Sunday, February 2, 2014

Supa crema de conopida si praz

Descriere

Conopida este o sursa bogata de minerale, Vit. C si Vit. B9, potasiu, fosfor si calciu si este  ideala pentru dietele hipocalorice.
Nici prazul nu se lasa mai prejos. Este o leguma tonica, diuretica, laxativa. Datorita prezentei fierului, este indicat pentru curele antianemice. Sulful continut de praz combate formarea gazului intestinal care provoaca dureri si tensiuni abdominale.
Ajuta la intarirea sistemului imunitar, reduce nivelul colesterolului din sange si ajuta la prevenirea cancerului.
Nu va ramane decat sa incercati aceasta supa minunata si foarte sanatoasa.

Ingrediente:

  • 1 praz mediu (numai partea alba)
  • 1 conopida de 1 kg
  • 30 gr ulei de masline/30 gr unt
  • 2-3 l apa
  • 1-2 lingurite vegeta naturala
  • 4-5 felii paine

Preparare:

  • Desfacem conopida in mici buchetele si o lasa in apa rece pentru 10-15 minute.
  • Taiem prazul, numai partea alba, in feliute subtiri.
  • Calim prazul in 30 gr ulei de masline sau unt daca doriti un gust mai fin, pentru 3-4 minute.
  • Adaugam peste praz apa calduta si buchetelele de conopida scurse de apa in care au stat.
  • Acoperim oala cu un capac si lasam supa sa fiarba pana ce conopida este patrunsa complet ( cca 30 minute).
  • Dupa ce conopida este complet fiarta, luam oala de pe foc si pasam supa cu ajutorul unui mixer vertical.
  • O punem din nou pe foc pentru 10 minute, adaugam 1-2 lingurite de vegeta naturala dupa care stingem focul si lasam supa sa se odihneasca 10-15 minute inainte de-a o servi.
  • Intre timp, taiem feliutele de paine in patratele mici si le prajim in putin ulei de maline sau, mai dietetic, le asezam pe o foaie de hartie de copt in tava cuptorului si le coacem 5-10 minute la 180 grade, cuptor preincalzit.

No comments:

Post a Comment