putin piper alb. Taie tulpinile de telina apio pe lungime si umple-le cu crema de branza, fara sa depasesti prea mult marginile. Presara deasupra cremei de branza legumele stropite cu ulei de masline si lasa-le la rece 10 minute.
4. Cuiburi de cartofi cu spanac
Ingrediente (pentru 6 portii)
- 4 cartofi mari;
- 400 grame spanac oparit si tocat marunt;
- 4 lingurite ulei de masline;
- 4 lingurite ulei de floarea soarelui;
- 4 oua mari;
- praf de usturoi;
- praf de ceapa;
- sare si piper.
Curata cartofii si spala-i bine, apoi da cartofii pe razatoarea mare. Presara deasupra putina sare, amesteca bine si pune amestecul intr-o strecuratoare pentru 20 de minute. Intre timp, soteaza spanacul in uleiul de masline, presara putina sare si cate o lingurita cu praf de usturoi si ceapa. Amesteca bine si lasa pe foc pana se evapora zeama (aproximativ 6-8 minute). Scurge bine cartofii rasi strangandu-i in maini si pune-i intr-un castron cu putin piper, ulei si cate o lingurita de pudra de usturoi si ceapa, omogenizand bine. Unge cu putina grasime formele de briose si tapeteaza fiecare forma cu amestecul de cartofi rasi. Baga formele cu cartofi in cuptorul incins pentru 15 minute sau pana capata o culoare maronie. Separat, bate ouale, adauga un praf de sare si incorporeaza-le in spanac. Cand cuiburile de cartofi sunt aproape gata, umple-le cu aceasta compozitie si mai baga-le in cuptor timp de 10-15 minute. Dupa ce scoti din cuptor cuiburile de cartofi cu spanac, mai lasa-le in forme cateva minute.
5. Braduti de pita cu legume
Ingrediente (pentru 8 braduti)
- o pita mare;
- o punga de sticksuri cu susan;
- 200 grame branza de vaci;
- 2 linguri de unt moale;
- busuioc proaspat sau marar verde;
- un ardei gras rosu mare;
- un praf de sare.
Se spala bine verdeata (marar sau busuioc) si se taie foarte marunt, apoi se amesteca bine cu branza de vaci si cu untul moale. Se spala bine ardeiul si se taie cubulete mici. Se taie pita in 8 felii ca de pizza, apoi se infige cate un stick cu susan in partea mai groasa pentru trunchiul bradului. Se unge fiecare felie de pita cu pasta de branza si se presara cubulete de ardei rosu. Bradutii de pita cu crema de branza pot fi presarati si cu verdeata.
6. Pinguini din masline si crema de branza
Ingrediente
- 100 grame masline Jumbo, negre, fara samburi;
- un morcov;
- o cutie de crema de branza;
- scobitori.
Scobitoarea se introduce prin capul pinguinului, apoi prin corp si morcov pentru a sustine pinguinul. Ideal este sa folosesti scobitori colorate din plastic.
7. Rosii cherry umplute
Ingrediente:
- rosii cherry;
- pasta de masline;
- crema de branza;
- pate de ficat.
Tu ce aperitive festive pregatesti pentru copii de Craciun?
Autor: Louise Tanase
No comments:
Post a Comment