Monday, February 17, 2014

Foi de napolitana cu crema si nuca

O prajitura delicioasa, usor de facut. 

Ingrediente

  • foi de napolitana din comert
  • 3 oua
  • 2 cani zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 lg cacao
  • esenta de rom 

    Mod de preparare reteta Foi de napolitana cu crema si nuca

    Intr-o cratita punem o cana de zahar la caramelizat, pe foc mic amestecand incontinuu.Tragem apoi de pe foc, adaugam nuca macinata si untul amestecand incontinuu pana ce acesta se topeste
    Separat batem ouale impreuna cu cealalta cana de zahar pana obtinem o spuma albicioasa.Turnam compozitia de ou peste cea de nuca, adaugam si cacaoa si punem din nou pe foc pt 3-5 min amestecand incontinuu.La sfarsit adaugam si esenta de rom.
    Crema calda se toarna peste foile de napolitanta imediat ce am luat-o de pe foc.
    Ungem o foaie cu crema,adaugam cea de-a doua foaie, iar crema, iar foaie.
    Acoperim cu folie alimentara si punem o greutate peste.Lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.Daca este lasata peste noapte este si mai bine(asta  cu cei cu muuulta rabdare)

No comments:

Post a Comment