Sunday, March 2, 2014

Supa de fasolel mung

Ingrediente:
-1 cana de fasole Mung
-1 cana de legume taiate cubulete (morcov, telina, patrunjel,  pastarnac)
-1 lingura de ulei de masline
-2-3 cuisoare macinate
-1 lingura de ghimbir proaspat taiat marunt
-1 lingurita usturoi proaspat , taiat marunt
-1/2 lingurita chimen
-1/2 lingurita coriandru macinat
-1/2 lingurita turmenic
-sare
-patrunjel verde tocat

Pentru ca fasolea sa fiarba mai putin, este bine sa fie inmuiata mai intai timp de 10-12 ore. Se fierbe timp de 1 ora.
Se pastreaza apa in care a fiert. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este cald se adauga semintele de chimen si se lasa pana incep sa sara. Se adauga restul de condimente, apoi legumele si dupa cateva minute se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand sunt gata legumele. Se amesteca legumele cu fasolea (cu tot cu apa in care a fiert) si se mai lasa cateva minute pe foc. La sfarsit, se adauga patrunjel verde tocat

No comments:

Post a Comment