Saturday, September 14, 2013

Humus

Am citit recent  ca daca mananci naut, nu vei mai simti atat de mult nevoia de gustari intre mese. Asa ca am cumparat si eu 1 punga de naut  si initial l-am pus la inmuit peste noapte pana gasesc o reteta interesanta,
Asa am dat peste o reteta de humus .
Ingrediente:
-400 g naut fiert (sau 1 cana de naut nefiert)
-200 g sos tahini
-zeama de la 1 lamaie
-usturoi pasat
-sare
-piper alb


Peste o cana de naut se adauga 3 cani de apa si se fierbe 30-60 de minute. Fierbe mai putin daca a stat in prealabil la inmuitat peste noapte.
Se prapara sosul tahini astfel : 175 g de seminte du susan pe prajesc putin in 25 de ml de ulei, fara ca semintele sa isi schimbe culoarea. Se toarna intr-o farfurie si se lasa sa se raceasca . Dupa ce s-a racit pe pun in blender alaturi de zeama de la o lamiae pentru ca altfel raman cutitele blocate. Se obtine o pasta.

Boabele de naut se dau de asemenea prin blender cu apa in care au fiert. Se amestaca pasta de naut cu pasta de susan, se adauga sare, piper si usturoi.
Noua ne -a placut, e tare gustos!

No comments:

Post a Comment