Monday, September 23, 2013

Cresterea nivelului de progesteron

Femeile cu nivelul de progesteron scăzut au deasemenea și un nivel scăzut de vitamina C, E, B6, magneziu și zinc.

-Rădăcina de Mexican Wild Yam este foarte bună de consumat pentru creșterea naturală a nivelului de progesteron.

Pentru obtinerea unor rezultate mai rapide si pe termen lung, in cazul chisturilor si fibroamelor, se recomanda asocierea cu
uleiul de luminita de seara (evening primrose oil) si extractul de samburi de struguri. Uleiul de luminita de seara este reputat pentru continutul ridicat in acizi gamalinoleici, fiind cunoscut si utilizat din cele mai vechi timpuri ca remediu in problemele feminine si nu numai !
Samburele de struguri este antiinflamator si antioxidant puternic, avand efecte anticancerigene recunoscute stiintific.

-Vitex agnus-castus este un supliment ce crește nivelul de progesteron prin stimularea glandei pituitare.

-Exercițiul fizic este un mod minunat de a accelera acest proces. Vitamina B6, suplimentele de magneziu și plantele aromatice cum ar fi extractul de silimarină vor ajuta ficatul să funcționeze la capacitate sporită.

-Pentru a combate nivelul scăzut de progesteron,
Marilyn Shannon, autoarea cărții “Fertilitate, cicluri și nutriție” recomandă consumul a 200-800 miligrame pe zi de vitamina B6. Vitamina B6 poate prelungi faza luteală, permițând astfel implantarea ovulului fecundat. Un nivel crescut de progesteron le va ajuta pe acele femei care suferă de sindromul premenstrual.

Alimente bogate în vitamina B6, care ajută la creșterea progesteronului:


drojdia alimentară 100g – 4,20 mg B6, măruntaie 100g – 0,2 la 1,2 mg B6, ton sau preparate din ton 100g – 1,05 mg B6, somon 100g – 0,85mg B6, o banană – 0,70 mg B6, cartofi 200g – 0,60 mg B6, carne de pui 100g – 0,60 mg B6, orez brun 100g – 0,60mg B6, linte 100g – 0,60mg B6, cereale 100g – 0,15 la 0,5 mg B6, cod fiert 100g – 0,45 mg B6, avocado 100g – 0,40 mg B6, varză 100g – 0,30 mg B6, fulgi de ovăz 30g – 10mg B6.

No comments:

Post a Comment