Tuesday, February 18, 2014

Prăjitură Zi şi noapte

Prăjitură Zi şi noapte

2014-02-18

prajitura_zi_si_noapte_74440400

  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

Ingredients

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 30 ml apa rece
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 150 ml lapte
  • vanilie
  • 10 gr gelatina
  • 500 gr frisca
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Sirop de rom – 100 ml
  • Pentru decor: nuca de cocos macinata

Method

Pasul 1

Albusurile se bat spuma cu zahar. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si apa. Cand albusurile sunt spumate bine, se amesteca usor cu galbenusurile mixate. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Pasul 2

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava (dimensiune 20×30) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet.

Pasul 3

Intr-o cratita punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale si amestecam. Se pune cratita pe Bain-Marie, amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat, se ia de pe baia de abur si o lasam la racit. Cand crema s-a racit, se adauga frisca batuta, esenta de rom si vanilie. Se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.

Pasul 4

In tava in care am copt blatul se adauga folie alimentara, stropim cu sirop, apoi adaugam blatul. Se stropeste blatul cu restul de sirop, apoi se adauga crema. Se intinde uniform, se trece furculita prin crema usor, astfel incat sa oferim prajiturii un decor. Se presara nuca de cocos si se introduce la rece pentru minim 3 ore.

Pasul 5

Se scoate cu grija din tava si se portioneaza. Se serveste rece. Se pastreaza la frigider maxim 24 ore.

No comments:

Post a Comment