Friday, November 29, 2013

Strudel de legume

Ingrediente:

Pentru aluat:
200 g faina integrala de ovaz
2 linguri faina de in
2 linguri faina alba de grau
1 lingurita sare de mare
5 linguri ulei de masline extravirgin

Pentru umplutura:
1 ceapa alba mare alba
250 g morcovi
1 ardei gras rosu
500 g spanac proaspat
2 linguri faina din seminte de dovleac si floarea soarelui crude
250 g branza de vaci
2 galbenusuri
4-5 linguri ulei de masline extravirgin
putina faina pentru prosop
2-3 linguri ulei de masline pentru uns tava de copt
sare
piper
dupa gust

Mod de preparare:


Toate ingredientele pentru aluat se framanta impreuna, pana se obtine un aluat mai tare (in acest scop se poate folosi robotul de bucatarie sau masina de paine). Aluatul se lasa la odihnit 1 ora, intr-un loc ferit de curent si caldut (ca pentru aluatul dospit, desi nu are drojdie)

Se spala spanacul, se curata frunzele si se fierb in abur 3 minute. Se lasa la scurs. Se spala morcovii, se curata, se taie cubulete si se fierb la abur, pana se inmoaie. Se scurg bine. Se spala ardeiul gras, se curata si se taie cubulete. Se pastreaza deoparte intr-un bol. Se amesteca branza de vaci cu galbenusurile. Se adauga legumele si spanacul, se sareaza, se pipereaza, dupa gust.

Pe planseta pudrata bine cu faina alba, se intinde o foaie subtire de aluat. Se transfera pe un prosop de bucatarie  curat (pentru a fi mai usor la rulat). Peste foaia de aluat se intinde compozitia de mai sus. Se incepe rularea aluatului, cat de strans posibil, cu ajutorul prosopului. La final, se obtine o rulada care se sigileaza cu putina apa, daca e cazul.

Rulada se aseaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Din cand in cand, se poate unge cu uleiul din tava (optional). Se scoate rulada din cuptor si se lasa la racit.
Rulada se portioneaza dupa racirea completa si se serveste, decorata cu putina verdeata si ardei gras (optional).

Strudel de legume pregatit de Adnia.

No comments:

Post a Comment