-400 g carne(200 g grasa, 200 g slaba)
-sare
-piper
-marar tocat marunt
Se fac chiftelute mici, rotunde care se prajesc in ulei de masline 5 minute si se presara seminte de chimen. Apoi se adauga 2-3 linguri de vodka si se flambeaza sau se da focul mic si se asteapta sa se evapore alcoolul. Se adauga 4 lingurite de gem de merisoare, 4 linguri de smantana si mai lasa cateva minute pe foc. Se pune putin apa pentru a subtia sosul.
Garnitura:
-1 telina mare se taie cubulete, se caleste intr-o 1 lingura de ulei de masline, se adauga sare, piper, cimbru apoi apa clocotita
-se adauga 200 g spanac proaspat si se mai fierbe 2-3 minute
Orezul :
-1 cana de orez pufos sau 300 g se pun in 2 cani de apa clocotita . Se adauga sare si se pune la fiert pana scada apa.
Se adauga orezul peste telin si spanac.
Se servesc cu marar si iaurt.
No comments:
Post a Comment