Friday, December 13, 2013

Chec cu Sharon

Un fruct de a carui existenta nu stiam pana de curand, Sharon. L-am luat intr-o zi de curiozitate si mi-a placut la nebunie. E delicious.

Este un fruct bogat in fibre. In aceasta reteta, fructul dulce se combina cu ingredientele sarace in grasimi, incluzand ghimbir, lamaie, si suc de mere neindulcit, rezultand deliciose prajiturele a 200 de calorii.
 
Ingrediente:
 
-1 si 1/4 cana Fuyu Sharon , cubulete
-1 lingura suc de lamaie
-1 linggura ulei de cocos
-2 linguri suc de mere neindulcit
-1/2 cana  nectar de agave
-2 cani faina de grau integrala
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita  bicarbonate de sodiu
-1/2 lingurita  ghimbir
-1/2 lingurita nucsoara proaspat macinata
-1/2 lingurita sare
-1/4 cana stafide
 
Instructiuni:
 
Preincalzeste cuptorul la  350 grade F. Se unge cu ulei o forma pentru chec rotunda. Intr-un castron mic, amesteca fructul Sharon taiat cubulete, zeama de lamiae , uleiul de cocos si  sucul de mar,apoi sucul de agave. Inte-un castron mai mare, combina restul ingredientelor  mai putin  stafidele. Pune  pentre ingredientele uscate, apoi  restul ingredientelor si amesteca pana cand toata faina  e incorporata (nu amesteca prea mult). Adauga si stafidele. Se pune compozitia  in forma pregatita  si se coace pana cand o scobitoare introdusa in centru este scoasa curata, cam 40 - 45 de minute daca folosesti o forma pentru chec rotund . (Nota: daca folosesti o  forma ce contine 6 briose dureaza cam 30 de minute.) Las-o sa se raceasca 10 minute apoi scoate-o din forma. Se lasa sa se raceasca complet inainte de servire.
Ies 6 portii.
Pofta buna !

No comments:

Post a Comment