Saturday, November 16, 2013

Prajitura Krantz

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 300 gr miez nuca
  • 6 linguri faina
  • pentru crema:
  • 10 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr unt
  • pentru krantz:
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr miez nuca
  • Portii: 24Portii: 24
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute
 

Mod de preparare reteta Prajitura Krantz

Batem albusurile spuma tare.
Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Macinam miezul de nuca si il punem peste albusurile batute.
Omogenizam cu ajutorul unei spatule.
Adaugam faina, putin cate putin si incorporam.
Tapetam tava cu hartie de copt ( atentie, obligatoriu veti folosi hartie de copt!) Impartim aluatul in trei parti egale si intindem o parte in tava pe hartie de copt, dupa care il nivelam cu o spatula.
Dam la cuptor pana se rumeneste usor pe margine. Coacem toate trei blaturile si le lasam deoparte sa se raceasca pe hartie.
Batem galbenusurile cu zaharul  pana compozitia devine cremoasa.
Punem galbenusurile pe foc si amestecam continuu pana ce compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Batem spuma untul si incorporam crema de galbenusuri rece, putin cate putin pana obtinem o crema consistenta.
Desprindem hartia de copt de pe blat. Ca sa fie mai usor le puteti intoarce cu fata in jos.
Asezam primul blat pe o tava.
Crema o impartim in trei parti egale. Intindem o parte peste primul blat in strat uniform.
Continuam astfel si ultimul strat de crema il vom pune deasupra, peste ultimul blat.
Caramelizam zaharul tos intr-o craticioara. Atentie sa nu il ardeti fiindca va deveni amar. Cand zaharul este caramelizat adaugam nucile si mai lasam 1 minut pe foc amestecand astfel incat toate nucile sa fie trecute prin caramel.
Intindem in strat subtire pe o hartie de copt nucile caramelizate si le lasam sa se raceasca. Le rupem bucati.
Le macinam apoi la robot si presaram deasupra prajiturii, acoperind in intregime stratul de crema.
Dam la frigider pentru cel putin cateva ore, apoi le taiem cu un cutit bine ascutit.

No comments:

Post a Comment