• conopidă 8-9 buchete
• făină 1 lingură•
1 lingura de ulei vegetal
• lapte 1 cana
• Sare
• piper negru
• pentru pus deasupra 50 grame brânză Cheddar
◦ praf de piper rosuSpălați conopida frumos , se pune intr- o cratiță mare . Se amestecă apă și un pic de lapte si se fierbe conopida. După ce s-a fiert se scurge zeama.Separat , se toarnă ulei vegetal într-o cratiță . Adauga faina dupa ce s-a incins . Se toarnă laptele treptat si se amestecă rapid până când se ingroasa , amestecand constant pana scade.. În cele din urmă , pune sare și piper si îndepărtează de pe foc.Se pune conopida intr-un vas de copt . Se toarnă sosul pregătit peste , se presara cu parmezan ras . Opțional se presara praf de piper roșu , se da la cuptorul preîncălzit 200 de grade . Se lasa pa cupor pana se rumenesc . Poate fi servit fierbinte sau caldut.
No comments:
Post a Comment