Saturday, November 30, 2013

Tort cu fructe de padure

 

  
 

Ingrediente

  • 1 pachet fructe padure (congelate am avut eu)
  • 4 galbenusuri
  • 1 pachet piscoturi pentru sampanie
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 1 cutie branza crema (200 gr)
  • compot zmeura pentru insiropat piscoturile sau lapte
  • esenta vanilie
  • 3 linguri faina
  • Portii: 20Portii: 20
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

 

 

Mod de preparare :
 
Fructele de padure se dezgheata si se fac piure.
Se mixeaza  mascarpone cu crema de branza si 2 linguri de zahar.
Se puna  laptele la fiert, se freaca  gabenusurile cu zahar, se adauga peste lapte, si puna faina treptat si se amesteca  bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa compozitia. La sfarsit se adauga esenta de vanilie.
Se bate frisca bine si se amesteca cu crema de lapte racita, cu compozitia de branza si fructele de padure. Se pastreaza frisca pentru decor.
Se insiropeaza  usor piscoturile si se adauga  un strat de crema, un strat de piscoturi si iar crema pana se termina compozitia. Se orneaza  cu frisca.

No comments:

Post a Comment