Wednesday, January 22, 2014

Pastă de avocado cu iaurt și gălbenuș

Ouăle conțin foarte multe substanțe nutritive: proteine, calciu, vitamine și minerale. În primul an de viață, după începerea diversificării, este recomandat ca cei mici să mănânce doar gălbenușul, pentru că albușul poate provoca alergie. Dacă fierbi bine ouăle, poți separa ușor gălbenușul – culoarea verde-gri din jurul acestuia este doar un indiciu că ai fiert prea mult, dar nu dăunează cu nimic bebelușului.
Avocado este considerat un aliment-minune. Foarte bogat în proteine, acizi grași esențiali, carotenide și antioxidanți (vitaminele C, E), avodado mai conține și potasiu (cu 60% mai mult decât banana) și luteină, importantă pentru sănătatea ochilor și buna dezvoltare a vederii bebelușilor.
Uite o rețetă ușor de preparat, plină de nutrienți pentru bebeluș, dar și gustoasă:

Pastă de avocado cu iaurt și gălbenuș

Ingrediente pentru 4 linguri de pastă:
  • 2 gălbenușuri de ou (fiert tare)
  • o lingură de iaurt
  • o jumătate de avocado
Timp de preparare: 5 minute

No comments:

Post a Comment