Thursday, January 9, 2014

Cele mai bune 10 salate


 Acum, ca perioada sarbatorilor a trecut, e vremea sa avem ceva mai multa grija la regimul alimentar pe care il adoptam. Pasim in anul 2014 cu multa incredere, cu ganduri bune si cu dorinta de a avea o silueta de invidiat.
 
Pentru a obtine corpul sanatos si frumos la care visam, ne-am propus ca anul acesta sa bem mai multa apa, sa uitam de prajeli si sa mancam multe salate, bogate in legume si pline de nutrienti.
 
Asadar, astazi am selectat pentru voi 10 retete de salate delicioase. Cu ele vom inlocui cartofii prajiti, salata de boeuf, carnatii si sarmalele pentru o perioada lunga de timp. Speram sa va fie pe plac si sa
va ajute si pe voi in lupta cu kilogramele.
 
 
Ingrediente:
  • 1 salata iceberg
  • 1 castravete lung
  • 250 g rosii cherry
  • telemea de vaca,scursa
  • o mana de masline fara samburi
  • 1 ardei rosu gras
  • Dressing:
  • Amestecam 150 g iaurt slab cu o lingura de mustar bun,o lingura cu zeama de lamaie, lingura ulei de masline si marar tocat fin.
  • Mod de preparare
    Spalam bine legumele si le taiem in fasii lungi,subtiri.Le presaram cu sare(putina),adaugam maslinele si telemeaua de vaca taiata in cubulete.



 
 
Ingrediente
  • 1/2 cana orez negru integral (il gasiti in magazinele naturiste)
  • 2 cani apa
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 avocado
  • 3/4 cana porumb
  • 1 ceapa rosie
  • 1 buchetel de broccoli
  • 1 lingura ulei presat la rece
  • coriandru
  • piper sau alte condimente
  • 1/2 lingura fulgi de drojdie inactive
  • Mod de preparare
    De curand am descoperit orezul negru. Mi se pare minunat. Foarte interesant si faptul ca de fapt atunci se pune la fiert isi schimba culoare si devine mov inchis.
    Asta se datoreaza faptului ca este bogat in antocianine, antioxidanti naturali care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra precum afinele, coacazele negre sau murele.
    Are un gust deosebit.
    In China antica era interzis oamenilor simpli sa consume orezul negru, fiind consumat doar de catre nobili.
    Este interesant sa cititi un pic despre istoria sa.
    Si sa va impartasesc o reteta simpla.
    Orezul se pune la fiert cu cele doua cani de apa. Am citit ca se recomanda si hidratarea in apa inainte de a fi gatit.
    Se fierbe la foc mic timp de 20-30 minute.
    Dupa ce a fiert eu l-am pus intr-o sita si l-am spalat cu apa calduta. Nu devine lipicios. Apoi l-am pus in bol,am adaugat legumele crude taiate, uleiul si condimentele, le-am amestecat bine si apoi e gata de servit.
    E delicios si foarte satios.
    Cu siguranta va urma in curand si o reteta dulce cu orezul negru.
    Pofta buna!



  •  
     
    Ingrediente
    • Hai sa preparam o masa usoara,sanatoasa si plina de arome.Combinam proteinele din ton cu vitaminele din legume si savuram un preparat echilibrat.
    • O idee proaspata pentru o cina in familie!
    • Iubesc salatele,pornesc de la cateva ingrediente si apoi las imaginatia sa-si faca datoria!:)
    • Rezultatul este irezistibil!
    • Ingrediente pentru 4 portii :
    • 2 conserve de ton,bucati,in suc propriu
    • 1-2 avocado copti
    • 2 rosii mari
    • 1 ardei gras rosu
    • 300 g fasole rosie fiarta
    • 300 g boabe de porumb dulce
    • zeama de la o lamaie/lime
    • patrunjel
    • sare si piper
    • cativa stropi de ulei de masline
    • Mod de preparare
       Intr-un bol mare adaugam rosiile,ardeiul spalate si taiate cuburi.
      Avocado se curata, se taie fasii lungi si se stropeste cu zeama de lamaie; adauga in bol.
      Amestecam ingredientele din bol cu fasolea.porumbul,patrunjel tocat marunt si tonul scurs de zeama.
      Asezonam cu sare, piper si zeama de lamaie.Daca folositi lime,razuiti coaja si presarati peste salata,la sfarsit.
      Stropim putin ulei de masline si servim.
      Pofta buna!

    •  
       
      Ingrediente
      • 1 conserva (800 gr) piersici
      • scurse
      •  150 gr ruccola
      • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
      •  1 lingurita miere
      •  4 felii subtiri de prosciutto
      • rupte in bucati
      • 2 linguri samburi de pin
      • usor prajiti
      •  50 gr Grana Padano
      • ras
      • Mod de preparare
        1.Se incinge o tigaie tip gratar la foc potrivit.
        Se aseaza caisele in tigaie si se prajesc cateva minute pana cand s-au rumenit uosr.
        2. Intr-un vas, se pun frunzele de ruccola.
        Se adauga caisele prajite apoi feliate gros.
        Se amesteca usor.
        Se stropeste totul cu 1 lingura ulei de masline si 1 lingurita miere.
        Se amesteca si se rastoarna intr-o farfurie de servire.
        Se aseaza deasupra feliile de prosciutto.
        Se amesteca usor iar in final se presara salata cu samburii de pin, 1 lingura ulei de masline ramas si Grana Padano

    •  
       
      Ingrediente
      • 250 g piept de pui dezosat
      • 1 salata iceberg taiata fasii
      • 4 rosii taiate felii
      • 1 castravete taiat cuburi
      • 1 ardei rosu taiat fasii
      • 1 ceapa rosie taiata rondele
      • crutoane de paine
      • masline verzi (optional)
      • Pentru dressing:
      • 300 g iaurt grecesc
      • 3 catei de usturoi
      • 2 lingurite de marar (uscat sau verde)
      • 2 linguri patrunjel
      • 2 linguri ulei de masline
      • zeama de lamaie
      • Mod de preparare
        Crocante, proaspete si satioase,in aceasta primavara salatele colorate sunt meniul meu preferat.
        Va propun o salata ce contine diferite substante minerale, proteine si vitamine care nu incarca excesiv stomacul.
        1. Pieptul de pui asezonat cu sare si piper se frige in tigaia incinsa stropita cu putin ulei de masline. Se taie cubulete.
        2. Ceapa rosie taiata se amesteca cu putina zeama de lamaie si patrunjel,pentru a scapa de mirosul puternic.
        3. Intr-un bol mare se adauga toate ingredientele si le asezonam(daca mai este nevoie).
        4. Iaurtul se amesteca cu usturoiul pisat,verdeturile,uleiul de masline,piperul si zeama de lamaie, dupa gust. Se obtine un dressing aromat si delicios care se toarna peste salata.
        Servim cu crutoane.
        Salata este spectaculoasa! :)


    •  
        Ingrediente
        • 2 - 3 cartofi dulci
        • 4 linguri ulei de masline
        • sare
        • piper
        • 150 gr branza de capra
        • 1 legatura ceapa verde
        • 1 lingura otet
        • Mod de preparare
          Curatam cartofii si ii taiem in cuburi marisoare. Asezonam cartofii cu sare, piper si ulei de masline si ii introducem la cuptor pentriu 30-35 de minute. Lasam cartofii sa se raceasca la tempertaura camerei apoi adaugam branza sfaramata, ceapa verde taiata marunt.si otetul.O servim rece.

         
         
        Ingrediente
        • • salată verde
        • • o cană de năut din conservă
        • • o conservă de ton
        • • 2-3 castraveți murați
        • • un ardei capia sau gogoșar murat
        • sare
        • piper
        • Mod de preparare
          Castraveții și ardeiul capia se toaca marunt, se amesteca cu tonul și nautul (le-am scurs in prealabil), se sareaza și se pipereaza dupa gust și se servește cu salata verde.


        •  
           
          Ingrediente
          • - 300-400 g alge wakame de la Sea-Way.ro
          • - 200 g rosii cherry
          • - jumatate de castravete mare
          • - 150 tofu natur
          • Mod de preparare
            Nu va trebuie dacat un bol mare, unde turnati algele, adaugati rosiile cherry taiate pe jumatate si castravetele taiat feliute subtiri. Peste salata noastra adaugati cubulete de tofu.


            Algele marine Wakame si tofu sunt nu numai importante in supa miso, dar sunt, de asemenea, intalnite intr-un numar mare si in alte preparate japoneze, de la supe, salate sau alte preparate calde. Sarace in grasimi si calorii, dar bogate in vitamine si proteine, algele wakame sunt excelente pentru o alimentatie echilibrata si de a te mentine in forma.


            Eu am folosit la salata mea, aceste alge Wakame, pe care le puteti si voi cumpara de pe site-ul Sea-Way.ro. Vin congelate, intr-o punga transparenta si au 1 kg. Ce mi-a placut, e ca vin deja marinate, tu doar trebuie sa te gandesti ce sa mai pui pe langa ele.


            Eu am facut un bol mare de tot de salata cu tofu, rosii cherry si castravete. Extrem de buna si satioasa. In perioada asta, premergatoare Craciunului, cand organismul nostru trebuie sa fie cat mai curat de toxine si alte nebunii, salata asta e numai buna! Dar daca nu vreti combinatia mea, o puteti manca ca atare, pe langa sushi.



          •  
             
            Ingrediente
            • 300 gr ton in ulei
            • 1 legatura salata verde
            • 2 cepe verzi
            • 1/2 ardei rosu
            • 100 gr masline fara samburi
            • 1/2 ardei galben
            • zeama de lamaie
            • 1 lingurita otet balsamic
            • ulei de masline cu trufe
            • sare
            • piper alb
            • Mod de preparare
              Tonul il scurgem de ulei si il taiem cuburi mai maricele.
              Salata o spalam bine sub jetul de apa, o punem intr-o sita la scurs apoi o rupem bucatele mici.
              Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem patratele mici.
              Maslinele le facem rondele.
              Ceapa o curatam, o spalam si o facem tot rondele.
              Toate legumele impreuna cu tonul le punem intr-un bol.
              Intr-un castronel amestecam otetul balsamic, zeama de lamaie, ulei de masline cu trufe, sare, piper si amestecam bine.
              Acest dressing il turnam peste salata, dar nu tot o data, ci treptat pana are gustul dorit de noi si amestecam usor cu o paleta.
              Pofta buna!


          •   
             
            Ingrediente
            • Pentru 3 portii:
            • 100 grame orez cu bob lung fiert,obtinut din orez prefiert sau normal,depinde cit timp aveti la dispozitie,important ca orezul sa fie"bob cu bob",
            • 1/2 castravete,taiat felii fine,
            • 1 ardei gras rosu,taiat cuburi,
            • 1 cutie de boabe dulci de porumb,din conserva,
            • 1 lingura de capere murate,desarate intr-un pahar cu apa rece cu 10 minute inainte si clatite,scurse,
            • 1 buchet mic de patrunjel,tocat,
            • 1 lingura de mustar boabe,
            • 2 linguri ulei de masline,
            • 1 ceapa mica,taiata julien,
            • sare,piper,dupa gust.
            • Mod de preparare
              Mai intii amestecam bine mustarul boabe cu uleiul de masline,obtinem o pasta precum maioneza. Amestecam legumele taiate si boabele cu orezul, adaugam aceasta pasta, omogenizam, asezonam cu sare, piper, adaugam si patrunjelul tocat. Lasam aromele sa se intrepatrunda circa 15 minute si servim.


              Nota: la asezonarea cu sare vom tine seama si de sarea restanta in capere!

            • No comments:

              Post a Comment