Friday, February 1, 2013

Taietei chinezesti cu bambus

Indragesc foarte mult bucataria chinezeasca, e plina de culoare, arome si texturi. Fac foarte des mancare chinezeasca am descoperit o multime de retete si sunt in cautare de alte si alte retete noi. Azi va impartasesc reteta aceasta:
Ingrediente

    -100  grame de taietei chinezesti,
    -200 grame de bambus,
    -o jumatate de morcov taiat bastonase,
    -2 ciuperci aromate  chinezesti rehidratate ( se pot inlocui si cu alte tipuri de ciuperci ) taiate felii ,
    -o lingura ulei de masline,
    -o lingurita de amestec de  5 condimente ,
    -un varf de cutit de ardei iute maruntit,
    -o lingura de sos de soya
    -o lingurita de sos de scoici/stridii.

    Portii: 2Portii: 2
    Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute  

Sylvia
Bucataras senzational
Reteta pe placul a 5 bucatarasi
[Pin It]

    Taguri:
    taietei, bambus, mancare chinezeasca, sos soia, sos stridii, retete Paste

comenteaza
Mod de preparare reteta Taietei chinezesti cu bambus

 Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute.

 Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula. Mai lasam  2-3 minute sa se patrunga si taieteii de arome.

  Dupa ce s-au omogenizat bine, mai gustam si condimentam daca este cazul si  oprim focul. Sunt execelenti atat calzi cat si reci, eu si de data asta am pus prea mult ardei iute .

Citeste cele mai proaspete retete direct de pe telefonul tau mobil : m.bucataras.ro
Tipsuri

    1.Legumele trebuie sa ramana al dente, sa fie fierte dar sa intampine putina rezistenta atunci cand le mestecam, sa fie usor crocante.
    2.Puneti condimentele putin cate putin, in general condimentele  folosite in bucataria chinezeasca sunt foarte puternice si riscati sa obtineti o mancare prea condimentata, eu o patesc cateodata cu pudra de ardei iute :)

No comments:

Post a Comment