Mucenici munteneşti
- Timp de preparare: 30 min
- Timpul de gatire: 60 min
- Gata in: 1 ore, 30 min
Ingrediente
Pentru aluat
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 1/2 lingurita sare
Pentru fiert
- 2-3 litri apă
- zahăr după gust
Pentru servit
- 300 g nucă măcinată
- esenţă de rom
- coaja rasă a unei portocale
- coaja rasă a unei lămâi
- esenţă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- scorţişoară
Preparare
Spre deosebire de tradiţia moldovenească, atunci când vine vremea mucenicilor, în Muntenia se prepară altfel. Iată cea mai bună reţetă de mucenici munteneşti:
1. Pentru aluat, se amesteca faina, apa si sarea si se framânta pentru a ob_ine un aluat potrivit de tare. Se întinde aluatul într-o foaie nu mai groasa de 1/2 cm si se taie mucenicii cu aparatul special.
2. Se pun mucenicii taiaţi pe hârtie sau într-o tava, rasfiraţi si se lasa sa se usuce timp de o ora.
3. Se asaza la foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahar, dupa gust. Când apa începe sa fiarba, se micsoreaza focul si se pun mucenicii cu grija. Se adauga razatura de citrice, esenţele si zaharul vanilat si se lasa la fiert în jur de 20-25 de minute.
4. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nuca si scorţisoara alaturi.
1. Pentru aluat, se amesteca faina, apa si sarea si se framânta pentru a ob_ine un aluat potrivit de tare. Se întinde aluatul într-o foaie nu mai groasa de 1/2 cm si se taie mucenicii cu aparatul special.
2. Se pun mucenicii taiaţi pe hârtie sau într-o tava, rasfiraţi si se lasa sa se usuce timp de o ora.
3. Se asaza la foc o oala cu 2-3 litri de apa, cu sare si zahar, dupa gust. Când apa începe sa fiarba, se micsoreaza focul si se pun mucenicii cu grija. Se adauga razatura de citrice, esenţele si zaharul vanilat si se lasa la fiert în jur de 20-25 de minute.
4. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nuca si scorţisoara alaturi.
Sursa: Mucenici munteneşti | Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/mucenici-muntenesti-2/#ixzz2vD0fiH3b
No comments:
Post a Comment