Friday, December 13, 2013

Placinta de dovleac fara foc

Crusta:
-2 cesti  migdale
-1  si 1/2 cesti curmale inmuiate...

Umplutura:
-4 cani de dovleac cuburi, fara coaja si seminte
-1 si 1/2 cani felii de banane
-3/4 cana miere
-1 lingurita scortisoara
-1/4 lingurita nucsoara
-1/2 lingurita coriandru macinat
-1/4 lingurita  condiment allspice
-1 lingura de suc de lamaie

 
Se maruntesc migdalele. Se adauga curmalele si se mai mixeaza 40 de seconde sau pana cand amestecul este lipicios si ramane pe marginile bolului fara sa cada in centru . Se adauga mierea, cate o lingura si amestecul devine elastic. Se modeleaza mixtura in forma pentru placinta..

Se pun in blender toate ingredientele pentru umplutura si se amesteca la viteza mare pana cand are o consistenta de piureu. Dovleacul se taie cubulete inainte de a se pune in blender. Se toarna umplutura in crusta si se lasa la frigider cel putin 30 de minute inainte de servire.
 
Pofta buna !

No comments:

Post a Comment