Saturday, January 18, 2014

Chec cu sfeclă roşie

Chec „Catifea roşie“ din sfeclă roşie

 
chec
  • chec
       
-+
Dacă coloranţii artificiali sunt destul de toxici pentru alimentaţia noastră şi dorim să dăm efecte nebănuite prăjiturilor noastre fără a-i folosi o sugestie este reţeta checului cu sfeclă roşie. Reţeta poate fi pregătită şi pentru blatul tortului făcut special pentru seara dintre ani. Ce se poate spune este că: gustul este foarte bun şi nu se simte deloc sfecla din compozişie; este moale, aromat, fraged şi puţin umed; are o culoare roşu închis foarte frumoasă şi nu în ultimul rând este bun şi cald şi rece. Recomadarea specială este aceea să lăsaţi să se răcească foarte bine înainte de a-l servi. Gustul şi textura sunt complet diferite decât dacă îl consumaţi cald.
Ingrediente:
- ulei de floarea soarelui 125 ml,
- zahăr o jumătate de cană,
- piure din trei sfecle roşii de mărime medie,
- ciocolată neagră amăruie 50 g,
- esenţă vanilie 1 linguriţă,-
- praf de copt în plic,
- bicarbonat de sodiu - un sfert de linguriţă,
- cacao pudră două linguri,
- sare o jumătate de linguriţă,
- făină două căni.
Sfecla roşie o fierbem sau coacem şi apoi o curăţăm de coajă. O trecem prin blender până se obţine o pastă foarte fină, ca un piure. Amestecăm într-un bol zahărul cu uleiul şi sfecla roşie, apoi adăugăm vanilia şi ciocolata rasă sau tăiată bucăţele mici. Într-un alt bol se amestecă restul de ingrediente care se adaugă peste pasta obţinută mai înainte şi se mixează totul foarte bine.
Compoziţia se toarnă într-o formă cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru trei sferturi de oră. Se face testul cu scobitoarea pentru a şti dacă e gata: înfigeţi o scobitoare în chec şi verificaţi dacă a ieşit curată atunci puteţi scoate prăjitura din cuptor. Lăsaţi checul în tavă să se răcească complet apoi îl puteţi savura cu întreaga familie! (M.A.)

No comments:

Post a Comment